Ζήστε τη μαγεία των Χριστουγέννων στο νέο Flagship Store της Toys-Shop στην Αριστοτέλους
Πρώτη προσφυγή για τις περικοπές αποδοχών
Πρώτη προσφυγή για τις περικοπές αποδοχών
Η πρώτη προσφυγή κατά των νέων μέτρων που προβλέπουν περικοπές σε επιδόματα και δώρα εργαζομένων στο δημόσιο τομέα κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Την προσφυγή κατέθεσε εργαζόμενος στο Δήμο Γλυφάδας, ο οποίος κατ’ επιταγή του πρόσφατου νόμου -3833/2010 για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης- είδε τις αποδοχές του να μειώνονται δραματικά...
Η πρώτη προσφυγή κατά των νέων μέτρων που προβλέπουν περικοπές σε επιδόματα και δώρα εργαζομένων στο δημόσιο τομέα κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Την προσφυγή κατέθεσε εργαζόμενος στο Δήμο Γλυφάδας, ο οποίος κατ’ επιταγή του πρόσφατου νόμου -3833/2010 για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης- είδε τις αποδοχές του να μειώνονται δραματικά. Συγκεκριμένα, του έγινε περικοπή κατά 12% στο επίδομα ειδικής απασχόλησης, 12% στα μηνιαία κατ’ αποκοπή έξοδα κίνησης ΟΤΑ και 30% στο επίδομα εορτών του Πάσχα, ενώ επίκειται περικοπή και κατά 30% στο επίδομα αδείας και το δώρο Χριστουγέννων.
Με την προσφυγή του ο υπάλληλος ζητεί από το ΣτΕ να ακυρώσει την άρνηση του Δημάρχου Γλυφάδας να του καταβάλει πλήρεις τις αποδοχές του και υποστηρίζει ότι μπορεί ο νόμος 3833/2010 να καταρτίστηκε με σκοπό την αντιμετώπιση της κρίσης «προβλέπει όμως εξαιρέσεις από τις περικοπές αυτές, αφορώντας σε ορισμένες κατηγορίες υπαλλήλων ή συγκεκριμένα είδη επιδομάτων». Με άλλα λόγια – όπως αναφέρει – υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά για τους εργαζόμενους στο δημόσιο και μάλιστα εντελώς αναιτιολόγητα, γεγονός που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του προσβάλλει την συνταγματική αρχή της ίσης μεταχείρισης και την αρχή της ισότητας.
Ακόμη, στην αίτησή του υποστηρίζει ότι οι περικοπές αυτές είναι παράνομες και είναι αντίθετες στο Πρώτο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της Σύμβασης της Ρώμης (Ν.Δ.53/1974), με το οποίο κατοχυρώνεται ο σεβασμός της περιουσίας του προσώπου, στον οποίο υπάγονται και οι απαιτήσεις από μισθολογικές διαφορές.
Αναφέρει ακόμη ότι «ο περιορισμός ενός ατομικού δικαιώματος, όπως το δικαίωμα στα περιουσιακά δικαιώματα, για χάρη δημόσιας ωφέλειας δεν μπορεί να προχωρήσει μέχρι την κατάλυση του σκληρού πυρήνα του δικαιώματος».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα