Πέτρος Τατσόπουλος: «Η Λυδία Κονιόρδου έκανε πολιτική καπηλεία»

Πέτρος Τατσόπουλος: «Η Λυδία Κονιόρδου έκανε πολιτική καπηλεία»

Μετανιώνει για τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε και ζητάει συγγνώμη από τους οικείους του Λουκιανού Κηλαηδόνη, την Άννα Βαγενά και τις κόρες του

Πέτρος Τατσόπουλος: «Η Λυδία Κονιόρδου έκανε πολιτική καπηλεία»
Ο Πέτρος Τατσόπουλος μετανιώνει
για τους βαρύτατους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε lγια την υπουργό πολιτισμού με αφορμή το συλλυπητήριο μήνυμά της για τον θάνατο του Λουκιανού Κηλαηδόνη
, τονίζοντας ωστόσο ότι - κατά τη γνώμη του - η Λυδία Κονιόρδου έκανε «πολιτική απρέπεια και την πολιτική καπηλεία».

«Λυπάμαι και πρέπει να ζητήσω πρώτα απ’ όλα συγγνώμη από τους οικείους του Λουκιανού Κηλαηδόνη -από την Άννα Βαγενά και από τις κόρες του- διότι την ώρα του πένθους, και από δική μου υπαιτιότητα, η συζήτηση στράφηκε αλλού γι’ αλλού. Λυπάμαι και για τους χαρακτηρισμούς προς την υπουργό Πολιτισμού, ήταν μία έκρηξη οργής.
Κλείσιμο

Αλλά πρέπει να σας πω ότι την βαθύτατα πολιτική απρέπεια και την πολιτική καπηλεία την έκανε η Λυδία Κονιόρδου. Χρησιμοποίησε για λόγους πολύ φτηνής κομματικής εκμετάλλευσης έναν αξιαγάπητο άνθρωπο που μόλις είχε πεθάνει -αξιαγάπητο από όλες τις πολιτικές παρατάξεις- και του έδωσε κομματική ταυτότητα. Χρησιμοποίησε και μία πάρα πολύ οδυνηρή και δυσάρεστη εμπειρία, όπως ήταν το δημοψήφισμα του 2015, για να μας υπενθυμίσει αυτή την κομματική ταυτότητα. Ένα δημοψήφισμα που πριν καν ξημερώσει η ίδια η κυβέρνηση άλλαξε. Το να θυμίζεις, όπως έκανε η Λυδία, ένα θύμα αυτής της απάτης ανάμεσα στα αναρίθμητα θύματα εκείνης της εκλογικής αναμέτρησης, ένα θύμα που δεν μπορεί να αμυνθεί γιατί δεν είναι πια ανάμεσά μας, νομίζω ότι είναι ο ορισμός του αρχέτυπου της πολιτικής καπηλείας.

Αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω δεν θα έκανα όλους αυτούς τους χαρακτηρισμούς προς τη Λυδία Κονιόρδου γιατί βοήθησα να μετατεθεί η συζήτηση από την ουσία της ανάρτησης στους χαρακτηρισμούς».



Τι έγραψε ο Πέτρος Τατσόπουλος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

«Λυδία, διάβασα τον επικήδειό σου για τον Λουκιανό. Στάθηκα ιδιαίτερα στα θερμά σου λόγια για τη στάση του Λουκιανού κατά το δημοψήφισμα του 2015, μια στάση που η κυβέρνησή σου την πήρε και την έριξε στα σκουπίδια την ίδια κιόλας νύχτα του δημοψηφίσματος, πριν καν ξημερώσει. Λυδία, το περιστατικό που διάλεξες και η στιγμή που διάλεξες για να μας το υπενθυμίσεις, με πείθουν ότι έχεις νοημοσύνη βερίκοκου και ευαισθησία μικρότερη από όση διαθέτει ένα πόμολο. Είσαι ηλίθια, κοπέλα μου. Δηλαδή, όχι απλώς ηλίθια. Καρα-ηλίθια. Να σε διδάσκουν στα σχολεία. Προς αποφυγήν»!


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης