Στα χνάρια του Ερντογάν o Έντι Ράμα

Στα χνάρια του Ερντογάν o Έντι Ράμα

Bλέπει τον εαυτό του ως νέο Σκερντέμπεη, που θα δώσει την «τελική λύση» στον διαχρονικό πονοκέφαλο που προκαλεί στα Τίρανα ο ελληνικός πληθυσμός της Χειμάρρας

Την ώρα που η φτώχεια και η διαφθορά στην Αλβανία «χτυπάει» κόκκινο ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, επενδύει συστηματικά στον εθνικισμό, προκειμένου να κερδίσει ψήφους. Δεν είναι τυχαίο πως επέλεξε να συμπλέει απόλυτα με την προκλητική ρητορική του… νεοσουλτάνου Ερντογάν, του «μπαμπά» όπως τον χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ και βουλευτής Βαγγέλης Ντούλες, κατηγορώντας τον Ράμα στην αλβανική βουλή πως ανακαλύπτει συνεχώς εχθρούς εκτελώντας οδηγίες της Τουρκίας. Μία σημαντική πτυχή του θέματος, που περνάει όμως σχεδόν απαρατήρητη, είναι πως τα Τίρανα κατεδαφίζουν και καταπατούν περιουσίες που ανήκουν σε ομογενείς που κατέχουν και ελληνική υπηκοότητα. Είναι δηλαδή, εκτός από Έλληνες πολίτες και Ευρωπαίοι.  
Το προκλητικό tweet του Ράμα 

Στην Αθήνα κοινή είναι η αίσθηση πως ο Αλβανός πρωθυπουργός ρέπει συνειδητά προς την προβοκάτσια, δίνοντας από τη μία το «ΟΚ» στην καταπάτηση περιουσιών ομογενών της Χειμάρρας και κατηγορώντας από την άλλη προκλητικά, όποιον διαμαρτύρεται για αυτό. 
Χαρακτηριστικό των προθέσεων του είναι τα όσα έγραψε την προηγούμενη εβδομάδα στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, απαντώντας στις επίσημες αντιδράσεις της Αθήνας για το σχέδιο κατεδαφίσεων που έχουν δρομολογηθεί στην Χειμάρρα. Αναρτώντας μια γκραβούρα που απεικονίζει την Αθήνα του 1670 –με τον Παρθενώνα τζαμί- έγραψε προκλητικά πως η Ακρόπολη βρίσκεται ακόμη στη θέση της χάρη σε έναν Αλβανό Αρχιεπίσκοπο, ονόματι Γκιέργκι Ντουσμάνι, ο οποίος ζήτησε από τους βενετσιάνους να μην βομβαρδίσουν την Αθήνα.  Στον ανιστόρητο ισχυρισμό Ράμα, απάντησε ο ιστορικός και συγγραφέας, Σαράντος Καργάκος, κάνοντας γνωστό πως ο Γεώργιος  Δούσμανης δεν ήταν αρχιεπίσκοπος αλλά πρόκριτος των Αθηνών που συνεννοήθηκε με τους Βενετούς ώστε να γίνει η παράδοση της πόλης. Κάτι που τελικά δεν κατέστη δυνατό καθώς στις 16 Σεπτεμβρίου 1687, η Ακρόπολη  βομβαρδίστηκε και δεν διασώθηκε όπως έγραψε ο Αλβανός πρωθυπουργός. 
Μιλώντας στην αλβανική βουλή, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ και βουλευτής Βαγγέλης Ντούλες, χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα εναντίον του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, αποκαλώντας τον «τυχοδιώκτη» που «ληστεύει τη Χειμάρρα, με σκοπό να καθυποτάξει την εκεί ελληνική κοινότητα», προσθέτωντας πως εκτελεί εντολές του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν. «Είσαι αδιάβαστος, μας ντρόπιασες στα μάτια του κόσμου με την ανάρτηση για την Ακρόπολη. Επέλεξες μια γκραβούρα με μιναρέ. Η νοοτροπία σου απέχει πολύ από την δυτική νοοτροπία. Εσύ και τον Περικλή της αρχαιότητας τον βλέπεις με σαρίκι, αλλά μην ξεχνάς ότι και οι άλλοι, σε βλέπουν ως γενίτσαρο που ορμάς να καταλάβεις τη Βιέννη. Δεν μπορείς να καλύψεις τις αποτυχίες σου με εθνικιστική ρητορική, έχει χάσεις την επαφή με την πραγματικότητα» σχολίασε καυστικά ο εκπρόσωπος της ελληνικής μειονότητας στην αλβανική βουλή. Στόχος το «φιλέτο» της Χειμάρρας

Ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, 19 οικογένειες ομογενών στην Χειμάρρα ειδοποιήθηκαν γραπτώς να εκκενωνόσουν τα σπίτια και τα καταστήματα τους, προκειμένου να κατεδαφιστούν στη συνέχεια στο πλαίσιο εφαρμογής του σχεδίου ανάπτυξης που έχει εκπονήσει η εκεί δημοτική Αρχή με τις υποδείξεις της αλβανικής κυβέρνησης.

Τα ειδοποιητήρια υπογράφει ο δήμαρχος Χειμάρρας Γιώργος Γκόρος,  αλβανιστί Γκιέργκι Γκόρο, που  όπως αποκάλυψε το ΘΕΜΑ είναι κάτοχος ελληνικής ταυτότητας.
Με πρόσχημα την ανάπτυξη της παραθαλάσσιας περιοχής, τα Τίρανα έχουν θέσει σε εφαρμογή ένα ευρύ σχέδιο υφαρπαγής περιουσίων που ανήκουν σε ομογενείς, με στόχο να τους αναγκάσουν να εγκαταλείψουν τις πατρογονικές τους εστίες και να εγκατασταθούν στη συνέχεια εκεί βόρειοι Αλβανοί που θα επιφέρει τη δημογραφική αλλοίωση του πληθυσμού. 

Ράμα και Γκόρο(ς) μιλούν με πάθος για τη Νέα Χειμάρρα που ονειρεύονται να δημιουργήσουν, καταστώντας την πόλη αλβανική … Ριβιέρα. Μόνο που για να χτιστεί η Νέα Χειμάρρα, θα πρέπει να γκρεμιστεί η σημερινή. Η Χειμάρρα των περήφανων και πεισματάρηδων Ελλήνων κατοίκων της, που διεκδικούν το αυτονόητο. Το θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα της ιδιοκτησίας.«Τα ειδοποιητήρια αυτά εστάλησαν αποκλειστικά σε ελληνικής καταγωγής πολίτες, ήταν «λιτά» χωρίς καν αναφορά στο νομικό πλαίσιο της διαταγής. Το ειδοποιητήριο έδινε προθεσμία εκκένωσης εντός πέντε ημερών με την δικαιολογία ότι θα συνεχιστεί το έργο ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Χειμάρρας» δήλωσε στο ΘΕΜΑ ο Φρέντυ Μπελέρης, αντιπρόεδρος της «Ομόνοιας» -του κόμματος που εκπροσωπεί την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία- επισημαίνοντας  πως : «Την ώρα που κατεδαφίζονται αυτά τα κτίσματα, στις Παραλίες του Λειβαδιού, στο Ποτάμι, στον Δραλαίο και στο Κηπαρό έχουν δοθεί άδειες ανέγερσης πολυώροφων κτισμάτων -ξενοδοχείων και πολυκατοικιών- σε μη ντόπιους με διάτρητα και πλαστά έγγραφα».Ανέκαθεν η Χειμάρρα και ο ελληνικός πληθυσμός τους ήταν στο στόχαστρο του αλβανικού εθνικισμού. Τα Τίρανα θεωρούν την περιοχή προβληματικό «φιλέτο» λόγω του ελληνικού πληθυσμού. Αυτό που δεν πέτυχαν προπολεμικά ο μονάρχης Αχμέτ Ζόγου  και στη συνέχεια ο Ενβερ Χότζα και ο διάδοχος του Ραμίζ Αλία έως το 19912 –οπότε και κατέρρευσε το κομμουνιστικό καθεστώς-  επιχειρεί να το πράξει ο Ράμα, που φαντάζεται τον εαυτό του νέο … Σκεντέρμπεη (εθνικός ήρωας των Αλβανών που για την καταγωγή του υπάρχουν ενστάσεις), που θα λύσει οριστικά το πολιτικό-εθνικό ζήτημα της Χειμάρρας προς συμφέρον της Αλβανίας, ενώ ταυτόχρονα θα ανοίξει το δρόμο για την πλήρη εκμετάλλευση – λεηλασία της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων της περιοχής. Το είχε δηλώσει και ο ίδιος στις 31/7/2014 από το βήμα της αλβανικής βουλής :  «η Χειμάρρα είναι ένα πρόβλημα για την Αλβανία που με την καινούρια διοικητική διαίρεση θα το λύσω μια για πάντα».
Το πρώτο βήμα έγινε το 2014 με τον αλβανικό «Καλλικράτη» και τη συνένωση των δήμων Χειμάρρας και Λουκόβου, στην πλειοψηφία τους οι κάτοικοι είναι ελληνικής καταγωγής και χριστιανοί, με τον γειτονικό δήμο Βρανίστας που κατοικείται από Αλβανούς μουσουλμάνους, με στόχο τη μόνιμη εκλογή Αλβανού δημάρχου και σταδιακού αφελληνισμού της περιοχής, όπως συνέβη με τον Ελληνισμό των Αγίων Σαράντα και του Αργυροκάστρου. Μιλώντας στις 31/7/2014 στο βήμα της αλβανικής βουλής, ο Ράμα είχε δηλώσει προκλητικά : «η Χειμάρρα είναι ένα πρόβλημα για την Αλβανία που με την καινούρια διοικητική διαίρεση θα το λύσω μια για πάντα», προκειμένου να κερδίσει τη στήριξη των εθνικιστών. «Αφενός ο Ράμα  θα γίνει ήρωας και θα γραφτεί με χρυσά γράμματα το όνομά του στις σελίδες της αλβανικής ιστορίας και αφετέρου θα έχει στην διάθεσή του ένα πακέτο από φιλέτα να μοιράσει» σχολίασε στο ΘΕΜΑ  o  Θοδωρής Γκούμας, μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Χειμαρριωτών Αθήνας και διαχειριστής της ενημερωτικής πύλης himara.gr, επισημαίνοντας : «: «Έχοντας πλήρη δικαιώματα στην γη των Χειμαρραίων ο Ράμα αποκτά μεγάλη ισχύ. Μπορεί με αυτά να δελεάσει φίλους και εχθρούς, να προσελκύσει «επενδυτές», και σαν άλλος Αλή Πασάς να εποικίσει τον τόπο μετατρέποντας τους Έλληνες  σε ασήμαντη μειοψηφία στην καλύτερη των περιπτώσεων. Απώτερος σκοπός είναι στους Χειμαρραίους να μην ανήκει τίποτα πέραν της κατοικίας»

Ψυχρός εκτελεστής των υποδείξεων Ράμα στην Χειμάρρα, είναι ο εκεί δήμαρχος Γιώργος Γκόρος, ο ίδιος αρέσκεται να αποκαλείται αλβανιστί Γκιέργκι Γκόρο- ο οποίος αρνείται  πως ο πληθυσμός της Χειμάρρας είναι ελληνικής καταγωγής. Ουσιαστικά, πρόκειται για δήμαρχο-«μαριονέτα» συμφερόντων που επιδιώκουν να σβήσουν την ελληνική παρουσία στην περιοχή, προκειμένου να βάλουν χέρι στις ιδιοκτησίες ομογενών, οι οποίες θεωρούνται εξαιρετικά «φιλέτα» στην παραθαλάσσια ζώνη της Αλβανίας.

Πριν από ένα χρόνο, το ΘΕΜΑ είχε αποκαλύψει πως ο κ.Γκόρος έχει πολιτογραφηθεί Έλληνας και είναι κάτοχος ελληνικής ταυτότητας. Ο ίδιος τότε είχε διερβτηθεί προκλητικά «που είναι το πρόβλημα». Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη δρομολογηθεί διαδικασία όπως προβλέπει το Σύνταγμα και η νομοθεσία. Η Χειμάρρα, όπως και άλλες περιοχές με έντονο το ελληνικό στοιχείο, δεν ανήκει στη μειονοτική ζώνη που αναγνωρίζει η Αλβανία και καλύπτει μόλις 99 χωριά της επαρχίας Αργυροκάστρου. Τα Τίρανα θεωρούν τους ομογενείς της Χειμάρρας δίγλωσσους Αλβανούς, αν και το 2014 ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα παραδέχτηκε δημόσια πως στην περιοχή ζει μέρος της ελληνικής μειονότητας. 

Αντιδρώντας στις μεθοδεύσεις των Τιράνων, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών επανέλαβε πως συνδέει την προστασία των δικαιωμάτων των ομογενών στην Χειμάρρα, με την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας.ΣΧΟΛΙΑ (42)

ΑΛΕΞ

ΤΟΥΣ ΕΔΙΝΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΤΕ ΑΒΕΡΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ ΝΑ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΝ ΜΙΛΑΓΑΝΕ ΑΛΒΑΝΙΚΑ,ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ,ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ?

ELLHNAS.

ΑΛΕΞ δυστυχως έχεις απόλυτο δικιο.Ό Σαμαράς με τον Μητσοτάκη έβαλαν τους Αλβανούς παράνομα στην Ελλάδα, ο Σημίτης(Ααρόν Αβουρής) τους έδωσε τις πράσινες κάρτες και ο Κωστάκης Καραμανλής έδινε στους κατσαπλιάδες τα Ελληνικά διαβατήρια και τις Ελληνικές ταυτότητες σαν να ήταν φέιγ βολάν.Αποτέλεσμα να είναι ο κατσαπλιάς Δήμαρχος της Χειμάρας Γκόρος να έχει Ελληνική ταυτότητα και να ζεί στην Αλβανία.Όλοι οι πολιτικοί που προανέφερα είναι το λιγότερο προδότες και εκτελεστές του Ελληνικού Λαού.

Σαβιδης

Το χρημα ειναι πανω απο ολα κυριοι ολα τα αλλα περι Ελλαδας Αλβανιας κ.τ.λ. ειναι απλες οδοντοκρεμες

FRIDA.

Άν είχε η Ελλάδα έναν πρόεδρο σαν τον Βλαντιμίρ Πούτιν θα σου έλεγα εγώ που θα ήταν ο κατσαπλιάς Έντυ Ράμα.Δυστυχώς όμως έχει τον Πάκη των λαθρομεταναστών, τον Τσίπρα και τον Καμμένο τα υπαλληλάκια της Μέρκελ και του Σόρος.Αντί να παντήσουν οι προδότες Τσίπρας και Καμμένος στον Ράμα κρύβονται και φοβούνται μην τους στείλει και άλλους Αλβανούς επενδυτές.

red

κριμα για τους ελληνες γιατι εχουν μεσαζοντες για την αλβανια τον ντουλε κ τον μπελερη, οι οποιοι ειναι επαγγελματιες για δημιουργια προβληματων ακομα κ οταν δεν υπαρχουν. ο ραμα εχει κατεδαφησει 2000 κτησματα σε ολη την αλβανικη επικρατεια, και εσεις τρελενεστε για 18 στη χειμαρρα. αν δεν δειτε εκθεσεις της ε.ε για καταπατησεις δικαιωματων των μειωνοτητων, μην πιστευετε τιποτα. ολο αυτο ειναι φουσκα

πανοσ

ΟΚ είμαστε σε λίγο άσχημη κατάσταση σαν χώρα αλλά θα ανακάμψουμε. Σε 10-20 χρόνια? Για να σας δω μετά ρε αλβανά όταν θα έχουμε μετρήσει τους φίλους μας. Θα αφανιστείτε!!!!!!!!!!

Αmmoni

Κοίτα τον πως κορδώνεται στη φωτογραφία σαν τον Μουσολίνι. Την ίδια τύχη με τον ντούτσε θα έχει. Βρωμιάρηδες Αλβανοί, λερώνεται τον Πλανήτη Γή με τη βρωμερή παρουσία σας. Εσείς και οι βρωμότουρκοι.

Eicke

Ξυπνησε ο καθε ξεβρακωτος των βαλκανιων που πριν μερικα χρονια δεν ειχε δευτερο βρακι να φορεσει και απειλει. Ποιον ? Την Ελλαδα !! Που κυβερνατε απο παλιατσους και πασης λογης τσαρλατανους και δοσιλογους. Αληθεια αυτη η χωρα θα τυχει ποτε να εχει εναν Μοσε Νταγιαν ? Μια Γκολντα Μειρ ? Η' εναν Αριελ Σαρον ? Και πριν αναρωτηθει κανεις αν ειμαι εβραιοφιλος, θα του απαντησω αρνητικα. Το αντιθετο μαλιστα. Αλλα τους σεβομαι απολυτα γιατι οι προαναφερθεντες εδωσαν ενα καλο μαθημα σε οσους θεωρησαν οτι το νεοσυστατο κρατος του Ισραηλ ηταν του χεριου τους.

ΣΔ

1 ημέρα προθεσμία όλοι πισω στην χώρα τους

Αντί σύριζα

Διωχτε τους Αλβανούς απο την Ελλάδα

Μπέλα

Μας έχετε ανάγκη φίλε. Καθε 2Χρόνια πληρώνουν 300ευρώ κάθε νόμιμος Αλβανός. Ξέρεις ότι είμαστε παρά πολύ. Δυστυχώς μάς χριαζεσται

αλβανία

Χώρα παρασκευής,εμπορίας και διακίνησης παντός είδους ναρκωτικών.Ότι κατά κεφαλήν εισόδημα έχει από τα ναρκωτικά προέρχεται και τα εμβάσματα των τηγανοκέφαλων που είναι στο εξωτερικό ασχολούμενοι με ληστείες,ναρκωτικά και εμπόριο γυναικών.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

astynomia_1

Οι κατηγορούμενοι φέρονται ότι εξέδιδαν πλαστές ή ψευδείς ιατρικές γνωματεύσεις σε αιτούντες άσυλο – Με αυτές έπαιρναν πιστοποίηση ευαλωτότητας και μπορούσαν να μετακινηθούν στην ενδοχώρα

1
peripoliko_6

Στην κατοχή των συλληφθέντων εντοπίστηκαν ναρκωτικές ουσίες – Η επιχείρηση έγινε στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Γεωργίου καθώς και σε χώρους εντός και γύρω από το ΑΠΘ

1
astuynomia01

Ο 21χρονος Έλληνας είχε αρπάξει μόλις 285 ευρώ από το εσωτερικό των επιχειρήσεων που διέρρηξε, αλλά οι φθορές που άφησε πίσω του κόστισαν στους ιδιοκτήτες επιπλέον 300 ευρώ

astynomia_3

Μέλος της σπείρας τηλεφώνησε σε επτά ηλικιωμένους, τους συστήθηκε ως γιατρός και τους είπε ότι το παιδί τους τραυματίστηκε – Σε έξι περιπτώσεις, τα θύματα κατάλαβαν την απάτη – Ωστόσο κατάφεραν να εξαπατήσουν μια 82χρονη