Διεθνής Αμνηστία: Σε 18 χρόνια θα φύγουν οι μετανάστες από την Ελλάδα

Διεθνής Αμνηστία: Σε 18 χρόνια θα φύγουν οι μετανάστες από την Ελλάδα

Η οργάνωση σε έκθεσή της χαρακτηρίζει τη χώρα μας «αποθήκη ψυχών» - Κάνει λόγο για «συλλογική αποτυχία εκ μέρους των Ευρωπαίων ηγετών» - Αύξηση 132% στις αιτήσεις ασύλου στην Ελλάδα

Σχεδόν 60.000 πρόσφυγες
εξακολουθούν να βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα, αναφέρει η Διεθνής Αμνηστία και τονίζει ότι η χώρα μας έχει μετατραπεί σε «αποθήκη ψυχών» με τους ανθρώπους αυτούς να ζουν σε άθλιες και ανασφαλείς συνθήκες.

Η οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα αναφέρει ότι, παρά τη συμφωνία των ηγετών της ΕΕ το 2015 να φιλοξενήσει η Ευρώπη 120.000 πρόσφυγες, μέχρι σήμερα πολλές χώρες έχουν πάρει λιγότερο από το 5% του αριθμού των προσφύγων που είχαν δεσμευτεί να αναλάβουν ενώ υπάρχουν χώρες που ακόμα δεν έχουν πάρει ούτε έναν άνθρωπο.

Όπως σημειώνεται στην έκθεση της οργάνωσης, που δόθηκε στην δημοσιότητα στον απόηχο της συνόδου κορυφής για την προσφυγική κρίση στην Νέα Υόρκη με την συμμετοχή ηγετών από όλο τον κόσμο, αν συνεχιστεί ο σημερινός ρυθμός για την μετεγκατάσταση των προσφύγων θα χρειαστούν 18 χρόνια για να εκπληρώσουν οι ευρωπαϊκές χώρες τις υποχρεώσεις τους. Έτσι, στην Ελλάδα παραμένουν για όλο αυτό το χρονικό διάστημα αποκλεισμένοι οι πρόσφυγες και σύμφωνα με τον Steve Symonds, εκπρόσωπο της Διεθνούς Αμνηστίας για το Ηνωμένο Βασίλειο η χώρα έχει μετατραπεί σε «αποθήκη ψυχών».

«Οι άθλιες συνθήκες που αντιμετωπίζουν γυναίκες, άνδρες και παιδιά που είναι παγιδευμένοι εκεί (στην Ελλάδα) είναι αποτέλεσμα της επαίσχυντης συλλογικής αποτυχίας εκ μέρους των Ευρωπαίων ηγετών. Όλοι από κοινού θα πρέπει να ασχοληθούμε με την μετανάστευση των προσφύγων που είναι "ντροπιαστικά" μικρή σε σύγκριση με εκείνη που βιώνουν πολύ φτωχότερες χώρες στην Μέση Ανατολή και στην υποσαχάρια Αφρική - το πρώτο είναι να εφαρμόσουν τις υποσχέσεις τους (οι Ευρωπαίοι ηγέτες) και να μεταφέρουν τους αιτούντες άσυλο από την Ελλάδα», τόνισε ο Symonds.

Σύμφωνα με την έκθεση με τίτλο «Our Hope is Broken», η Αυστρία, η Ουγγαρία και η Πολωνία μέχρι τώρα δεν έχουν λάβει κανέναν πρόσφυγα στα εδάφη τους  ενώ χώρες, όπως είναι το Βέλγιο, η Κροατία, η Σλοβακία, η Βουλγαρία και η Γερμανία φιλοξενούν λιγότερο από το 5% των προσφύγων που είχαν υποσχεθεί ότι θα βοηθήσουν.

Η έκθεση αναφέρει ότι στην Ελλάδα υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων 1.489 ασυνόδευτα παιδιά ενώ επισημαίνει πως αρκετοί από τους πρόσφυγες στην χώρα μας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως οξύ στρες και κατάθλιψη, εξαιτίας του αποχωρισμού από τους αγαπημένους τους.

Αύξηση 132% στις αιτήσεις ασύλου στην Ελλάδα

Αύξηση 132% στις αιτήσεις ασύλου που κατατέθηκαν στην Ελλάδα καταγράφηκε το δεύτερο τρίμηνο του 2016 σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η Eurostat.

Ειδικότερα, μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου 2016, 12.015 άτομα κατέθεσαν αίτηση ασύλου για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε σχέση με 5.190, μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου 2016. Εξαυτών, οι 8.000 αιτήσεις (ή το 67%) κατατέθηκαν από Σύριους, οι 1.100 (ή το 9%) από Ιρακινούς και οι 620 (ή το 5%) από Πακιστανούς.

Σε επίπεδο ΕΕ, 305.700 άτομα κατέθεσαν αίτηση ασύλου το δεύτερο τρίμηνο του 2016, αυξάνοντας κατά 6% τις αιτήσεις ασύλου για πρώτη φορά σε κάποιο κράτος μέλος της ΕΕ. Οι Σύριοι παρέμειναν η κύρια υπηκοότητα των ατόμων που ζητούν διεθνή προστασία στα κράτη μέλη της ΕΕ (90.500 αιτήσεις), ενώ ακολουθούν οι Αφγανοί (50.300 αιτήσεις) για και οι Ιρακινοί (34.300 αιτήσεις).

Ο μεγαλύτερος αριθμός των αιτούντων άσυλο καταγράφηκε στη Γερμανία, με σχεδόν 187.000 αιτήσεις (ή το 61% του συνόλου των αιτήσεων στα κράτη μέλη της ΕΕ), ενώ ακολουθεί η Ιταλία (27.000 αιτήσεις ή 9%), η Γαλλία (17.800 αιτήσεις ή 6%), η Ουγγαρία (14.900 αιτήσεις ή 5%) και η Ελλάδα (12.000 αιτήσεις ή 4%).

Τη μεγαλύτερη αύξηση στις αιτήσεις ασύλου μετά την Ελλάδα, σημείωσε η Ουγγαρία (+ 118%), η Πολωνία (+ 65%) και η Ισπανία (+ 37%). Αντίθετα, μειώσεις καταγράφηκαν κυρίως στις σκανδιναβικές χώρες, δηλαδή στη Δανία (-59%), τη Φινλανδία (-53%) και τη Σουηδία (-42%), αλλά και στην Ολλανδία (-47%), στο Βέλγιο (-44%) και στην Αυστρία (-22%).

Σε σύγκριση με τον πληθυσμό κάθε κράτους μέλους, το υψηλότερο ποσοστό των εγγεγραμμένων αιτούντων άσυλο για πρώτη φορά κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2016 καταγράφηκε στη Γερμανία (2.273 αιτούντες ανά εκατομμύριο κατοίκων), ενώ ακολουθεί η Ουγγαρία (1.517), η Αυστρία (1.241) και η Ελλάδα (1.113). Αντίθετα, τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρήθηκαν στη Σλοβακία (2 αιτούντες ανά εκατομμύριο κατοίκων), στη Ρουμανία (11), στην Πορτογαλία (15), στη Λιθουανία (24), στην Τσεχική Δημοκρατία και στην Εσθονία (26 και στις δύο). Κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2016, υπήρχαν συνολικά 599 αιτούντες άσυλο για πρώτη φορά ανά εκατομμύριο κατοίκων στην ΕΕ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (91)

ΙΣ

Σε 18 χρόνια θα έχουν γίνει δεκαπλάσιοι.

επαμιτης

ειναι πλεον φανερο οτι στην χωρα μας γινεται ισλαμικη εποικηση. σε λιγα χρονια θα χουμε γινει τουρκελλαδα-τουρκια νο2. τα τουρκικα σιριαλ στην τηλεοραση παιζουν το ρολο της προετοιμασιας του κοσμου.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΦΑCIA

Για να τελειωνουν και οι τελευταιες αυταπατες και ψευδαισθησεις που ειχαν καποιοι σε ολα τα κοινωνικα θεματα(π.χ. μεταναστευτικο,ιθαγενειες,τζαμι κλπ...) ταυτιζεται πληρως η ν.δ. με τον συριζα και ολους τους αλλους μεταναστολαγνους(μονο στον τομεα της οικονομιας διαφερουν)χερι χερι η ν.δ. με τον λαθροσυριζα υπερψηφιζει τα παντα που φερνει ο λαθροσυριζα στο λαθρομεταναστευτικο,αφιερωμενο για οσους εμπιστευονται ακομα την μεγαλη ''πατριωτικη'' παραταξη της ν.δ. γνωστης και ως ψωφοπουστοδεξιας συμφωνα με εναν πολυ επιτυχημενο φίλο, επισης προσφατα ο μητσοτακης στον skai ξεκαθαρα ηταν και αυτος αντιθετος στην αποτροπη λαθρομεταναστων στα θαλασσια συνορα μας ολοι μεσα δηλαδη,επισης στηριζει την κυβερνηση στην μετατροπη της χωρας σε εναν απεραντο καταυλισμο,ολοι τους μεταναστολαγνοι ο ενας χειροτερος απο τον αλλον,μπλεξαμε ασχημα. ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ: Αβραμόπουλος και Καμίνης βράβευσαν αλληλέγγυα ΜΚΟ του Σόρος!Aς τον χαιρονται ολοι οσοι τον ψηφισαν τον λαθρολαγνο δημαρχο αθηνας,για τον τιτανοτεραστιο αβραμοπουλο τα εχουμε επισημανει χιλιες φορες,αυτα για οσους ηλπιζαν στον αβραμοπουλο,κλασικη περιπτωση νεοταξιτη και υποστηρικτη του πολυπολιτισμου,ειχε δηλωσει αλλωστε προσφατα Ένα φρούριο καθιστά τους Ευρωπαίους σκλάβους,δεν θελει φρουριο αλλα ανοιχτα συνορα για να γινουμε πραγματικα σκλαβοι των εισβολεων!

alexandros g7

πολλες φορες εχω γραψει οτι δευτερευοντως φταινε οι ανθελληνες πολιτικοι μας,το προβλημα ειναι πλεον ο ιδιος ο λαος που εχει χασει καθε ιστορικη μνημη,ο ελληνικος λαος ειναι πλεον σε μεγαλο βαθμο ενας τελειωμενος και παρακμιακος λαος,τα λεγομενα μου τα επιβεβαιωνει το παρακατω ευστοχο σχολιο φιλου για το πως αντιδρουσε καποτε ο λαος μας: ''Για την ιστορία όταν μετά το τέλος του Β Παγκοσμίου πολέμου δύο Αγγλικά καταδρομικά με πλήρωμα Σενεγαλέζους πήγαν να καταλάβουν το νησί, κατέβηκε όλος ο πληθυσμός της Λέσβου στην προκυμαία με τσεκούρια και στυλιάρια και απαίτησε να τα μαζέψουν και να φύγουν, Οι Σενεγαλεζοι παγώσανε μέσα στον βαρύ χειμώνα - Φεβρουάριο μήνα και υπό το μηδέν και όταν πήγε ο Άγγλος να ζητήσει τον λόγο για την μη παράδοση ο Δήμαρχος Γαληνός, παππούς του σημερινού του έδειξε το μανιασμένο πλήθος και του είπε, πήγαινε να τους πείσεις εσύ. Οι Εγγλέζοι τα μαζέψανε και φύγανε και από τότε η Λέσβος ονομάζεται το αδούλωτο νησί.'' καντε λοιπον την συγκριση με το σημερα δεν περιμενα ποτε οτι ο ελληνας οχι μονο θα αποδεχοταν να μετατραπει σε μειοψηφια μεσα στην ιδια του την πατριδα αλλα και να το επιδιωκει,δεν πιστευω να υπαρχει αλλος λαος στον κοσμο που να ειναι τοσο τελειωμενος και παρακμιακος οπως ο ελληνικος λαος...απλα θλιβομαι αφου κατεστρεψαν και εξαφανισαν τον ελληνισμο εκτος των συνορων της σημερινης ελλαδας,τωρα μπαινουμε στο τελευταιο κεφαλαιο της εξαφανισης και του ελληνισμου εντος των συνορων της σημερινης ελλαδας,οι ξενοι εκαναν παντοτε την δουλεια τους αυτος εδω ομως ο τοπος εβγαζε παντα τους μεγαλυτερους εφιαλτες

Μιχάλης Φ.

Η Ελλάδα, εδώ και πολλά χρόνια, είναι η χώρα του "ουδέν μονιμοτερον του προσωρινού", οπότε μια τέτοια εξέλιξη δεν θα είναι έκπληξη.

Μπεκροθαφτης

Ουφ!Ευτυχως!Νομιζα οτι ειπανε 18 μερες και ανησυχησα

ΒΑΣΙΛΗΣ

αν ισχύουν αυτα που λένε σε 18 χρονια δεν θα υπάρχει Ελλάδα.Θα μου πεις γιατίυπάρχει σήμερα?Οχι οπου και να το πιασεις βρωμαει ΜΚΟ

τουλάχιστον υπάρχει, αν μη τι άλλο,

σχέδιο. γειά σου ευρώπη με τους σχεδιάσμους και τους αυτοσχεδιασμούς σου. Να το πείτε όμως κι σ'αυτούς τους καψερούς που περιμένουν να φύγουν για ευρώπας. να το ξανασκεφτούν μήπως θέλουν να γυρίσουν στην ισοπεδωμένη χώρας τους. ας κάνουν υπομονή, μπορεί η ευρώπη να τους χώσει κι ένα δανειάκι και να πάει να τους ανοικοδομήσει την χώρας τους σε 'νέες' βάσεις. αν και το άρθρο το βλέπω να είναι απλώς για εσωτερική κατανάλωση για τους ενωμένους ιθαγενείς του προτεκτοράτου.

Λογική

(Άνδρας)Γεια σου πειστευω ότι οι γυναίκες δεν εχουν κανένα δικαίωμα και οι γκει πρέπει να εκτελούνται. (Αριστερή φασιστρια)Τι λες ρε φασίστα δεξιέ; (Άνδρας)Δεν ειναι δεξιός είμαι μουσουλμάνος πρόσφυγας και αυτα ειναι τα πιστεύω της θρησκείας μου. (Αριστερή φασιστρια)Οοο συγνώμη δεν το γνώριζα μην νομίζεις ότι ειναι ισλαμοφοβικη!!!!

Αντί Αντιδραστικό Στοιχείο

Καλα περιμένετε 18 χρόνια. Η Ελλάδα βράζει!!! Εάν κάτσουνε όλοι αυτοί άλλους 18 μήνες και πολυ το βλέπω.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης