Πάπας: Άσυλο για 12 πρόσφυγες, μηνύματα για όλους

Πάπας: Άσυλο για 12 πρόσφυγες, μηνύματα για όλους

Ο Προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας επιβεβαίωσε την επικοινωνιακή δυναμική του -  Χαιρέτησε δεκάδες μετανάστες, συνέφαγε με οκτώ, έγινε «θέμα» στην υφήλιο - Κορυφαία στιγμή ο μετανάστης που έπεσε στα με λύγμους στα πόδια του: πατέρα σε παρακαλώ

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν το Σάββατο στη Λέσβο κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ποντίφικα στο νησί, στην πρώτη επίσκεψη Πάπα στην Ελλάδα τα τελευταία 15 χρόνια.

Ο Πάπας έφτασε στη Λέσβο δέκα λεπτά μετά τις 10 το πρωί και αποχώρησε στις 15.15 το μεσημέρι. Ωστόσο, δεν έφυγε μόνος του αφού πήρε μαζί του στο Βατικανό και 12 Σύρους πρόσφυγες
που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, μητέρες με παιδιά, ανθρώπους με κινητικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας, από διάφορες εθνικότητες, μια ενέργεια ερμηνεύεται ως μήνυμα προς τους ηγέτες της Ε.Ε. για το προσφυγικό.

Αμέσως μετά την άφιξή του στη Λέσβο ο Πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, ενώ στη συνέχεια οι τρεις ιεράρχες μετέβησαν στον καταυλισμό μεταναστών της Μόριας.

Εκεί, διαδραματίστηκε μπροστά στις κάμερες μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές της επίσκεψης του Πάπα στο νησί. Αφού ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Πάπας Φραγκίσκος χαιρέτισαν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που βρίσκονται στο κέντρο και αγκάλιασαν προσφυγόπουλα, ο Ποντίφικας μπήκε μέσα σε μια από τις σκηνές που υπάρχουν. Τότε, ένας πρόσφυγας γονάτισε μπροστά του και με δάκρυα στα μάτια του είπε: «Πατέρα σε παρακαλώ, ευλόγησέ με...».Εκτός πρωτοκόλλου και «παραβιάζοντας» τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί οι τρεις θρησκευτικοί ηγέτες κατευθύνθηκαν προς τους εκατοντάδες, μετανάστες στην πλειοψηφία τους, συγκεντρωμένους που ζουν στο hotspot.

«Πατέρα, σε παρακαλώ, ευλόγησέ με», έλεγε κλαίγοντας ο άντρας


Επίσης, κατά την επίσκεψη του στο κέντρο, προσφυγόπουλα πλησίασαν τον Πάπα και του έδωσαν ζωγραφιές που είχαν ετοιμάσει για εκείνον.

«Είναι για εμένα;», τα ρωτούσε ο Πάπας στη σύντομη συνομιλία που είχε μαζί τους. Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ένα από τα παιδιά έδωσε και ένα γράμμα στον Ποντίφικα, ζητώντας του να το δώσει σε συγγενείς του στη βόρεια Ιταλία.

Παιδάκια έδωσαν ζωγραφιές στον Πάπα


Οι τρεις θρησκευτικοί ηγέτες κατευθύνθηκαν προς τη Μόρια αμέσως μετά την ολοκλήρωση των μεταξύ τους συναντήσεων κατά τις οποίες επανέλαβαν την ανάγκη της ενεργοποίησης της παγκόσμιας κοινότητας στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής προσφυγικής κρίσης.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στη Μόρια έσκυβαν το κεφάλι μπροστά στους ηγέτες του Χριστιανικού κόσμου από την ώρα που μπήκαν στο hotspot, ενώ τους ζητούσαν να τους επιτραπεί να μετακινηθούν προς συγγενείς τους σε χώρες της βόρειας Ευρώπης, φωνάζοντας ρυθμικά το σύνθημα «Freedom-freedom» - «Ελευθερία-Ελευθερία».

Με στοργικά λόγια οι δυο προκαθήμενοι και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών ακόμα και με παιχνίδια με τα παιδιά, έδωσαν κουράγιο στους ανθρώπους αυτούς που έχουν μπει στη μεγάλη τους πλειονότητα στην Ελλάδα μετά τις 20 Μαρτίου και σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας ζουν υπό περιορισμό.

Συγκινητικές στιγμές στη Μόρια 


Αξίζει επίσης μα σημειωθεί ότι κατά την επίσκεψη του Πάπα στο κέντρο στη Μόρια μία γυναίκα πρόσφυγας που βρίσκεται στον καταυλισμό κατάφερε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό και τις δυνάμεις ασφαλείας και να φτάσει στον Ποντίφικα.

«Είμαι και εγώ χριστιανή», φώναξε η πρόσφυγας, η οποία γονάτισε και άρχισε να κλαίει στα πόδια του Πάπα.

Μια πρόσφυγας κατάφερε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό


Στη συνέχεια οι τρεις προκαθήμενοι μίλησαν προς τους συγκεντρωμένους πρόσφυγες στη Μόρια και υπέγραψαν την κοινή τους έκκληση προς τους λαούς της Ευρώπης, ενώ αμέσως μετά είχαν γεύμα με οκτώ πρόσφυγες από τον καταυλισμό Καρά-Τεπέ. Το κοινό γεύμα περιελάμβανε το προγραμματισμένο για τον καταυλισμό σημερινό φαγητό: ρύζι με λαχανικά, ελιές, ψωμί και χαλβά.

Έπειτα, μετέβησαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης απ' όπου ο Πάπας απηύθυνε ομιλία, ενώ πραγματοποιήθηκε και δέηση για τα θύματα των μεταναστευτικών ροών, καθώς επίσης και ρίψη στεφάνων στην θάλασσα. 

Σε δηλώσεις του ο Ποντίφικας είπε πως «η Λέσβος έγινε λιμάνι για πολλούς μετανάστες» και ευχαρίστησε τον Θεό που του έδωσε αυτή τη δυνατότητα, να επισκεφτεί το νησί.

«Αισθάνθηκα την επιθυμία να έρθω εδώ και πρέπει να γι' αυτό ευχαριστώ τον Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο που με προκάλεσαν», ανέφερε και πρόσθεσε: «Θα ήθελα να εκφράσω τον θαυμασμό μου για τον ελληνικό λαό που παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μπόρεσε να κρατήσει ανοιχτή την καρδιά και διάπλατες τις πόρτες, Ο Κύριος ξέρει να ανταποδώσει αυτή τη γενναιοδωρία». Παράλληλα, ο Ποντίφικας απηύθυνε έκκληση για υπευθυνότητα μπροστά σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση και επανέλαβε ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι πρόσφυγες δεν είναι αριθμοί αλλά άνθρωποι. 


«Η Ελλάδα δίνει το παράδειγμα της ανθρωπιάς»
Κατά τις πρώτες του δηλώσεις από τη Λέσβο ο Πάπας Φραγκίσκος έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα για το προσφυγικό, ενώ την ίδια ώρα εξήρε τη στάση των Ελλήνων απέναντι στους πρόσφυγες.

Στη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα το πρωί του Σαββάτου ο Πάπας είπε πως αισθάνεται υπερήφανος για την στάση του ελληνικού λαού απέναντι στο προσφυγικό. Όμως, κατά τη διάρκεια των δηλώσεων παρουσιάστηκε ένα τεχνικό πρόβλημα και το μεγαλύτερο μέρος των όσων είπε δεν μεταδόθηκαν ζωντανά!

Ωστόσο, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Πάπας έστειλε μοιράστηκε με τον κόσμο το μήνυμα που έστειλε για το προσφυγικό: «Οι πρόσφυγες δεν είναι αριθμοί, είναι άνθρωποι με πρόσωπα, ονόματα, ιστορίες και πρέπει να αντιμετωπίζονται έτσι», έγραψε ο Ποντίφικας. 

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, στα πρώτα σχόλιά τους, αναφέρουν ότι ο πάπας Φραγκίσκος μετέβη στην Λέσβο η οποία είναι και «το σύμβολο της δοκιμασίας των προσφύγων», ενώ υπογραμμίζουν με έμφαση την δήλωση του πάπα ότι «θέλει να κρατήσει πάνω στο γραφείο του τις ζωγραφιές με τις οποίες τον υποδέχθηκαν τα μικρά προσφυγόπουλα». Η εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, παράλληλα, στην ηλεκτρονική της έκδοση, προβάλλει τον απλό όσο και περιεκτικό τρόπο με τον οποίο ο Pοντίφικας θέλησε να ευχαριστήσει την χώρα μας για την αλληλεγγύη και την βοήθεια που επέδειξε: η ιταλική εφημερίδα αποδίδει το σχετικό απόσπασμα της ομιλίας του Αργεντινού ποντίφικα, με δυο μόνον λέξεις «grazie Grecia», δηλαδή «ευχαριστώ Ελλάδα».Μεταξύ άλλων ο Πάπας εξήρε τη στάση των Ελλήνων απέναντι στους πρόσφυγες, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα δείχνει ότι εξακολουθεί να δίνει το παράδειγμα της ανθρωπιάς. 

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας  χαρακτήρισε «σημαντική πρωτοβουλία σε μια κρίσιμη στιγμή» την πρωτοβουλία της σημερινής επίσκεψης στη Λέσβο και αναφερόμενος στο προσφυγικό έκανε λόγο για «μια κρίση, μια πρωτοφανή μετακίνηση πληθυσμού μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο».

«Η επίσκεψή σας είναι μία πολύ σημαντική ευκαιρία να αναδείξουμε την ανάγκη να σταματήσει ο πόλεμος και να δοθεί η δυνατότητα μίας νόμιμης οδού για αυτούς τους ανθρώπους που φεύγουν από τις εστίες τους και αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη», υπογράμμισε.

Τόνισε ακόμη ότι είναι μια ευκαιρία «να αναδείξουμε ότι τόσο οι πολίτες των νησιών μας όσο και στο σύνολό του ο ελληνικός λαός παρά τις μεγάλες δυσκολίες του, παρά το γεγονός ότι υπέφερε άδικα από σκληρά μέτρα λιτότητας όλα αυτά τα χρόνια που κάποιοι άλλοι επέβαλαν, έδειξε ανθρώπινο πρόσωπο και αλληλεγγύη».

Τέλος, ο πρωθυπουργός δήλωσε περήφανος για τη στάση των Ελλήνων «τη στιγμή μάλιστα που κάποιοι εταίροι μας και μάλιστα στο όνομα της χριστιανικής Ευρώπης, ύψωναν τείχη και φράχτες για να εμποδίσουν ανυπεράσπιστους ανθρώπους να διεκδικήσουν μια καλύτερη ζωή». 

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Πάπα στην χώρα μας έπειτα από 15 χρόνια και η Λέσβος τέθηκε σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού». Τα μέτρα ασφαλείας στο νησί ήταν δρακόντεια, ενώ ο Εμπορικός Σύλλογος της Μυτιλήνης αποφάσισε να κλείσουν στις 12:30 όλα τα καταστήματα, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όλους να δώσουν το παρών στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο λιμάνι της πόλης.Τα τεχνικά συνεργεία εργάζονταν μέχρι το πρωί του Σαββάτου πυρετωδώς προκειμένου να επιδιορθώσουν και τις τελευταίες ατέλειες, ενώ μέσα σε χρόνο ρεκόρ κατάφεραν κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας να μετατρέψουν τη Λέσβο σε ένα πεντακάθαρο νησί. Οι δρόμοι πλύθηκαν, τα φρεάτια βάφτηκαν, ενώ το hot spot στη Μόρια, άλλαξε μορφή. Σκηνές μοιράστηκαν σε όσα άτομα δεν είχαν, ενώ σβήστηκαν όλα τα συνθήματα που κοσμούσαν τα μέρη των εξωτερικών του τοίχων. Παράλληλα... εξαφανίστηκε και η ομάδα των μεταναστών από το Πακιστάν όπου καθημερινά δημιουργούσε προβλήματα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης. 

Το αεροπλάνο που μετέφερε τον Ποντίφικα αναχώρησε από το αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρώμης στις 07:00 τοπική ώρα (08:00 ώρα Ελλάδος) και έφτασε στις 10:10 (ώρα Ελλάδος) στην Μυτιλήνη.Η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου καλύφθηκε από 400 περίπου δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο και δεκάδες διεθνή μέσα ενημέρωσης. Μάλιστα 53 ξένοι δημοσιογράφοι ταξίδεψαν στην ίδια πτήση με τον Ποντιφικά και βρίσκονταν δίπλα του κάθε στιγμή. Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο για την επιτυχή διοργάνωση της επίσκεψη του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στη Λέσβο εργάστηκαν συστηματικά για 15 και πλέον ημέρες περισσότερα από 200 άτομα, μεταξύ των οποίων διπλωμάτες κληρικοί και κρατικοί λειτουργοί από Ελλάδα και Βατικανό.


Συνάντηση Τσίπρα με Ιερώνυμο και Βαρθολομαίο
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έφτασε στη Λέσβο λίγα λεπτά πριν από τις 10 το πρωί και αμέσως συναντήθηκε με τους κ.κ. Βαρθολομαίο και Ιερώνυμο, όπως φαίνεται και από την παρακάτω φωτογραφία που  ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

«Η αλληλεγγύη είναι η απάντηση στον  πόλεμο και το διωγμό. Η Ελλάδα δείχνει το ανθρώπινο πρόσωπο της Ευρώπης. Άφιξη στη Λέσβο», ήταν μία ακόμη ανάρτηση που έκανε ο πρωθυπουργός στον γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.
Οι τρεις αυτοκινητοπομπές και οι 400 δημοσιογράφοι
Τον Ποντίφικα υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας ενώ αμέσως μετά τον καλωσόρισαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Β και ο Σεβ. Πρόεδρος της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος Φραγκίσκος Παπαμανώλης. Ακολούθησε τελετή υποδοχής με ανάκρουση εθνικών ύμνων και θα γίνει παρουσίαση των συνοδειών.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο του Βατικανού απαγορεύεται στην ίδια αυτοκινητοπομπή που ακολουθεί τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας να συμμετέχει εκπρόσωπος άλλου κράτους. Έτσι λοιπόν δημιουργήθηκαν τρεις ξεχωριστές αυτοκινητοπομπές. Στη μια από αυτές ηγούνταν ο Πάπας Φραγκίσκος, στην άλλη ο Αλέξης Τσίπρας και στην τρίτη οι κεφαλές της ορθόδοξης εκκλησίας. Στο ειδικό όχημα που μετέφερε τον Ποντίφικα επιβιβάστηκε μαζί του κι ένας καμεραμάν ο οποίος απαθανάτισε την κάθε στιγμή του από την επίσκεψη του στη Λέσβο.

Λίγο πριν τις 11.00 ο πρωθυπουργός αποχώρησε από το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, προκειμένου να να μεταβεί στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια για να υποδεχτεί τον Πάπα Φραγκίσκο και τους ηγέτες της Ορθόδοξης Εκκλησίας.


Με 12 εγκλωβισμένους πρόσφυγες επέστρεψε στο Βατικανό
Η επίσκεψη του Πάπα ολοκληρώθηκε στις 15.00, με χαιρετισμό του Ποντίφικα από τα μέλη των συνοδειών και εν συνεχεία από τον Σεβ. Πρόεδρο της Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος Φραγκίσκο Παπαμανώλη και έπειτα με αποχαιρετισμό από τον Αρχιεπίσκοπο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Στις 15.15 ο Ποντίφικας επιβιβάστηκε στο αεροσκάφος του προκειμένου να ξεκινήσει το ταξίδι της επιστροφής του στο Βατικανό.

Ωστόσο, δεν έφυγε μόνος του αφού μαζί του πήρε και τρεις οικογένειες προσφύγων.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Βατικανό αναφέρεται ότι συνολικά μαζί με τον Ποντίφικα ταξιδεύουν για τη Ρώμη 12 άνθρωποι εκ των οποίων οι έξι είναι παιδιά.

«Ο Πάπας είχε την ευχαρίστηση να προβεί σε μια ευγενική χειρονομία σχετικώς με τους πρόσφυγες, παίρνοντας μαζί του στο αεροπλάνο για τη Ρώμη, τρεις οικογένειες προσφύγων από τη Συρία. Δώδεκα άνθρωποι συνολικά, συμπεριλαμβανομένων τριών παιδιών», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Βατικανού.

Η απόφαση του Πάπα είχε γίνει γνωστή από το πρωί του Σαββάτου, πριν ο προκαθήμενος αναχωρήσει για τη Λέσβο. Αξιωματούχοι της Αγίας Εδρας έλεγαν ότι επρόκειτο για μια έντονα συμβολική ενέργεια. Ο Φραγκίσκος ήθελε να συνδέσει το ταξίδι της επιστροφής στη Ρώμη μαζί με τους πρόσφυγες με τα κλειστά σύνορα που κρατούν στην Ελλάδα εγκλωβισμένους χιλιάδες ανθρώπους που θέλουν να μεταβούν σε χώρες της βόρειας Ευρώπης.

Η ενέργεια αυτή του Ποντίφικα ερμηνεύεται ως εκδήλωση της δυσαρέσκειας του για την ακολουθούμενη πολιτική και πρακτική αλλά και ως μήνυμα προς τους Ευρωπαίους ηγέτες.

ΣΧΟΛΙΑ (194)

Λήμνος

Kαι οι τρεις (Φραγκι, Τζερόνυμο, Μπαρτολομιου) θέλουν κράξιμο. Μιλάνε έξω από το χορό και λένε σαχλαμάρες... Ας παρει ο καθένας και μερικούς άπλυτους στο σπίτι του... Εμείς δεν θέλουμε...

ΝΝ

Χάθηκε η ευκαιρία για τη μεγαλύτερη ήττα της νέας τάξης. Εάν οι Λέσβιοι έβγαιναν στους δρόμους και έκραζαν τους τρεις ιεράρχες τότε θα είχαμε ένα παγκόσμιο μήνυμα πως οι ντόπιοι πληθυσμοί δεν κάμπτονται ούτε από τον πιο ισχυρό φορέα δημιουργίας ενοχών. Οι μετακινήσεις των πληθυσμών είναι το απαραίτητο εργαλείο χειραγώγησης των λαών από τη νέα τάξη και για να το πετύχει αυτό χρησιμοποιεί δύο ισχυρά όπλα, την αριστερή ιδεολογία του διεθνισμού και την χριστιανική ενοχή. Η Λέσβος έδωσε το μήνυμα ότι ακόμα και εάν καταστρέφεστε δεν πρέπει να μιλάτε γιατί θα σας βγάζουμε ρατσιστές και αντίχριστους. Δυστυχώς η Λέσβος έδωσε τη χαριστική βολή στη δύναμη των λαών γι' αυτό η νέα τάξη έστειλε τους καλύτερους εκπροσώπους της για να την κολακεύουν....

το μεγαλειο της ανθρωπιας

ΧΘΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΓΕΜΑΤΗ ΕΥΛΑΒΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ. ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΗΧΗΡΟ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΟΛΩΝ !!!!!!!! ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ; ΑΠΛΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΟΙ!!!!!!!! Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΥΤΟ. ΜΟΝΟ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΡΙΓΟΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΣΕ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΠΟΥ ΕΠΕΦΤΑΝ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ. ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ. Η ΑΓΑΠΗ ΕΝΩΝΕΙ. ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑΤΕ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΛΙΓΟ ΖΕΣΤΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΑΣ. ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ ΘΑ ΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΑΠΛΑ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ......

Ροβήρος ο Κατακτητής

Όντως αντιρατσιστικό σόου, αλλά με τέτοια τρέφονται στην ευρωπη.

serlock halls

Καραγκιοζιλίκια απο όλους. Ήρθε εδώ να μας δείξει ελεημοσύνη συμπόνιας με τα πεπραγμένα του ανεγκέφαλου και του κούγκι. Εγώ θα ψηφίσω Ζωή να σκίσει τα μνημόνια και να δώ δικαιοσύνη. Τουλάχιστον αυτή δεν οργανώνει τραμπουκισμούς ούτε καίει εγκύους ούτε πετάει γιαούρτια όπως οι μπαχαλοτραμπούκοι για να πάρουν την εξουσία.

μα γιατι...γιατι....γιατι τετοιο παιδι....χιχιχιχ

12 πηρε και το κραζετε ρε ;; καλα ποσους θελατε να παρει ρε ;; ποσοι μπορουν να χωρεσουν σε ενα σπιτι ρε ;;; τουλαχιστον κανενα φραγκο αφησε ;;; τιιιι ;; ετσι τζαμπα τους πηρε ;; σοβαρα ρε ;; μα γατι ;;

Ανοικτά συνορα θελει ο Πάπας

Πηρε και 12 πρόσφυγες να τους βαλει να καθαρίζουν το κήπο του και θα έρθει να πάρει κι αλλους δεκα του χρόνου. Μεγαλη μαφια ο ποντίφικας τον φέραμε για να μας λεει να ανοίξουμε τα συνορα. Ουστ ρε πιόνι του Ισλαμ

ΟΛΟ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟ ΣΟΟΥ ΚΟΣΤΙΣΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ...

ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΠΗΡΕ ΣΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ 12 ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΕΔΩΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΑΠΟ ΜΙΣΟ ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΤΟΥΣ. ΟΙ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΙ ΕΓΙΝΑΝ ΑΥΤΟΣΚΟΠΟΣ.

ΤΣΟΜΠΑΝΗΣ

ΣΩΣΤΑ ΡΕ ΦΙΛΕ. ΟΛΑ ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ. ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ (πρόβατο)

ΘΧΣ

Η επισκεψη του Παπα μαλλον ηταν ενα επικοινωνιακο τρυκ, δεν λεω καλα εκανε που πηρε 12 προσφυγες στο Βατικανο, αλλα αν ηθελε να βοηθησει ουσιαστικα θα μπορουσε το κρατος του Βατικανου με την μεγαλη περιουσια του να δωρησει ενα μεγαλο ποσο, οπως και η Ελλαδικη Εκκλησια, υπερ των προσφυγων..........(δεν γνωριζω το κατα ποσο ο Παπας μπορει να επηρεασει πολιτια υπερ των προσφυγων την ΕΕ.....)

Την γνώμη μου, ίσως

καλύτερα που έκλεισαν τα σύνορα, έπρεπε να γίνει. .... Καπου έπρεπε να σταματησει αυτό το κακο, αν δεν έκλειναν οι άλλες χώρες τα σύνορα τους , θα συνεχιζαν και δεν θα σταματούσαν να έρχονται οι πρόσφυγες θα γινόταν χαμός στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Κάπου διαβασα ότι στην Λιβύη είναι έτοιμοι να ξεκινήσούν να έρχονται καραβανι προσφυγες. Ίσως να είναι καλύτερα που ήρθαν έτσι τα πράγματα. Τώρα ειναι μεγάλο το πρόβλημα με αυτούς που μπήκάν στην Ελλάδα, τι θα τους κανουν; Πως θα ζήσούν ; Μεγαλο λαθος που ήρθαν έπρεπε να μεινουν στις πατρίδες τους . Οι ελληνες προβληματιζονται, γιατί υπάρχει το οικονομικό και αλλα τοσα πρόβληματα δύσκολα να τα βγάλουν περα.....Αυτά ο Τσιπρακίας τα σκέφτηκε τα βάσανα που τραβάει ο ελληνικός λαός; Δεν έπρεπε και αυτός να κλείσει τα σύνορα ,όπως έκλεισαν και οι υπόλοιποι; Μόνο θεωρίες ξέρει να λέει; Η Ελλάδα μας δεν ηταν καλύτερα πριν ησυχα και ωραία ας ειχαμε τα προβλήματα μας ενώ τώρα που μαζεύτηκαν τα ισλαμοπιθηκια, είναι καλύτερα; Λέω εγώ τώρα. ..... Οι επίσημοί που ήρθαν στην Λέσβο θα λυσουν το πρόβλημα; Η Ευρώπη θα τους ακούσει και θα ανοίξουν τα σύνορα; Δεν νομίζω, θα μας τους κατσικωσουν, στις πλάτες μας. Κρίμα. .....

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4595534

Τα επιχειρήματα για δήθεν δημιουργία υποδομών διαφυγής στο εξωτερικό καθώς και για δήθεν άρνηση διαβίβασης τραπεζικών στοιχείων στις ελληνικές αρχές έχουν πλήρως αποδομηθεί υποστηρίζει ο πρώην υπουργός

ekab12

Με βάση το σχέδιο που καταρτίζει το ΕΚΑΒ εξετάζεται το ενδεχόμενο εύρεσης σημείου στέγασης νέου Τομέα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έτσι ώστε να επιτευχθεί η βελτιστοποίηση της ανταπόκρισης σε επείγοντα περιστατικά στο κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης