Πρόσφυγες έκλεισαν την Εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Ευζώνων

Πρόσφυγες έκλεισαν την Εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Ευζώνων

Ζητούσαν να ανοίξουν τα σύνορα, ώστε να συνεχίσουν το ταξίδι τους

Πρόσφυγες έκλεισαν την Εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Ευζώνων
Κυκλοφοριακό κομφούζιο δημιουργήθηκε για λίγη ώρα στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Ευζώνων, όταν πρόσφυγες αναχώρησαν από το ξενοδοχείο που διέμεναν και απέκλεισαν το δρόμο, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για τα κλειστά σύνορα στην Ευρώπη.

Οι πρόσφυγες αναχώρησαν με τα πόδια και πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία στο οδόστρωμα. Το αίτημά τους ήταν να ανοίξουν τα σύνορα, ώστε να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τις χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης, οι οποίες αποτελούν και τον τελικό προορισμό τους.

Μιλώντας στο ΑΠΕ, η Σεϊμά από τη Μοσούλη υποστήριξε ότι: «Βρισκόμαστε εδώ περίπου ενάμιση μήνα και δεν ξέρουμε από τότε που έκλεισαν τα σύνορα τι θα συμβεί. Θέλουμε κάποιος να μας δώσει κάποια ελπίδα ότι θα μπορέσουμε, με κάποιο τρόπο, να συνεχίσουμε το ταξίδι μας».
Λίγη ώρα αργότερα, η Εθνική Οδός δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία, καθώς οι πρόσφυγες αποχώρησαν από το σημείο όπου πραγματοποίησαν την καθιστική τους διαμαρτυρία. Όπως ενημέρωσε η αστυνομία, η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί πλήρως.

Κλείσιμο
Στα σύνορα, πάντως, η κατάσταση εξακολουθεί να είναι πολύπλοκη. Ήδη ένα μεγάλο μέρος έχει αρχίσει να αναζητεί διόδους από τη Βουλγαρία, ακολουθώντας μία εναλλακτική διαδρομή. Μαρτυρίες κατοίκων από βουλγαρικά χωριά κοντά στα σύνορα, επιβεβαίωσαν ότι είδαν οικογένειες προσφύγων να περνούν από το δρόμο, ενώ πολλοί ζητούν από την κυβέρνηση της γειτονικής χώρας να ορθώσει συρμάτινο φράχτη, ακολουθώντας την τακτική των Σκοπίων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης