Φωτογραφίες: Στα λευκά η Πάρνηθα

Φωτογραφίες: Στα λευκά η Πάρνηθα

Οι πρώτες νιφάδες και στην Πάρνηθα - Έως και θυελλώδεις οι άνεμοι στο Αιγαίο

Φωτογραφίες: Στα λευκά η Πάρνηθα
Με... έκπληξη αντιμετώπισαν οι περισσότεροι τις πρώτες νιφάδες χιονιού που έπεσαν χθες στα βουνά της Πελοποννήσου και της Κεντρικής Ελλάδας. 

Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα ότι έκλεισε για ώρα το μεσημέρι της Παρασκευής η εθνική οδός Σπάρτης - Καλαμάτας στον Ταΰγετο, λόγω της σφοδρότητας με την οποία έπεφτε το χιόνι. Τα συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, εκτός από τον εκχιονισμό στον οποίο προέβησαν, έριξαν και αρκετό αλάτι στο υψηλότερο σημείο του αυτοκινητοδρόμου (περιοχή Υδροκρίτη 1.350 μ.). Ταυτόχρονα (και με τη βοήθεια της αστυνομίας) το απόγευμα αναχώρησαν όλα τα οχήματα που είχαν εγκλωβιστεί εκεί από τις μεσημεριανές ώρες. 

Στα λευκά ντύθηκαν και τα ορεινά των Τρικάλων και της Καρδίτσας, στη Θεσσαλία. Χιόνια χθες έπεσαν στον Παρνασσό και στο Καρπενήσι στη Στερεά Ελλάδα, όπως και στο Χιονοδρομικό Κέντρο στα Καλάβρυτα. Ήδη άλλωστε, στα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας έχει πέσει το πρώτο χιόνι του χειμώνα και οι πίστες ετοιμάζονται για τους εκδρομείς των γιορτών. 

Ο καιρός σήμερα
Νεφώσεις αυξημένες στα ανατολικά και νότια με τοπικές βροχές σε Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Κυκλάδες και Κρήτη, οι οποίες γρήγορα θα περιοριστούν στη Βόρεια Κρήτη και ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015. Στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρώτες πρωινές ώρες θα σημειωθεί παγετός, ενώ περιορισμένη θα είναι κατά τόπους η ορατότητα.
Κλείσιμο

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 10 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 8 έως 12 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 8 έως 15 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 0 έως 11 βαθμούς), 10 έως 13 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 7 έως 12 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και 11 έως 15 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Χιονίζει από το πρωί στην Πάρνηθα


Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ και στο Βόρειο Ιόνιο τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια και ανατολικά τμήματα, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα βόρεια και πρόσκαιρων ασθενών χιονοπτώσεων στην Πάρνηθα τις πρωινές ώρες περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση μετά το μεσημέρι.

Ηλιοφάνεια και κρύο περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ.

Λευκό τοπίο η Πάρνηθα


Πηγή: meteo.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης