Αναρχικοί κατέλαβαν για μιάμιση ώρα το ιταλικό προξενείο στο Κολωνάκι

Αναρχικοί κατέλαβαν για μιάμιση ώρα το ιταλικό προξενείο στο Κολωνάκι

Διαμαρτυρία για το αίτημα των ιταλικών αρχών για έκδοση πέντε φοιτητών που διώκονται για τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση «No Expo» και τα επεισόδια στο Μιλάνο την περασμένη άνοιξη


Στο κτίριο του Προξενείου της Ιταλίας στο Κολωνάκι εισέβαλαν το απόγευμα μέλη της ομάδας «Ρουβίκωνας», όπου πραγματοποίησαν κατάληψη. 

Η ομάδα εισέβαλε στο ιταλικό προξενείο που βρίσκεται στην Πατριάρχου Ιωακείμ, αντιδρώντας στο αίτημα των ιταλικών αρχών για έκδοση πέντε φοιτητών που διώκονται για τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση «No Expo» και τα επεισόδια στο Μιλάνο την περασμένη άνοιξη.

Λίγο μετά τις 18:30, οι περίπου 20 αντιεξουσιαστές, κατέβηκαν από το κτίριο του προξενείου, όπου και τους προσήγαγαν οι άνδρες της αστυνομίας που βρισκόταν στο σημείο. 

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έξω από το Ιταλικό προξενείο, στο Κολωνάκι


Τα Φέιγ βολαν που πέταξαν οι αντιεξουσιαστές    


Στην ανακοίνωσή τους  αναφέρουν:

«“Αγέλες δούλων ξέσαρκων
κωπηλατούν βογκώντας
την αλυσίδα σου αν δε σπας
πάνω στο κουπί πεθαίνεις!”

Στο Μιλάνο την 1η Μάιου 2015, πραγματοποιείται μεγαλειώδης διαδήλωση στα πλαίσια της εργατικής πρωτομαγιάς με κύριο στόχο την εναντίωση στη διεθνή οικονομική έκθεση Εxpo 2015. Διαδηλωτές από διάφορες χώρες της Ευρώπης έλαβαν μέρος, διαμαρτυρόμενοι για την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής του Ιταλικού κράτους έλαβαν χώρα. Την επόμενη ημέρα, 5 φοιτητές από την Ελλάδα, οι οποίοι συμμετείχαν στην εν λόγω διαδήλωση, προσήχθησαν από τις ιταλικές αρχές στα πλαίσια μαζικών προσαγωγών, κατά την έξοδό τους από κατειλημμένο κοινωνικό κέντρο, και μετά από πολύωρη κράτηση αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθεί καμία κατηγορία.

Ανήμερα της γενικής απεργίας της 12ης Νοεμβρίου του 2015 η ΕΛ.ΑΣ εισβάλλει στα σπίτια των 5 φοιτητών συλλαμβάνοντας τους, με βάση το Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης που εξέδωσαν οι ιταλικές δικαστικές αρχές, βάσει του οποίου ζητείται η έκδοση των 5 στην Ιταλία για να δικαστούν. Μετά την κράτηση τους για μία μέρα στην ΓΑΔΑ, και μετά από την δυναμική παρουσία των αλληλέγγυων στην εισαγγελία , αφήνονται ελεύθεροι με επαχθείς περιοριστικούς όρους, ενόψει της απόφασης για την έκδοσή τους ή μη στο ιταλικό κράτος από τις ελληνικές δικαστικές αρχές. Ένα δυναμικό κίνημα αλληλεγγύης αναπτύσσεται στον Ελλαδικό χώρο,με σκοπό την αποτροπή της έκδοσής των 5 φοιτητών.

Τα κράτη που απαρτίζουν την Ε.Ε. αναπτύσσουν νέες τακτικές διώξεως κατά των αγωνιστών που αντιστέκονται στις επιλογές του κεφαλαίου και στην νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα. Μέσα σε αυτές τις τακτικές εντάσσεται και το Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης ,το οποίο και δίνει τη δυνατότητα δίωξης,ποινικοποίησης και παράδοσης στις εκάστοτε εθνικές δικαστικές αρχές ατόμων που συμμετέχουν στους κοινωνικούς αγώνες που λαμβάνουν χώρα σε όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε. Παράλληλα οι ιμπεριαλιστές της Ε.Ε. που με τις πολιτικές τους βυθίζουν στο πόλεμο χώρες προμήθειας πρώτων υλών και ειδικότερα πετρελαίου, κλείνουν τα σύνορα στα εκατομμύρια των προσφύγων που συρρέουν για να ξεφύγουν από τους πολέμους που οι ίδιοι οι ιμπεριαλιστές υποδαυλίζουν.

Το Ιταλικό κράτος πρωτοστατεί σε αυτές τις διώξεις ,έχοντας επιδείξει άλλωστε προϊστορία στην έκδοση ευρωπαϊκών ενταλμάτων, όπως στις περίπτωσεις των μελών της ΣΠΦ το 2011. Κάθε αγωνιστής και αγωνίστρια που αντιστέκεται στην νεοφιλελεύθερη λαίλαπα αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη αυστηρότητα, με κύριο σκοπό να περαστεί έτσι ένα μήνυμα για την τύχη που περιμένει όσους και όσες αντιστέκονται στις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται στα κράτη μέλη και ειδικά στην Ελλάδα. Το ελληνικό κράτος που πλέον εφαρμόζει το μνημόνιο 3, κατ' εντολήν των εταίρων του, αλλά και με πλήρη συμφωνία του, μνημόνιο που δίνει την χαριστική βολή στα λαϊκά στρώματα, καλείται να εκδώσει τους 5 φοιτητές. Όποιος και όποια αντιδρά θα αντιμετωπίζεται με αυστηρότητα ενώ οι καπιταλιστές θα πραγματοποιούν πλούσιο φαγοπότι από τις θυσίες που επιβάλλονται στους αδύναμους. Η Ευρώπη φρούριο πλέον είναι γεγονός,ενώ οι πρόσφυγες/μετανάστες βαφτίζονται από τους εξουσιαστές "κίνδυνος" που πρέπει να αντιμετωπίζεται δυναμικά, ενώ οι αντιστάσεις στο εσωτερικό της θα θεωρούνται εσωτερικός εχθρός.

Την ίδια περίοδο που συλλαμβάνονται οι 5 φοιτητές στην Ελλάδα, το ιταλικό κράτος προχωρεί σε διώξεις αγωνιστών από Ιταλία αλλά και άλλες χώρες. Ως εκ τούτου απαιτούμε την μη έκδοση των 5 και την παύση των διώξεων όσων κατηγορήθηκαν ή πρόκειται να ενοχοποιηθούν για την υπόθεση. Θα αφήσουμε λοιπόν να επικρατήσει το σκοτάδι που φέρνουν τα κράτη και το κεφάλαιο, να επικρατήσει η νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα, ή θα αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις έτσι ώστε να ανατείλει ο ήλιος της ελευθερίας και της ισότητας, οικονομικής και κοινωνικής στις ζωές μας; Για αυτό καλούμαστε ως ελεύθεροι άνθρωποι να αποτρέψουμε την έκδοση των 5 αγωνιστών φοιτητών και να παύσει κάθε δίωξη αγωνιστών που στοχοποιήθηκαν και κατηγορήθηκαν για την διαδήλωση στο Μιλάνο την 1/5/2015.

Για αυτόν το λόγο επιλέξαμε σήμερα 30/11/2015 να καταλάβουμε το ιταλικό προξενείο επί της Πατριάρχου Ιωακείμ στο Κολωνάκι ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στους 5 φοιτητές και σε όλους τους αγωνιστές που διώκονται απο το ιταλικό κράτος.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ 5 ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ.

ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ 1ΗΣ ΜΑΙΟΥ 2015 ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ.

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ- ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ/ ΦΙΣΣΕΣ» 

ΣΧΟΛΙΑ (9)

Ghik

Μεσα......στη μπουζου...!!!

κωστας

Που είναι η ΔΕΛΤΑ οεοοοο.....

kz

Στα ψυγεία...

basta.

αυτοι οι κακοποιοι-> οι σιχαμενοι εισβολεις καταληψιες της συριζοΦΑΣΙΣΤΟαναρχιας... εχουν καταντησει γραφικοι, βαρετοι, ενοχλητικοι και γελοιοι εντελως.

Τυπος

Μπράβο Ιταλοί σκιστε τους γιατί αν περιμένουμε από τους εδώ κοπριτες και δεν αναφέρομαι στην ΕΛΑΣ σωθηκαμε

Decapitate the mofos

Στειλτε πακετο το αληταριο στο ISIS να τους κοψουν φετες και να τους ταισουν στους γυπες.

Ο ρουβικώνας

Είναι εγκληματική οργάνωση

ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΙΧΑΜΑΤΑ

ΤΕΜΠΕΛΟ-ΚΟΠΡΟ-ΒΡΩΜΟ-ΣΚΥΛΑ.

giorgos

Ποιοι ειναι αυτοι οι γραφικοι που μπαινουν οπου θελουν , γραφουν στους τοιχους στις πολεις και μοιραζουν φυλλαδια; ο λαος ουτε τους δινει καθολου σημασια.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

katarraktis

Εικόνες ντροπής από έναν χώρο που έχει φιλοξενήσει πολλές σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις - Τα νερά σχημάτιζαν καταρράκτες και έπεφταν πάνω στο παρκέ και σε εκτεθειμένα καλώδια

rodos_art

«Και την δολοφόνησαν και την χτύπησαν και την ξαναδολοφόνησαν πετώντας την στη θάλασσα» - «Και οι δυο ήταν εν ψυχρώ εκτελεστές βιαστές βασανιστές» λέει για τον 19χρονο Αλβανό και τον 21χρονο Ροδίτη

13