Στην Ελευσίνα η πέμπτη μεγαλύτερη θαλαμηγός του κόσμου

Στην Ελευσίνα η πέμπτη μεγαλύτερη θαλαμηγός του κόσμου

Ανήκει στον ιδιοκτήτη της ποδοσφαιρικής ομάδας, Μάντσεστερ Σίτι 

Στην Ελευσίνα η πέμπτη μεγαλύτερη θαλαμηγός του κόσμου
Η πολυτελής θαλαμηγός «Topaz» που ανήκει στον σεΐχη Mansour Βin Zayed Al Nahyan, ιδιοκτήτη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Μάντσεστερ Σίτι, έχει αγκυροβολήσει, εδώ και λίγα 24ωρα στην Ελευσίνα. 

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο ιδιοκτήτης της θαλαμηγού επιλέγει τα ελληνικά ναυπηγεία Ελευσίνας για τη συντήρηση του superyacht.

Κλείσιμο


 Η προτίμηση σε ελληνικά χέρια δεν είναι τυχαία αφού από τα συγκεκριμένα ναυπηγεία περνούν για συντήρηση και επισκευή, κάθε χρόνο, τα μεγαλύτερα και πλουσιότερα yachts. 



Η «TOPAZ» ναυπηγήθηκε το 2012 και το κόστος της ξεπέρασε τα 400 εκατομμύρια ευρώ. Το μήκος αγγίζει τα 147 μέτρα και το πλάτος τα 22 μέτρα.  Διαθέτει οκτώ πατώματα και ότι πιο σύγχρονο υπάρχει στον τομέα της ασφάλειας και των επικοινωνιών. Έχει εξοπλιστεί με  ελικοδρόμιο, γυμναστήρια, αίθουσα προβολών, τρεις εξωτερικές πισίνες, πλατφόρμα στη θάλασσα και τζακούζι στο τελευταίο κατάστρωμα.



Η κύρια μηχανή του Topaz είναι ειδικά σχεδιασμένη από την Lürssen. Οι κύριες μηχανές είναι δύο κινητήρες diesel Pielstick, ο καθένας με  δύναμη 7990 ίππων. Μια τέτοια δύναμη είναι αρκετή για το σκάφος ώστε να φτάσει την ταχύτητα εξυπηρέτησης (cruising) των 22,9 κόμβων, ενώ η μέγιστη ταχύτητα είναι πάνω από 25,5 κόμβους. 



Το σκάφος είναι εξοπλισμένο επίσης με shaft generator (σε περίπτωση ανάγκης για να μη μείνει ακυβέρνητο), γεννήτρια diesel έκτακτης ανάγκης και δύο γεννήτριες ντίζελ. 



Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως το καλοκαίρι του 2014 ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο είχε μισθώσει τη συγκεκριμένη θαλαμηγό για κρουαζιέρα στη Βραζιλία με αφορμή το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου, όπου κατέκτησε η εθνική ομάδα της Γερμανίας. 


 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης