Θα δίνονται στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες «σκληρών» δραστών

Θα δίνονται στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες «σκληρών» δραστών

Ο υπ. Δικαιοσύνης θα καταθέσει άμεσα τροπολογία στη Βουλή 

Θα δίνονται στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες «σκληρών» δραστών
Άμεσα θα κατατεθεί στη Βουλή τροπολογία από τον υπουργό Δικαιοσύνης με την οποία θα διευρύνεται ο κύκλος των εγκλημάτων και των κατηγοριών με τα οποία θα μπορούν οι εισαγγελικές αρχές να δίνουν στη δημοσιότητα φωτογραφίες ατόμων που έχουν διαπράξει «σκληρά» ή πολυπληθή ή αποτρόπαια εγκλήματα.

Μετά το πρόσφατο συμβάν στον Πειραιά, ο υπ. Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, προβληματίστηκε έντονα για τα νομοθετικά κενά που υπάρχουν και δεν επιτρέπουν στους εισαγγελείς να δημοσιεύουν στα ΜΜΕ τις φωτογραφίες «σκληρών» και λοιπά δραστών.

Έτσι, η νέα τροπολογία διευρύνει το πλαίσιο των εγκληματών και κατηγοριών που θα μπορούν να δίνονται στη δημοσιότητα οι δράστες. 
Κλείσιμο

Είχε προηγηθεί επιστολή με θέμα την τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου περί δημοσιοποίησης προσωπικών δεδομένων καταζητούμενων από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια στον υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χαράλαμπο Αθανασίου. Για τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη είναι αδιανόητο σε παρόμοιες εγκληματικές περιπτώσεις το νομοθετικό πλαίσιο και η ευαισθησία των προσωπικών δεδομένων να διευκολύνει τον καταζητούμενο και να αποβαίνει σε βάρος, τόσο της αναζήτησης και της ανεύρεσης της ουσιαστικής αλήθειας, όσο και της αξίωσης της Πολιτείας για ποινικό κολασμό των σοβαρών εγκλημάτων».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης