ΓΕΣ: Αναληθές ότι η Μονάδα αρνούνταν να δώσει άδεια στον άτυχο Φώτη Ανδρικόπουλο

ΓΕΣ: Αναληθές ότι η Μονάδα αρνούνταν να δώσει άδεια στον άτυχο Φώτη Ανδρικόπουλο

Διαψεύδονται από το Γενικό Επιτελείο Στρατού σημερινά δημοσιεύματα που φέρουν την οικογένεια του δεκανέα που έχασε τη ζωή του έπειτα από έκρηξη όλμου στο Βόλο να στρέφεται δικαστικά κατά του κράτους

ΓΕΣ: Αναληθές ότι η Μονάδα αρνούνταν να δώσει άδεια στον άτυχο Φώτη Ανδρικόπουλο
Αναληθή χαρακτηρίζονται από το Γενικό Επιτελείο Στρατού σημερινά δημοσιεύματα που φέρουν τους διοικούντες της μονάδας Πεζοναυτών που υπηρετούσε ο άτυχος δεκανέας Φώτης Ανδρικόπουλος να αρνούνται να δώσουν άδεια στον οπλίτη που σκοτώθηκε μαζί με ακόμη δύο Επαγγελματίες Οπλίτες έπειτα από έκρηξη όλμου.

Πληροφορίες σε τοπικά μέσα της Αχαϊας φέρουν μάλιστα την οικογένεια του Φώτη Ανδρικόπουλου να είναι έτοιμη για την υποβολή αγωγής εναντίον του ελληνικού Δημοσίου.

Κλείσιμο
Αξιωματικός του Στρατού αναφέρει στο protothema.gr ότι ο άτυχος δεκανέας επρόκειτο να απολυθεί στις 13 Οκτωβρίου, έξι μέρες πριν το τραγικό δυστύχημα που έχασε τη ζωή του. Ο ίδιος στρατιωτικός αναφέρει ότι ο Φώτης Ανδρικόπουλος είχε υπόλοιπο άδειας και έπρεπε πριν την απόλυσή του να λάβει και τις πέντε μέρες τιμητικής άδειας που του είχαν απονεμηθεί κατά τη διάρκεια της θητείας του. Δηλαδή στις 7 Οκτωβρίου, ημέρα που σημειώθηκε το δυστύχημα όπου σκοτώθηκαν ο Φώτης Ανδρικόπουλος, ο Αναστάσιος Μεζάλας και ο Γιώργος Ορφανίδης, ο άτυχος δεκανέας θα έπρεπε να έχει φύγει από τη μονάδα του με άδεια απολύσεως, γεγονός που εμμέσως δείχνει ότι ο ίδιος είχε εκδηλώσει την επιθυμία να λάβει μέρος στα γυμνάσια.

«Το Γενικό Επιτελείο Στρατού, ανακοινώνει ότι τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο και αφορούν σε καταγγελίες σχετικά με το Δεκανέα (ΠΖ) Φώτη Ανδρικόπουλο, ο οποίος έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος στο Πεδίο Ασκήσεων «ΓΛΑΦΥΡΩΝ» Βόλου, χαρακτηρίζονται αναληθή», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΓΕΣ.

«Επισημαίνεται ότι, η οικογένεια του θανόντα αποτελεί για τις Ένοπλες Δυνάμεις μέλος της οικογένειάς των, με ιδιαίτερη σημασία και θέση και ως εκ τούτου θα πρέπει να αποδίδεται σε αυτήν η απαιτούμενη ένδειξη τιμής από το σύνολο των Ελλήνων πολιτών», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Κατά πληροφορίες από στρατιωτικές πηγές, σήμερα ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πατέρα του Φώτη Ανδρικόπουλου ο οποίος φέρεται να μην επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι προτίθεται να κινηθεί δικαστικά εναντίον του ελληνικού Δημοσίου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης