Πόσο άλλαξε η ανασκαφή τους κατοίκους της Αμφίπολης

Πόσο άλλαξε η ανασκαφή τους κατοίκους της Αμφίπολης

Η μεγάλη αλλαγή στην καθημερινότητα, οι συζητήσεις, οι απόψεις και τα όνειρα για την ανάπτυξη της περιοχής

Πόσο άλλαξε η ανασκαφή τους κατοίκους της Αμφίπολης
Το ενδιαφέρον για τις ανακαλύψεις της αρχαιολογικής σκαπάνης στον τύμβο του λόφου Καστά στην περιοχή της Αμφίπολης και ειδικότερα στη Μεσολακκιά Σερρών μέρα με τη μέρα μεγαλώνει, όχι μόνο για τους Έλληνες, αλλά και για τους ξένους παρατηρητές, ενώ άπαντες με αγωνία αναμένουν αν όντως ο «ένοικος» του τάφου είναι ο Μέγας Αλέξανδρος, κάποιος από την οικογένειά του ή συμμαχητής του στην εκστρατεία προς την Ανατολή.

Η μεγάλη προσμονή για τα ευρήματα έφερε και μια σειρά από αλλαγές, κυρίως στην καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής. Η Μεσολακκιά έγινε ξαφνικά το κέντρο της γης, με το όνομά της να φτάνει στα πέρατα του κόσμου, καθώς κρατούσε καλά κρυμμένο ένα μυστικό, για περίπου 2.340 χρόνια, κάτι που οι 300 που κάτοικοι αυτού του μικρού χωριού της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών αδυνατούν ακόμη να αντιληφθούν.

Ξαφνικά, τα πρωινά για γέρους και νέους στο αναψυκτήριο, στο κέντρο του χωριού άλλαξαν, με την παρουσία δεκάδων τηλεοπτικών συνεργείων και την παρουσία ηλικιωμένοι φοράνε τα «καλά» τους για να πιουν τον πρωινό καφέ τους, αφού πάντα υπάρχει η προοπτική να παραχωρήσουν μια συνέντευξη έστω και λίγων δευτερολέπτων.
 
Οι νεότεροι, μιας και είναι περίοδος συγκομιδής αμυγδάλων στην περιοχή, αποφεύγουν να πλησιάσουν στον χώρο με τα ρούχα της δουλειάς.

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο xronometro


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης