Φωτιά σε δασική έκταση στο Ηράκλειο

Φωτιά σε δασική έκταση στο Ηράκλειο

Και δεύτερο μέτωπο στην περιοχή Βραχόκηπος, τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο - Οι πυρκαγιές δεν βρίσκονται κοντά σε κατοικημένες περιοχές - Υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές σε Ζάκυνθο και Φάρσαλα 

Φωτιά σε δασική έκταση στο Ηράκλειο
Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Προφήτης Ηλίας του Ηρακλείου Κρήτης. Η πυρκαγιά έχει εκδηλωθεί σε χορτολιβαδική έκταση που δε βρίσκεται κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Η φωτιά εκδηλώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και αμέσως έγινε αντιληπτή. Πρόκειται για μεγάλο πύρινο μέτωπο, το οποίο ευνοούν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, σύμφωνα με το flashnews
Κλείσιμο
.

Στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία με ενισχύσεις επτά οχήματα και 18 άνδρες καθώς και 10 άτομα πεζοπόρου τμήματος, όπως και ένα ελικόπτερο. 

Την ώρα που οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο Ηράκλειο έδιναν μάχη με τη μεγάλη πυρκαγιά που έχει εκδηλωθεί στον Προφήτη Ηλία, μια δεύτερη εστία φωτιάς, ξέσπασε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, στην περιοχή Βραχόκηπο, στο Κοκκίνη Χάνι. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατόρθωσαν πολύ γρήγορα να περιορίσουν το μέτωπο αυτό, που τέθηκε υπό έλεγχο λίγο μετά τις 5 το απόγευμα.



Υπό μερικό έλεγχοι οι πυρκαγιές σε Ζάκυνθο και Φάρσαλα 

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής στους πρόποδες του Σκοπού μεταξύ Καλαμακίου, Αργασίου και Βασιλικού στη Ζάκυνθο και έκαιγε δασική περιοχή και πουρνάρια. Έπειτα από συντονισμένες προσπάθειες αεροσκαφών, ελικοπτέρου και πυροσβεστών η φωτιά περιορίστηκε, ενώ στο σημείο έχουν παραμείνει 4 οχήματα με 7 πυροσβέστες.

Και στα Φάρσαλα η πυρκαγιά που ξέσπασε στη θέση «Ρύζι Κασιδιάρη» τέθηκε υπό μερικό έλεγχο ενώ στο σημείο επιχειρούν 5 οχήματα με 16 πυροσβέστες και 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης