Επιτάχυνση του συμψηφισμού των ποσών για το claw back ζήτησε ο Βορίδης

Επιτάχυνση του συμψηφισμού των ποσών για το claw back ζήτησε ο Βορίδης

Το οικονομικό αποτέλεσμα που θα προκύψει θα αποδοθεί στους παρόχους ύστερα από την ολοκλήρωση του οικονομικού και κλινικού ελέγχου, λέει το υπουργείο

Επιτάχυνση του συμψηφισμού των ποσών για το claw back ζήτησε ο Βορίδης
Το claw back και τα θεραπευτικά πρωτόκολλα μονοπώλησαν την πρώτη συνάντηση του υπουργού Υγείας κ. Μάκη Βορίδη με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρη Κοντό.
 
Ο υπουργός ζήτησε την επιτάχυνση της διαδικασίας συμψηφισμού των ποσών του claw back που αφορούν το έτος 2013 (πρόκειται για τα ποσά που καλούνται να επιστρέψουν οι ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα εφόσον έχουν υπερβεί τις κλειστές δαπάνες που έχει ορίσει ο ΕΟΠΥΥ για τις εξετάσεις και των νοσηλίων των ασφαλισμένων του) από τον πρόεδρο του Οργανισμού, καθώς και την επίσπευση της διαδικασίας ελέγχου εξετάσεων και νοσηλειών για το τρέχον έτος.
 
Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, το ποσό της υπερβάλλουσας δαπάνης, σε σχέση με τα προκαθορισμένα ανώτατα όρια δαπανών, έχει επιμεριστεί στους παρόχους σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις ήδη εκδοθείσες Υπουργικές Αποφάσεις και θα συμψηφιστεί με υπάρχουσες απαιτήσεις των παρόχων από τον ΕΟΠΥΥ για υπηρεσίες που παρασχέθηκαν κατά τα έτη 2012 και 2013.
 
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας «μετά το πέρας της διαδικασίας θα επέλθει σημαντική μείωση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Οργανισμού και βελτίωση της οικονομικής του θέσης, ενώ παράλληλα θα έχει υλοποιηθεί σημαντικό μέρος των δεσμεύσεων του, προς την κατεύθυνση της αποτελεσματικής και σύγχρονης οργάνωσης του».
 
Με την υλοποίηση της διαδικασίας του συμψηφισμού προκύπτει ότι οι ιδιώτες πάροχοι δεν θα υποχρεωθούν να επιστρέψουν χρηματικά ποσά προς τον οργανισμό. Σημειώνεται ωστόσο ότι το οικονομικό αποτέλεσμα που θα προκύψει από τον συμψηφισμό, θα αποδοθεί στους παρόχους ύστερα από την ολοκλήρωση του οικονομικού και κλινικού ελέγχου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης