Πρύτανης Πελεγρίνης: Παίζει θέατρο στο Παρίσι, ενώ χάνεται το εξάμηνο!

Πρύτανης Πελεγρίνης: Παίζει θέατρο στο Παρίσι, ενώ χάνεται το εξάμηνο!

13η εβδομάδα απεργίας - Χωρισμένοι στα δύο οι διοικητικοί υπάλληλοι στο Πανεπιστήμιο Αθηνών - Συνεχίζουν την απεργία στο ΕΜΠ - Δείτε βίντεο με τη θεατρική παράσταση που δίνει ο Πελεγρίνης στη Γαλλία - Να παρέμβει η Δικαιοσύνη για την προκλητική συμπεριφορά του πρύτανη

Τελευταία ευκαιρία σήμερα Δευτέρα για το εξάμηνο χιλιάδων φοιτητών, καθώς από τις αποφάσεις των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ αν θα συνεχίσουν ή όχι την απεργία τους εξαρτάται η τύχη του εξαμήνου.

Ο «εμφύλιος πόλεμος» έχει ξεσπάσει κυρίως στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
με τους διοικητικούς υπαλλήλους να είναι χωρισμένοι στα δύο. Πολλοί  έχουν ήδη προσέλθει στις εργασίες τους, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις σήμερα αναμένεται ότι ένα  μεγαλύτερο  ποσοστό διοικητικών θα εργασθεί, αν και όσοι εμμένουν στην απεργία έχουν ανακοινώσει ομάδες περιφρούρησης γεγονός που προοιωνίζεται ενδεχόμενη ένταση.

Το υπουργείο Παιδείας κατηγορεί τις ομάδες των διοικητικών, που επιμένουν να απεργούν παρεμποδίζοντας ακόμα και τους συναδέλφους τους που έχουν πλέον διαφοροποιηθεί και επιθυμούν να εργασθούν ότι παίζουν πολιτικά παιχνίδια και εξυπηρετούν πολιτικά συμφέροντα. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε non paper του υπουργείου Παιδείας τονίζεται: 

«Μετά τη διαθεσιμότητα, και κατά τη διάρκεια του διαλόγου με τους Διοικητικούς Υπαλλήλους του ΕΚΠΑ, αποκαλύφθηκαν οι προθέσεις μιας ισχνής μειοψηφίας συνδικαλιστών που επιχειρούν  να μετατρέψουν τα ΑΕΙ σε πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης, που στόχευαν να μετατρέψουν τα ΑΕΙ σε «πολιορκητικό κριό» για την κατάληψη της εξουσίας από το ΣΥΡΙΖΑ. Το σχέδιο αυτό, όπως και το φθινοπωρινό με την απεργία της ΟΛΜΕ και τις καταλήψεις σχολείων, έπεσε και θα πέσει στο κενό.»

Ο υπουργός Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλος έχει ήδη ξεκαθαρίσει στον πρύτανη Θεοδόση Πελεγρίνη ότι «πρέπει να ασκήσει τα καθήκοντά του, όπως ο νόμος ορίζει, ώστε να μην θιγούν περαιτέρω το κύρος και οι λειτουργίες του Ιδρύματος». 

Και αυτό ενώ ο κ. Πελεγρίνης βρίσκεται στο Παρίσι για να ανεβάσει το μονόπρακτο «Ιουλιανός»!  Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών παρουσίασε το θεατρικό χθες Κυριακή σε εκδήλωση της ελληνικής κοινότητας Παρισίων και περιχώρων. Δείτε το βίντεο από την ίδια παράσταση όταν ανέβηκε στο Ιδρυμα Κακογιάννης τον Ιούλιο.
Η κατάσταση έχει φθάσει σε τέτοιο σημείο που η απεργιακή επιτροπή και το διοικητικό συμβούλιο διασταυρώνουν τα ξίφη τους για το πότε είναι σωστό με βάση το καταστατικό να κάνουν γενική συνέλευση με τους μεν να υποστηρίζουν τη Δευτέρα ενώ οι υπόλοιπο κρίνουν την Τρίτη ως τη σωστή ημέρα για γενική συνέλευση.Σε συνέλευση πάντως του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του ΕΚΠΑ, Δημήτρης Σακκάτος, δήλωσε, ότι σήμερα θα πραγματοποιηθεί έκτακτη γενική συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων όπου θα τεθεί σε ψηφοφορία η πρόταση Αρβανιτόπουλου για την αναδιάρθρωση του διοικητικού προσωπικού.

Από την άλλη πλευρά  περιφρούρηση έχει ανακοινωθεί ότι θα υπάρξει την Ιατρική, την Οδοντιατρική, την Νομική Σχολή, τα ΤΕΕΦΑ, το κεντρικό κτίριο της πρυτανείας στα Προπύλαια και όλες τις εισόδους της πανεπιστημιούπολης στην περιοχή Ζωγράφου. 
Στο σημερινό «τοπίο» προστίθεται και η επιστολή του Στάθη Ευσταθόπουλου  προέδρου της ΠΟΣΔΕΠ   συνδικαλιστικού οργάνου των πανεπιστημιακών , προς τον κ. Αρβανιτόπουλο για συνέχιση του διαλόγου, ως το πλέον θετικό στοιχείο.

Με non paper  που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας  αναφέρει τα εξής:
 
Το ΥΠΑΙΘ συμβάλει στον εξορθολογισμό του δημοσίου τομέα διαμέσου της αξιολόγησης δομών και ανθρώπινου δυναμικού.

Το Υπουργείο Παιδείας υλοποίησε και ολοκλήρωσε τις μεταρρυθμιστικές δράσεις στις δομές του συμβάλλοντας στην εθνική προσπάθεια αναδιάρθρωσης του δημοσίου τομέα και στις εθνικές μας υποχρεώσεις έγκαιρα και καθοριστικά. Τρεις χιλιάδες εκατόν πενήντα (3.150) συνολικά Εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Διοικητικοί Υπάλληλοι των Πανεπιστημίων τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. 
  
Το ΥΠΑΙΘ και η κυβέρνηση πιστεύουν ότι διαθεσιμότητα δεν σημαίνει απολύσεις
Το Υπουργείο Παιδείας εκπληρώνοντας το στόχο της διαθεσιμότητας, που είναι η αναδιάρθρωση του ανθρώπινου δυναμικού του δημοσίου και όχι οι απολύσεις εφαρμόζει προγράμματα κινητικότητας, δηλαδή επανατοποθέτησης υπαλλήλων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, για 1304 εκπαιδευτικούς και 650 διοικητικούς υπαλλήλους. Επιδίωξη του ΥΠΑΙΘ είναι η υλοποίηση, εντός του 2014, νέων προγραμμάτων επανατοποθέτησης υπαλλήλων, που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.
  
Το ΥΠΑΙΘ εξάντλησε το διάλογο σεβόμενο το αυτοδιοίκητο των Ανωτάτων Ιδρυμάτων για την αξιολόγηση των διοικητικών τους δομών 
•           Από τα τέλη Ιουλίου έως την  15η Σεπτεμβρίου παρείχε το χρόνο και τα εργαλεία στις Πρυτανικές Αρχές και τους Διοικητικούς Υπαλλήλους των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ για να αξιολογήσουν τα ίδια τις δομές τους.
 
•           Με τις μελέτες αυτό-αξιολόγησής που υπέβαλαν και τα 36 Ιδρύματα, ανταποκρινόμενα στην πρόσκληση του Υπουργείου, υποστήριξαν ότι παρουσιάζουν ελλείμματα σε προσωπικό.
 
•           Την 23η Σεπτεμβρίου το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης ενέκρινε σχετική πρόταση του ΥΠΑΙΘ επί των προτάσεων αυτό-αξιολόγησης των ιδρυμάτων, καταγράφοντας 1349 πλεονάσματα σε 8 Πανεπιστήμια και 649 κενά σε 24 Ιδρύματα.
 
•           Η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων σε 6 από τα 8 Πανεπιστήμια, από το τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, δεν επέτρεψε την τήρηση των προβλεπόμενων από το νόμο διαδικασιών για την αποστολή στοιχείων από τις Διευθύνσεις Διοικητικού κάθε ιδρύματος στον ΑΣΕΠ. Γι αυτό το ΥΠΑΙΘ και το ΥΔΙΜΗΔ προέβησαν σε νομοθετική ρύθμιση, θεσμοθετώντας την ατομική απογραφή, προκειμένου να παρασχεθεί στο ΑΣΕΠ η δυνατότητα της μοριοδότησης των προσόντων των υπαλλήλων.  
 
•           Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, την 21η Νοεμβρίου, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα 1165 υπάλληλοι 8 Πανεπιστημίων.
 
•           Σε έξι (6) από τα οχτώ (8) Πανεπιστήμια τα οποία συμμετείχαν στη διαθεσιμότητα, ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ- ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ &  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, παρότι συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις των διοικητικών τους υπαλλήλων, τα μαθήματα διεξάγονται κανονικά.
 
•           Στο ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ, σε τέσσερις (4) από τις εννέα (9) Σχολές τα μαθήματα διεξάγονται κανονικά, ενώ στις υπόλοιπες δεν διεξάγονται γιατί τελούν υπό κατάληψη φοιτητών.
 
•           Μόνο στο ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ δεν διεξάγονται μαθήματα, εξαιτίας της ιδιότυπης και πρωτοφανής κατάληψης των κτιρίων του Ιδρύματος από διοικητικούς υπαλλήλους, οι οποίοι συνεχίζουν να κρατούν ομήρους φοιτητές, καθηγητές και συναδέλφους τους, που επιθυμούσαν να εργαστούν. Συνεπώς στο ΕΚΠΑ κινδυνεύει το εξάμηνο και σε ορισμένες σχολές του ΕΜΠ.

Το ΥΠΑΙΘ, μετά την ολοκλήρωση της διαθεσιμότητας, κάλεσε σε διάλογο τα 8 Πανεπιστήμια για την αναδιάρθρωση τους και την άμβλυνση των συνεπειών της.
 
•           Το Υπουργείο Παιδείας την επόμενη μέρα επέλεξε το διάλογο επί συγκεκριμένων και δημοσιοποιημένων προτάσεων, προκειμένου να προχωρήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η διοικητική αναδιάρθρωση που θα αμβλύνει τις συνέπειες της διαθεσιμότητας και θα θεραπεύσει προβλήματα που προκύπτουν από τη μείωση των διοικητικών υπαλλήλων στο ΕΚΠΑ και στο ΕΜΠ, όπως και στα υπόλοιπα ιδρύματα.
 
•           Μετά τη διαθεσιμότητα και, κατά τη διάρκεια του διαλόγου με τους Διοικητικούς Υπαλλήλους του ΕΚΠΑ αποκαλύφθηκαν οι προθέσεις μιας ισχνής μειοψηφίας συνδικαλιστών που επιχειρούν  να μετατρέψουν τα ΑΕΙ σε πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης, που στόχευαν να μετατρέψουν τα ΑΕΙ σε «πολιορκητικό κριό» για την κατάληψη της εξουσίας από το ΣΥΡΙΖΑ. Το σχέδιο αυτό, όπως και το φθινοπωρινό με την απεργία της ΟΛΜΕ και τις καταλήψεις σχολείων, έπεσε και θα πέσει στο κενό.
 
•           Παράλληλα, η προσπάθεια διαστρέβλωσης της νομοθετικής ρύθμισης που παρέχει τη δυνατότητα στους φοιτητές να εξεταστούν σε όλα τα μαθήματα, προηγούμενων εξαμήνων, στις ήδη υπάρχουσες εξεταστικές του Φεβρουαρίου και του Ιουνίου του 2014, προκειμένου να διευκολυνθεί η αποφοίτησή τους περιορίζοντας το κόστος σπουδών που καταβάλλει η ελληνική οικογένεια, έπεσε στο κενό. Είναι η επανάληψη της ρύθμισης που εφαρμόσαμε για τις αντίστοιχες εξεταστικές του 2013 για την διευκόλυνση των επί πτυχίο φοιτητών και την οποία διευρύναμε και στους υπολοίπους. Αυτονόητη προϋπόθεση για να συμμετάσχει στις εξετάσεις κάθε φοιτητής είναι η ολοκλήρωση των υποχρεωτικών 13 εβδομάδων διδασκαλίας ανά εξάμηνο, όπως προβλέπει ο νόμος.
 
•           Το Υπουργείο Παιδείας απέρριψε από την αρχή ως το τέλος το ενδεχόμενο επίταξης των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, παρά τις πιέσεις που ασκούσαν ομάδες συμφερόντων. Ο Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων ως ακαδημαϊκός δάσκαλος έχει πλήρη συναίσθηση του ιστορικού βάρους που επωμίσθηκαν τα ΑΕΙ για να λειτουργεί η Δημοκρατία στη χώρα και δεν αφήνει κανένα περιθώριο στους μεταμφιεσμένους σε «εκσυγχρονιστές» οπαδούς του αυταρχισμού να επενδύσουν στην «εύφλεκτη ύλη» που δύναται να αποτελέσει το Πανεπιστήμιο Αθηνών,  για την πολιτική αποσταθεροποίηση της χώρας.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (46)

Σπύρος

Και λοιπόν?ΜΙΑ ΧΑΡΑ.ΠΩΣ ΘΑ ΓΕΛΑΜΕ?

Λ.Κ.

Συνδέουμε την απώλεια του εξαμήνου με το θεατρικό του κ. Πρύτανη. Αρκετά ο λαϊκισμός. Προγραμματισμένο ραντεβού για την παράσταση είχε προφανώς ο κ. Πελεγρίνης. Έπρεπε να το ακυρώσει; Τους λόγους που οδήγησαν στην απώλεια του εξαμήνου, τους ξεχάσαμε; Ενώ οι Έλληνες λιμοκτονούν και αυτοκτονούν από τους δυσβάστακτους φόρους, οι βουλευτές με το αφορολόγητο του 70% των εισοδημάτων τους, λέτε να απέχουν από τις διασκεδάσεις; Ο κ. Πελεγρίνης την τέχνη υπηρετεί μεταξύ των άλλων καθηκόντων του.

african grey

...εδω χανεται η Ελλαδα και οι αθλιοι κυβερνωντες ΗΘΟΠΟΙΟΙ πσιζουν θεατρο στην Αθηνα,,,

Αριστέα

..δάκρυσα από τα γέλια... το καλλίτερο είναι 'Μάρκος Αυρήλιος' ...που φοράει ένα κόκκινο σκουφί........πάλι γελάω και που το θυμάμαι.......

PRINCE

δεν εχω ακουσει απο κανενα του συστηματος και του βολεματος να ενδιαφερεται για τους απολυμενους του ιδιωτικου τομεα η μοναδικη εννοια ειναι πως θα κοπριζουν περισσοτερο οι δασκαλοι και καθηγητες. απο την πρωτη δημοτικου μεχρι τα σαραντα μου βαρεθηκα καθε χρονο τα θελω τους. και τους αγωνες τους χρησιμοποιοντας τους μαθητες ως ασπιδα τι θελουν στη τελικη δουλεουν οχτω μηνες και πληρωνονται δωδεκα εβγαιναν σε συνταξη μεχρι προτινως στα 45 50 τι αλλο θελουν αν δεν τους αρεσει να παραιτηθουν και να ερθουν στο τερας του ιδιωτικου τομεα οπου εισαι σε ανασφαλεια μη χασεις τη δουλεια σου απο τη πρωτη μερα σου συνταξη65 εξαημερη εργασια και εφταημερη ακουσατε καλα

LaM

καλα κανει... Ετσι, να ξεφτυλισει τα προβατα που τον ακουν. Μια χαρα εχει κανει την δουλεια του και εχει καβατζωσει την θεση στο επικρατειας του συριζα.

mary

Ποιό επικρατείας;;; πρώτος στην Ευρωβουλή του ψηφοδελτίου Τσίπρα. 5 χρόνια να παίζει σε όλα τα θέατρα της Ευρωπης και να παίρνει και 10 χιλιαρικάκια το μηνα. Pas mal!!!για να πάω κι εγω...νοερά και λεκτικά στο παρίσι!!

Μία Φοιτήτρια

Το φταίξιμο είναι όλο στο Υπουργείο.... Αυτό θα πρέπει να μηνύσουμε που χάνεται το εξάμηνο και όχι πρυτάνεις και κοσμήτορες. Αλλά τώρα προφανώς και δεν σας καίει που χιλιάδες συνάνθρωποί σας θα μείνουν χωρίς δουλειά σε μια χώρα που ο κόσμος πεθαίνει επειδή δεν έχει να φάει και να ζεσταθεί. Και σε τι Πανεπιστήμια νομίζετε πως θα φοιτήσουν τα παιδιά σας όταν βιβλιοθήκες, εργαστήρια και γραμματείες δεν θα λειτουργούν; Όταν δεν υπάρχουν σωστές εγκαταστάσεις και τώρα δεν θα υπάρχουν και επιστάτες και καθαρίστριες για τα όσα κτήρια υφίστανται; Όταν τα συγγράμματα θα χρεώνονται; Για εσάς που δεν σας απασχολεί τι θα συμβεί στις οικογένειες των 120.000 που βάσει Τρόικας θα πρέπει να έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα ως το τέλος του έτους σας παραπέμπω στο γνωστό ποίημα "Όταν έρθουν να σε πάρουν..." και σας καλώ να μην παπαγαλίζετε ότι ακούτε στα δελτία των 8. Το Θέατρο είναι Τέχνη, τα ψέμματα της κυβέρνησης απλή κοροϊδία.

απόδημος

καλό το παραμύθι σου αλλά δεν έχει Δράκο...έλα στο εξωτερικό να δεις πως εργάζονται οι πρυτάνεις και οι καθηγητές και τι έργο παράγουν

Loizos

Σε καμμιά χώρα του κόσμου τα πανεπιστήμια ελέγχονται από κομματικά όργανα. Όπου τον έλεγχο έχουν οι αριστεροί και οι κουμμουνιστές μόνο ανικανότητα και ανεπάρκεια υπάρχει. Η Ελλάδα έχει το περισσότερο ποσοστό πολιτικών που προέρχονται από το θέατρο και από το πανεπιστήμιο. Είναι η μόνη χώρα που βουλευτές και υπουργοί είναι καθηγητές πανεπιστημίου και είναι αποτυχημένοι. Κλείστε τα πανεπιστήμια για ένα χρόνο να καθαρίσουν από την κόπρο του αριστερισμού, αναρχισμού και κουμμουνισμού. Ο άλλος ο αφελής είχε θέση από το ΜΙΤ και προτίμησε Ελλάδα. Εάν οι έξυπνοι έχουν τέτοιο μυαλό, τί να κάνεις τους βλάκες;

pm

Έχω διαβάσει τα περισσότερα σχόλιά σου για το θέμα των διοικητικών. Αν είσαι όντως φοιτήτρια και όχι διοικητική εν υπηρεσία, είναι πραγματικά αξιοθρήνητο να βρίσκεσαι διανοητικά σε τέτοια αρτηριοσκληρωτική κατάσταση. Οι απόψεις σου είναι απολιθώματα ρητορικής ιστορικών περιόδων που πέρασαν ευτυχώς ανεπιστρεπτί. Βέβαια, όσοι δεν έζησαν στο πετσί τους την ωμή βία, την καχυποψία και την υστερική ποδηγέτηση του ανατολικού μπλοκ τείνουν να νοσταλγούν την εξιδανικευμένη εικόνα που φύτεψε το κόμμα στο άδειο τους κεφάλι. Ή πρόκειται απλώς για αδίστακτους οπορτουνιστές, που λένε ανερυθρίαστα ό,τι χρειάζεται για ν' ανέβουν στην ιεραρχία του κόμματος. Όπως και να'χει, αυτά που υποστηρίζεις με τόση ανώριμη απολυτότητα είναι για γέλια και για κλάματα. Κυρίως όμως για κλάματα...

αριστερός διανοούμενος

Εύγε στη φοιτήτρια! Υπάρχει Ελπίς. Δεν θα αφήσουμε τη νεοφιλελεύθερη αναλγησία να γκρεμίσει κάθε ίχνος ανθρωπίας, πολιτισμού και κοινωνικής συνοχής σε αυτόν τον τόπο.

Συρματόπλεγμα στην είσοδο. Ζήτω η Ελευθερία

Άντε υποστήριζε και σύ τους πλαστογράφους της αξιοκρατίας. Πλέκεις ύμνο στην οικογενειοκρατία, τον τεμπελοκομματοκοπροσκυλισμό. Δηλαδή, τί; να ανατινάξει το υπουργείο το συρματόπλεγμα με το οποίο το ΔΕΠ έφραξε την είσοδο για να μπορέσεις να μπεις εδύ μέσα; Ή βλέπεις κάποια άλλη είσοδο; Ή να παραχώσει το υποργείο τον άμοιρο έλληνα φορολογούμενο σε τέτοιο απέρατο χρέος, που και εσύ η ίδια με το άριστα σπουδασμένο, πεφωτισμένο μυαλό σου, δεν θα είσαι θέση ούτε καν να το συλλογιστείς. Για επανεξέτασε τις σκέψεις σου;

ΑΓΙΟΘΕΩΔΟΡΙΤΗΣ

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΑΙ Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΠΑΙΖΕΙ ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΥΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ. ΓΙΑ ΤΗΝ [ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ] ΠΟΥ ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ ΣΕ ΤΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΘΑ ΣΠΟΥΔΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΙΣ ΛΕΩ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ Η ΑΠΛΥΤΗ ΑΝΑΡΧΟ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ Κ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΥΣ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ [ΠΑΣΟΚ ΝΔ] ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΒΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥΣ

Προσφατα αποφοιτησας οχι απο ΕΚΠΑ

Πες τα ρε κοπελα μου..Δεν ξερω ουτε με αφορα ποιος είναι ο Πελεγρινης αν είναι λαμογιο τι προφιλ εχει αυτος και διάφοροι αλλοι στα Πανεπιστημια..Είναι γνωστο ότι υπαρχουν διαφορα φρουτα..Αυτό είναι ασχετο όμως με το πληγμα που δεχεται το πανεπιστημιο εξαιτιας ολων αυτων των περικοπων...Εγω χεστηκα γιατι θα συνεχισω τις σπουδες μου στο εξωτερικο..Όμως σας λεω να το ξερετε πως οι μελλοντικες γενεες ουτε πρωτο και δευτερο πτυχιο αξιοπρεπες δεν θα μπορεσουν να παρουν από ελληνικο πανεπιστημιο..Βαλτε μυαλο και μην κανετε αβαντα στον κάθε υπουργο....Δεν προκειται για ξεσκαρτάρισμα..Ξυπνατε!

sg26

Για φοιτήτρια που είσαι, και με περιορισμένη την οπτική σου γωνία, καλά τα λες... Δεν ξέρω αν έμαθες όμως, αλλά δεν υπάρχουν λεφτά, και μάλλον οι εργασίες που περιγράφεςι ότι θα λείψουν (αν ήταν ευσυνείδητοι και όχι κομματόσκυλα οι εργαζόμενοι δεν θα έλειπαν ούτε κι αυτές) δεν είναι πρώτης προτεραιότητας για ένα κράτος που βουλιάζει... Και μην βιαστείς να με πεις αγράμματο... θα πέσεις έξω. Καλά είναι τα θέατρα και οι τέχνες, αλλά άντε να τα πειςι σε κάποιον από τ0 1.5 εκατ. ανέργους του ιδιωτικού τομέα, για τους οποίους δεν κουνήθηκε κανένας φοιτητής ή αριστερός πολιτικός... Για αυτό σου λέω... υπάρχει και η άλλη οτπική γωνία...

mitsos

Αν και φοιτήτρια όπως λες, δεν αναρωτήθηκες ποτέ,γιατί τα πειθαρχικά παραπτώματα,τα πλαστά πτυχία,οι αργόμισθοι,οι αποσπασμένοι σε κόμματα,αυτοί που απουσιάζουν μήνες ατιμώρητα,ή λειπουν επικαλούμενοι ψυχολογικά,οι χαμένοι στα κομματικάγραφεία,σε αρχιεπισκοπές κ«πολιτιστικούς φορείς»,είναι αυτό που με μια φράση ονομάζουμε πελατειακό κράτος?.Η διαφθορά είναι ο τρόπος διανομής του δημόσιου χρήματος καλυπτόμενη απο την μαγική λεξη "ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ". Η αργομισθία είναι η κομματική ανταμοιβή.Μπορείς να πάρεις μαϊμού σύνταξη;Μπορείς κ συ να λείπεις ένα εξάμηνο το χρόνο απ’ τη δουλειά σου ατιμώρητα;Μπορείς να συλληφθείς χρηματιζόμενος κ να σε τιμωρήσουν με ένα μήνα άδεια; Κ οι συνδικάλες?Ποιοι ονόμαζαν την αξιολόγηση «επίθεση εναντίον των εργαζομένων»;Ποιοι δήλωναν ότι θα χυθεί αίμα αν επιχειρηθούν μετατάξεις;Ποιοι ονόμαζαν την αντιμετώπιση της διαφθοράς «ποινικοποίηση της εργασίας»;Ποιοι ονόμαζαν τη συγχώνευση των χιλιάδων τμημάτων του δημοσίου με τμηματάρχες χωρίς υπαλλήλους «εξόντωση του κράτους»;Ποιοι ήταν αντίθετοι στην κατάργηση κ του πιο άχρηστου φορέα;Ποιοι θεωρούσαν όλες τις δαπάνες δικαιολογημένες,δεν έβρισκαν κανένα προνόμιο άδικο,κανένα κεκτημένο υπερβολικό;που κάλυπταν στα πειθαρχικά,που με λύσσα πάλευαν να μην κλείσει ούτε ένας άχρηστος οργανισμός,που έδιναν αγώνες για συντάξεις στα 50, κ επίδομα έγκαιρης προσέλευσης?ας εξηγήσουν τώρα στους απολυμένους ΔΥ ποιος φταίει..

pkaza

Και πολυ κανα κανει.θελανε κανεναν πριτανη του συστηματος να του παρακαλαει.καλα κανει και πουλαει τρελα. οπως και οι τροικανοι ειναι ευκαταστατος και κανει οτι γουσταρει.ξεχασα και ακτι ακομα.Στουρναρα σε λυπαμε......................................

Ενας απελπισμένος φοιτητής

Κύριε Πελεγρίνη είσαι πρύτανης του Πανεπιστημίου; Λυπάμαι. Θα έπρεπε να έχεις ήδη παραιτηθεί.

μαγκας

Θα πρεπε να κάθεται σπίτι του, να παίζει κανα playstation, έτσι θα ήταν ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ πρύτανης!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης