Νέα 48ωρη απεργία αποφάσισαν οι διοικητικοί σε Καποδιστριακό και Μετσόβιο

Νέα 48ωρη απεργία αποφάσισαν οι διοικητικοί σε Καποδιστριακό και Μετσόβιο

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη - «Ζητάμε διαβεβαιώσεις και δεσμεύσεις» λένεοι διοικητικοί στο ΕΚΠΑ - Καλούν τον Αρβανιτόπουλο σε διάλογο πάνω στο δικό τους πλαίσιο αρχών - Ο υπουργός Παιδείας είχε πει ότι η ημερομηνία-ορόσημο, για να μην χαθεί το εξάμηνο, ήταν η σημερινή...

Νέα 48ωρη απεργία αποφάσισαν οι διοικητικοί σε Καποδιστριακό και Μετσόβιο
Χάνεται, εκτός απροόπτου, το εξάμηνο για χιλιάδες φοιτητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και οι δύο σύλλογοι αποφάσισαν σήμερα νέα 48ωρη απεργία για Τετάρτη και Πέμπτη.

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους, με την προκήρυξη νέας 48ωρης απεργίας, αποφάσισαν σήμερα το απόγευμα οι διοικητικοί υπάλληλοι του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ακολουθώντας το παράδειγμα των συναδέλφων τους στο ΕΜΠ, ζητώντας τη συνέχιση του διαλόγου με το υπουργείο Παιδείας.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών ζητούν αναστολή της κοινής υπουργικής απόφασης περί διαθεσιμότητας, άρση των πειθαρχικών διώξεων, κατάργηση των καταστάσεων διαθεσιμοτήτων, αλλά και πολιτική απόφαση του υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, με την οποία θα εξασφαλίζεται ότι δεν θα χαθεί καμία θέση.

Κλείσιμο
«Ζητάμε διαβεβαιώσεις και δεσμεύσεις. Καλούμε τον υπουργό σε διάλογο για το καλό του πανεπιστημίου» τόνισε ο Ζαχαρίας Τριγάζης, μετά το πέρας της γενικής συνέλευσης του ΕΚΠΑ.

Οι απεργοί επισημαίνουν ότι ο διάλογος πρέπει να γίνει πάνω στο δικό τους πλαίσιο αρχών.

Σημειώνεται ότι οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ την Πέμπτη θα πραγματοποιήσουν νέα γενική συνέλευση. Αύριο θα έχουν συνάντηση με τον πρύτανη του Ιδρύματος, Θεοδόση Πελεγρίνη, ενώ θα επιδιώξουν να συναντηθούν και με τον κ. Αρβανιτόπουλο. 

Ο υπουργός Παιδείας είχε θέσει τη σημερινή ημέρα ως το όριο, για να μην χαθεί το εξάμηνο, καθώς η ακαδημαϊκή χρονιά θα επεκτεινόταν έως το τέλος του Ιουλίου.
 
Στο Πολυτεχνείο, 168 υπάλληλοι ψήφισαν υπέρ της συνέχισης της απεργίας, 128 κατά, ενώ 68 ζήτησαν διάλογο. Η απόφαση ελήφθη μέσα σε κλίμα έντασης, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, με βάση τις οποίες υπέβαλε την παραίτησή του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Διοικητικών Υπαλλήλων, Φ. Βορτελίνος.

Την Τετάρτη οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΜΠ θα πραγματοποιήσουν νέα γενική συνέλευση, προκειμένου να επανακαθορίσουν τη στάση τους.

Σε λίγη ώρα αναμένεται συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ  συνεδριάζει η Σύγκλητος του ΕΜΠ.

Την ίδια ώρα, διήμερη αποχή από το διδακτικό έργο για σήμερα και αύριο κήρυξε ο Σύλλογος Διδακτικού Προσωπικού της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, σε ένδειξη συμπαράστασης στους διοικητικούς υπαλλήλλους.

Στο «χορό» των κινητοποιήσεων μπήκαν και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Πατρών, που κήρυξαν 48ωρη απεργία για την Τρίτη και την Τετάρτη. Οι πανεπιστημιακοί στην Πάτρα πάντως προσέρχονται κανονικά στα μαθήματά τους.
 
Στο ΑΠΘ οι διοικητικοί αποφάσισαν τρίωρες στάσεις εργασίας έως και την Παρασκευή.

Οι διοικητικοί του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, όπως και αυτοί του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, βρίσκονται στη 13η εβδομάδα των απεργιακών τους κινητοποιήσεων και είχαν ήδη προγραμματίσει 48ωρη απεργία για σήμερα και την Τρίτη.

Υπό το πρίσμα των νέων εξελίξεων, αναμένεται πλέον να φανεί πως σχεδιάζει να «απαντήσει» το υπουργείο Παιδείας που, προς το παρόν τουλάχιστον, έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο της επιστράτευσης των απεργών διοικητικών υπαλλήλων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης