Αρβανιτόπουλος σε Πελεγρίνη: Άνοιξε τώρα το Καποδιστριακό!

Αρβανιτόπουλος σε Πελεγρίνη: Άνοιξε τώρα το Καποδιστριακό!

Τηλεφωνικό διάβημα του υπουργού Παιδείας στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών - Τον καθιστά υπεύθυνο για τη συνεχιζόμενη απεργία των διοικητικών υπαλλήλων - Υπάλληλοι προσέρχονται για εργασία - «Η απεργία συνεχίζεται κανονικά» διαμηνύουν οι διοικητικοί του ΕΚΠΑ

Αρβανιτόπουλος σε Πελεγρίνη: Άνοιξε τώρα το Καποδιστριακό!
Με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόση Πελεγρίνη, επικοινώνησε σήμερα το μεσημέρι, ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Παιδείας, ο κ. Αρβανιτόπουλος ζήτησε από τον κ. Πελεγρίνη, μετά τη χθεσινή κατάσταση που διαμορφώθηκε στη γενική συνέλευση των διοικητικών και το χάος που δημιουργήθηκε από την ψηφοφορία δια βοής, που επέβαλε μειοψήφια των εργαζομένων, αλλά και τις καταγγελίες για παρεμπόδιση εργασίας, να κάνει ο πρύτανης δημόσια δήλωση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αρβανιτόπουλος, όπως λένε οι πληροφορίες, ζήτησε από τον κ. Πελεγρίνη να καλέσει τους διοικητικούς να προσέλθουν στην εργασία τους και να ανοίξει το Πανεπιστήμιο, ενώ του υπογράμμισε την ευθύνη για τη διασφάλιση της λειτουργίας του Ιδρύματος, όπως έχουν πράξει από τον Οκτώβριο οι συνάδελφοί του πρυτάνεις.

Κλείσιμο
Αυτό, εξάλλου, υπογράμμισε ο υπουργός, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι απαραίτητη προυπόθεση, για να συνεχιστεί ο διάλογος.

Υπό το πρίσμα των νέων εξελίξεων, ο γραμματέας του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του ΕΚΠΑ, Δημήτρης Σακκάτος, δήλωσε, το απόγευμα της Παρασκευής, ότι την προσεχή Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί έκτακτη γενική συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων όπου θα τεθεί σε ψηφοφορία η πρόταση Αρβανιτόπουλου για την αναδιάρθρωση του διοικητικού προσωπικού.

Το μέτωπο, πάντως, των διοικητικών υπαλλήλων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, δείχνει να «σπάει», καθώς οι υπάλληλοι που αποδέχονται την πρόταση του υπουργείου, προσέρχονται στην εργασία τους, σύμφωνα με πληροφορίες.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του συλλόγου των υπαλλήλων, Δημήτρη Σακάτο, το πρωί της Παρασκευής προσήλθαν στις θέσεις τους για να εργαστούν περίπου το 50% των υπαλλήλων. «Αποδεικνύεται ότι μεγάλη μερίδα των υπαλλήλων επιθυμεί το διάλογο» ανέφερε ο κ. Σακάτος.

«Η απεργία συνεχίζεται κανονικά» δηλώνει ωστόσο η απεργιακή επιτροπή των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καταγγέλλοντας την πλειοψηφία του ΔΣ του συλλόγου για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

«Λόγω της διασποράς των διοικητικών υπηρεσιών του πανεπιστημίου δεν μπορούμε να έχουμε ακριβή εικόνα. Υπάρχει, όμως, η απόφαση της γενικής συνέλευσης για απεργία, η οποία επιπλέον περιφρουρείται» δήλωσε ο Κωνσταντίνος Μπάσιος, μέλος της απεργιακής επιτροπής, διαψεύδοντας προηγούμενο ισχυρισμό του γενικού γραμματέα του συλλόγου Δημήτρη Σακάτου, ότι έχει προσέλθει στην εργασία του περίπου το 50% των υπαλλήλων του ΕΚΠΑ.

Η απεργιακή επιτροπή καταγγέλλει επίσης το ΔΣ του συλλόγου, ότι αρνείται την αντιπροσωπευτική συμμετοχή στην επιτροπή που συνδιαλέγεται με το υπουργείο Παιδείας. Διαβάστε περισσότερα εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης