Αρβανιτόπουλος σε Πελεγρίνη: Άνοιξε τώρα το Καποδιστριακό!

Αρβανιτόπουλος σε Πελεγρίνη: Άνοιξε τώρα το Καποδιστριακό!

Τηλεφωνικό διάβημα του υπουργού Παιδείας στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών - Τον καθιστά υπεύθυνο για τη συνεχιζόμενη απεργία των διοικητικών υπαλλήλων - Υπάλληλοι προσέρχονται για εργασία - «Η απεργία συνεχίζεται κανονικά» διαμηνύουν οι διοικητικοί του ΕΚΠΑ

Με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόση Πελεγρίνη, επικοινώνησε σήμερα το μεσημέρι, ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Παιδείας, ο κ. Αρβανιτόπουλος ζήτησε από τον κ. Πελεγρίνη, μετά τη χθεσινή κατάσταση που διαμορφώθηκε στη γενική συνέλευση των διοικητικών και το χάος που δημιουργήθηκε από την ψηφοφορία δια βοής, που επέβαλε μειοψήφια των εργαζομένων, αλλά και τις καταγγελίες για παρεμπόδιση εργασίας, να κάνει ο πρύτανης δημόσια δήλωση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αρβανιτόπουλος, όπως λένε οι πληροφορίες, ζήτησε από τον κ. Πελεγρίνη να καλέσει τους διοικητικούς να προσέλθουν στην εργασία τους και να ανοίξει το Πανεπιστήμιο, ενώ του υπογράμμισε την ευθύνη για τη διασφάλιση της λειτουργίας του Ιδρύματος, όπως έχουν πράξει από τον Οκτώβριο οι συνάδελφοί του πρυτάνεις.

Αυτό, εξάλλου, υπογράμμισε ο υπουργός, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι απαραίτητη προυπόθεση, για να συνεχιστεί ο διάλογος.

Υπό το πρίσμα των νέων εξελίξεων, ο γραμματέας του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του ΕΚΠΑ, Δημήτρης Σακκάτος, δήλωσε, το απόγευμα της Παρασκευής, ότι την προσεχή Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί έκτακτη γενική συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων όπου θα τεθεί σε ψηφοφορία η πρόταση Αρβανιτόπουλου για την αναδιάρθρωση του διοικητικού προσωπικού.

Το μέτωπο, πάντως, των διοικητικών υπαλλήλων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, δείχνει να «σπάει», καθώς οι υπάλληλοι που αποδέχονται την πρόταση του υπουργείου, προσέρχονται στην εργασία τους, σύμφωνα με πληροφορίες.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του συλλόγου των υπαλλήλων, Δημήτρη Σακάτο, το πρωί της Παρασκευής προσήλθαν στις θέσεις τους για να εργαστούν περίπου το 50% των υπαλλήλων. «Αποδεικνύεται ότι μεγάλη μερίδα των υπαλλήλων επιθυμεί το διάλογο» ανέφερε ο κ. Σακάτος.

«Η απεργία συνεχίζεται κανονικά» δηλώνει ωστόσο η απεργιακή επιτροπή των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καταγγέλλοντας την πλειοψηφία του ΔΣ του συλλόγου για διασπορά ψευδών ειδήσεων.

«Λόγω της διασποράς των διοικητικών υπηρεσιών του πανεπιστημίου δεν μπορούμε να έχουμε ακριβή εικόνα. Υπάρχει, όμως, η απόφαση της γενικής συνέλευσης για απεργία, η οποία επιπλέον περιφρουρείται» δήλωσε ο Κωνσταντίνος Μπάσιος, μέλος της απεργιακής επιτροπής, διαψεύδοντας προηγούμενο ισχυρισμό του γενικού γραμματέα του συλλόγου Δημήτρη Σακάτου, ότι έχει προσέλθει στην εργασία του περίπου το 50% των υπαλλήλων του ΕΚΠΑ.

Η απεργιακή επιτροπή καταγγέλλει επίσης το ΔΣ του συλλόγου, ότι αρνείται την αντιπροσωπευτική συμμετοχή στην επιτροπή που συνδιαλέγεται με το υπουργείο Παιδείας. Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΣΧΟΛΙΑ (42)

Θανάσης

Απολύστε όλους τους διοικητικούς τώρα. Αν έχουν κότσια ας βγουν στην ελεύθερη αγορά. Εκεί θα δουν ότι 1 μέρα απεργίας σημαίνει απόλυση και φυσικά δεν θα πληρώνονται όπως έμαθαν τώρα. Στην αγορά υπάρχουν άνεργοι που είναι 10 φορές ικανότεροι. Ο Πελεγρίνης να απολυθεί επίσης διότι μάχεται να μην χάσει τις γραμματείς του, τον σωφέρ του και το διοικητικό που ψωνίζει για αυτόν. Να μελετήσει κάποιος από που προέρχονται οι διοικητικοί. Δηλαδή να μας πουν ποιος καθηγητής ή πολιτικός ή μπάρμπας από την Κορώνη τους διόρισε και με τι διαδικασίες. Αν χρειαστεί να επιβληθούν και κυρώσεις για αδιαφανείς και πιθανόν ημιπαρόνομες προσλήψεις.

Καθηγητής ΑΕΙ εξωτερικού, PhD

Άλλοι απεργούν και άλλοι ψάχνουν να βολευτούν σε ξένα ΑΕΙ. Αιτήσεις κάθε ηλικίας από φοιτητή μέχρι και έμπειρους επιστήμονας 40 ετών και, σκληρά δοκιμασμένους ερευνητάς έχουν υπερξεχειλήσει τα συρτάρια μου. Αφήστε τα ΔΕΠ να απολαυάνουν το μέγιστο ιδανικό στο οποίο πιστεύουν αυτα τα ίδια: την Ελευθερία της Απεργίας, έστω και αν τραγικά παραπλανούνται. Διοργανώστε Σεμινάρια, μαθήματα, Συνέδρια, ίντερενετ, "φοιτηταί εκπαιδεύουν φοιτηταί", κάντε κάτι ώστε ο χρόνος να μη κατασπαταλείται αδικοχαμένα. Δραστηριοποιηθείται. Που θα πάει αυτή η κατάσταση; Θα εκλιπαρείτα/προσκυνάται ως και τα πόδια των δημίων σας; Για όνομα του Θεού! δεν υπάρχει στοιχειώδες φιλότιμο; Υπάρχουν χιλιάδες άλλες τόσο ωραίες λύσεις. Ανοίξτε διάπλατα τα μάτια σας. Κάντε κάτι. Χωρίς καθυστέρηση.

Ι. Μποφίλιας

Πάρτε το χαμπάρι κ. Αρβανιτόπουλε! Με αυτό το σύστημα ΔΕΠ-Πρυτάνεων μοναδικό τέρας που δεν υπάρχει σ΄ ολόκληρη την οικουμένη, δεν πρόκειται να επιτύχεται τίποτα. Είναι ακατδικασμένο σε αποτυχία, διότι κατάστρεψε και συνεχίζει να καταστρέφει την αξιοκρατία. Οι οικογενειακές ομάδες, τα άπειρα τεμεπελοκομματοκοπροσκυλα έχουν αποκτήσει τόση ισχύ και εξουσία, που περισσότερη καταστροφή μέρα με την ημέρα επιφέρουν, παρά έστω και μια στοιχειώδη ελπίδα βελτίωσης. Ακόμα και ο καλύτερος νόμος για τα ΑΕΙ δεν έχει νόημα. Το προσωπικό συμφέρον τίθεται υπεράνω όλων. Πάρτε το χαμπάρι κ. Υπουργέ, με το να παρακαλείς, εκλιπαρείς και ικετεύεις τους δημίους σου κινδυνεύεις να κατασπαραχτείς πολύ πιο γρήγορα απ΄ότι ελπίζεις. Σ΄ αυτό το είδος ΔΕΠ υποκλήθηκε ολόκληρη η Δικαιοσύνη με πρώτο και καλύτερο το ΣτΕ. Αυτό κατάπιε κάθε ειδεχθεί πλαστογραφία. Οι αποδείξεις είναι χειροπιαστές. Πάρτε το χαμπάρι κ. Αρβανιτόπουλε, ότι η επικράτηση της Αξιοκρατίας απαιτεί ανταγωνιστηκότητα. Αφού δεν θέλουν να διδάξουν, αφού καταπατούν βάρβαρα το αναφαίρετω δικαίωμα της Ελευθερίας της Έρευνας και της Διδασκαλίας, τίποτ΄ άλλο δεν βοηθάει, εκτός από μία αντιπαράταξη Εκπαίδευσης, έστω και εξωπανεπιστημιακής, λίαν ανταγωνιστικής, εξαιρετικά αξιοκρατικής Διδασκαλίας, αφού υπάρχει άπειρα διαθέσιμο έμψυχο υλικό που θα μπορούσε να προσφέρει πολύ περισσότερα από τα σημερινά ΔΕΠ. Αφήστε τα να απολαυάνουν την δικιά τους Ελευθερία. Την ελευθερία της Απεργίας που οι ίδιοι πιστεύουν. Το καρκίνωμα για την κοινωνία. Προληπτικά θα έπρεπε είδη να είχατε ασχοληθεί με το ύπερκακοήθες αυτό φαινόμενο. Στα υπουργικά σας συρτάρια θα έπρεπε να βρίθουν σχέδια επιτυχούς αντιμετώπισής του. Έδιωξε το κατεστημένο για να γίνει το ίδιο πιο ανώτερο κατεστημένο. Τι άλλο απομένει να κάνετε κ. Υπουργέ; Να γλύψετε τα δάχτυλα των δημίων σας; Όχι βέβαια; Δεν βλέπεται, ότι ζητούν την κεφαλή σας επί πι... Κάντε κάτι! Οργανώσεται ένα συνέδριο με τίτλο: "Το μέλλον των ελληνικών ΑΕΙ" και αφήσατε πεπειραμένους, έμπειρους, διεθνώς αναγνωρισμένους επιστήμονες από τα πέρατα της γης να εκφράσουν ελεύθερα και δημοκρατικά την γνώμη τους. Ξεκινήστε προγράμματα εκπαίδευσης μέσω ίντερνετ, ακόμη με τριτοετείς φοιτητές που θα μπορούσαν να εκπαιδεύουν πρωτοετείς. Πάρτε πχ. παραδείγματα διδασκλίας ξένων ΑΕΙ. Δεν πρέπει να χάνεται ούτε δευτερόλεπτο από την έρευνα και διδασκαλία. Η σωτηρία στην κρίση είναι: Η Ευρώπη χρειάζεται περισσότερη έρευνα και καινοτομία, μεταρρύθμιση, Innovation. Όλοι αυτό φωνάζουν. Δεν αποτυφλωθήκαμε ακόμα.

ΒΑΛΑΤΣΗΣ

Ο ΠΕΛΕΓΡΙΝΗΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕ, ΕΧΕΙ ΠΡΕΜΙΕΡΑ, ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟ ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ.ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.

Ανωνυμος

Η ΕΠΟΜΕΝΗ Γ.Σ. ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 3/12 ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ... ΒΓΗΚΕ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ...

Θανάσης εκ των ορέων

"Αρβανιτόπουλος σε Πελεγρίνη: Άνοιξε τώρα το Καποδιστριακό!". Μάλλον ο Πελεγρίνης θα του απάντησε: όχι, δε γουστάρω να το ανοίξω. Και θα του απάντησε ο Αρβανιτόπουλος: Τουλάχιστον άνοιξέ το μετά τα Χριστούγεννα. Και ο Πελεγρίνης: θα δούμε για τότε, γιατί θα αρχίσουν τις καταλήψεις οι φοιτητές. Α ρε, κοπανοκόπανοι, κοπάνισμα που θέλετε με στυλιάρι από πουρνάρι, λέω εγώ, απέξω από το Πανεπιστήμιο και οι θεατές να κρατάνε με παλαμάκια το χορό που θα χορεύετε αναπηδώντας με τη συνοδεία κλαρίνων γύρω σας, τύπου Σαλέα , Μάγκα, και άλλων λαλητάδων. Α ρε, μπερντάχι που χρειάζεστε από τους πρωτοετείς φοιτητές που από τις 15 Αυγούστου που μάθανε για την επιτυχία τους δεν πάτησαν ακόμη στις αυλές των σχολών για να κάνουν την εγγραφή τους. Α ρε, τι γράμματα τα μάθατε τα παιδιά φέτος... Α ρε "αγία παπαλάμπραινα" που σας χρειάζεται.-

Πονηρουληδες

Η παιδεια παλι στο ρολο που της αξιζει γιατι αν περιμεναμε απο τους αλλους κλαδους...κατσε να μπει κ η υγεια στο χωρο θα ειναι η πρωτη φορα που πεφτει κυβερνηση με τοοσο αμεσα!!!!οπως ξερετε εκτος απο απεργιες εχει παραλληλα καταληψεις απο φοιτητες(που ψηφιστηκαν απο την πλειοψηφια)οποτε αφηστε τα παιδια να παρουν το μελλον στα χερια τους δικο τους ειναι ΦΑΣΙΣΤΕΣ τα παιδια θελουν δημοσια ΟΧΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΜΕΝΑ παναπιστημια γιατι αλλιως με τις αμοιβες που δινονται θα σπουδαζουν μονο οι πλουσιοι.επομενως εμεις οι αλλοι τουμπεκι ας διεκδικησουν το μελλον τους

Χαζουλης

Έχεις πατήσει ποτέ σε ελληνικό Πανεπιστήμιο? Μάλλον ούτε απ'έξω αν κρίνω από τα λεγόμενά σου.

ΠΑΠΑΡΟΥΝΑΣ

ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΙ ΠΙΝΕΙΣ?

Νίκος10

Δεν υπάρχει πιο ανίκανος υπουργός από τον Αρβανιτόπουλο. Κανακεύει τον κάθε Πελεγρίνη και Μυλόπουλο και τον κάθε βολεμένο συνδικαλιστάκο, ενώ έχει χρεωκοπήσει η χώρα και έχουμε δεκάδες χιλιάδες φοιτητές να σπουδάζουν στο εξωτερικό. Έκανε ότι μπορούσε για να ακυρώσει ή να ματαιώσει το νόμο της Διαμαντοπούλου, διατήρησε τους πρυτάνεις-κομματόσκυλα στις θέσεις τους, ενώ αδρανεί και αδιαφορεί για τα παιδιά και τις οικογένειές τους που είχαν την ατυχία να γράψουν καλά στις εξετάσεις και να περάσουν σε ελληνικά ΑΕΙ. Μετά μας φταίει ο Τόμσεν, ο Σόιμπλε κι οι διεθνείς κερδοσκόποι!

μαριος

Oχι ρε, δεν τα ανοιγω!! Ισχυοκαμπτες του κερατα, θα κανετε τους ελληνες μεταναστες στον τοπο τους.

ΜΣ

Αρβανιτόπουλε κατάλαβαν ότι δειλιάζεις και υποχωρείς και τώρα δεν μαζεύονται! Σαμαρα άλλαξε τον.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kataigida_sthn_aithina

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν την Τετάρτη - Διεκόπη η κυκλοφορία στη λεωφόρο Σταμάτας - Η κακοκαιρία «Διδώ» έχει «χτυπήσει» Ιθάκη και Ζάκυνθο, όπου καταγράφηκαν οι μεγαλύτερες βροχοπτώσεις, αλλά και περιοχές της Νοτιοανατολικής Αττικής - Σποραδικές καταιγίδες την Πέμπτη, εξασθένηση από το μεσημέρι

4
seismos_creta_main

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα 75 χιλιόμετρα ανατολικά του Αγίου Νικολάου και στα 38 χιλιόμετρα δυτικά της Κάσου - Καθησυχαστικός ο καθηγητής Λέκκας: Δεν συνδέεται με τις προηγούμενες δονήσεις