Εκτός ελέγχου η φωτιά στον παραδοσιακό ελαιώνα της Άμφισσας

Εκτός ελέγχου η φωτιά στον παραδοσιακό ελαιώνα της Άμφισσας

Στην περιοχή βρίσκονται 5 αεροσκάφη και ρίχνουν τόνους νερού, 19 οχήματα με 50 άντρες και δύο πεζοπόρα τμήματα που μεταφέρθηκαν από τη Λαμία

Χιλιάδες αιωνόβιες ελιές στον παραδοσιακό ελαιώνα της Άμφισσας στο κέντρο του δελφικού τοπίου, παραδόθηκαν σήμερα στις φλόγες.

Λίγο πριν από τις 9 το πρωί ξέσπασε πυρκαγιά από άγνωστη αιτία μέσα στον ελαιώνα και αμέσως πήρε τρομακτικές διαστάσεις σε ελαιοπερίβολα, που δεν είχαν καθαριστεί.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής που συγκεντρώθηκαν άμεσα είχαν μπροστά τους ένα τεράστιο μέτωπο να αντιμετωπίσουν και έτσι κλήθηκαν και εναέρια μέσα. Αρχικά δύο PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας και αμέσως μετά δύο Καναντέρ που έριξαν για πολλές ώρες τόνους νερού να σταματήσουν την επέκτασή της. Παράλληλα η αστυνομία, λόγω της φωτιάς, διέκοψε την κυκλοφορία στον δρόμο Άμφισσας - Ιτέας κοντά στη διασταύρωση για το Σερνικάκι.

Όμως οι άνεμοι δεν άφηναν κανένα περιθώριο και έτσι νωρίς το απόγευμα η φωτιά ήταν ακόμη ανεξέλεγκτη. Σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν υπάρχει κίνδυνος για τα χωριά καθώς σε ορισμένα από αυτά έχει σχηματιστεί αντιπυρική ζώνη και η φωτιά δεν πλησιάζει σε σπίτια.

Παράλληλα μπροστά στην κρισιμότητα της κατάστασης, κυρίως τη νύχτα που μας έρχεται, εθελοντές της περιοχής έχουν απευθύνει κάλεσμα για τις 7 το βράδυ σε συλλόγους και πολίτες στην πλατεία του χωριού Σερνικάκι, για να συγκροτήσουν ομάδες και να συμβάλουν στην αποτροπή καταστροφών τη νύχτα.

Αυτή τη στιγμή στην περιοχή βρίσκονται 5 αεροσκάφη και ρίχνουν τόνους νερού, 19 οχήματα με 50 άντρες και δύο πεζοπόρα τμήματα που μεταφέρθηκαν από τη Λαμία.

Ακόμη βρίσκονται εκεί σκαπτικά και βυτιοφόρα οχήματα του δήμου και της περιφέρειας όπως επίσης και πολλοί εθελοντές.

Διαβάστε περισσότερα στο lamiastar.grΣΧΟΛΙΑ (1)

Λουκάς Παπαδημητρίου

Aγαπητοί Κύριοι Τα χωριά και οι πολείς του Νομου Φωκίδας Σερνικάκι ,Χρισσό,Ιτέα,Αμφίσσα θέλουν την συμπαράστασην της κυβέρνησης την μεγάλη καταστροφή που επάθαν οι περιουσίες των απο την πυρκαγία,το χειρότερο που επάθε ο ελαιώνα της Φωκίδας ο αινώβιος ελαιώνας που ειναι το στολίδι του Νομού Φωκίδας και εχει χαρακτιρισθεί απο την UNESCO της πολιτιστικής κληρο νομίας της απολύτου προστασίας του Δελφικού τοπίου το ομορφότερο σε ολο τον κόσμο. Για εμας εδω στην πόλην των Δελφών ηταν το χειρότερο που επαθε η Δελφοί ο κάθε επισκεύ της, οταν ερχεται στους Δελφούς να απολαμβάνει το ομορφο αυτό τοπίο οπου εχει οτι το καλήτερο να δεί ο επισκέπτης οπου δεν υπάρχει πουθενά σε ολο τον κόσμο. Παρακαλώ η κυβέρνησης να δείξη συμπαράστασην στους πληγέντες του Νομού Φωκίδας και γρήγορα ο ελαιώνας του Νομού Φωκίδας να βρεί τον ρυθμό του με κλαδέματα νέες ελιέ ς ειμαι απο τους Δελφούς και ξέρω πόσα χρόνια θέλει το δένδρο θέλει για να παράγει ελιές εμεις εδώ στους Δελφούς ο ελαιώνας μας ανέβαζε διεθνώς που εχει χαρακτηρισθεί παραδοσ ιακός απο την UNESCO του Δελφικού τοπίου. Λουκάς Παπαδημητρίου Δελφοί-Φωκίδας

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης