Αμβρόσιος: Με άδεια για ναό χτίζει σπίτι

Αμβρόσιος: Με άδεια για ναό χτίζει σπίτι

Σάλο στην κοινωνία του Αιγίου έχει προκαλέσει η ανέγερση αυθαίρετης τριώροφης οικοδομής από τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο, χωρίς την απαιτούμενη πολεοδομική άδεια. 

Το κτίσμα προορίζεται για επισκοπική κατοικία του κ. Αμβρόσιου και βρίσκεται στην οδό Αγ. Ανδρέου 68 στο Αίγιο και πήρε άδεια από τη ναοδομία, μια υπηρεσία της Εκκλησίας.  Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες η οικοδομή, οι εργασίες στην οποία σταμάτησαν ύστερα από παρέμβαση της πολεοδομίας Αιγίου,

Αμβρόσιος: Με άδεια για ναό χτίζει σπίτι

Σάλο στην κοινωνία του Αιγίου έχει προκαλέσει η ανέγερση αυθαίρετης τριώροφης οικοδομής από τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο, χωρίς την απαιτούμενη πολεοδομική άδεια. 

Το κτίσμα προορίζεται για επισκοπική κατοικία του κ. Αμβρόσιου και βρίσκεται στην οδό Αγ. Ανδρέου 68 στο Αίγιο και πήρε άδεια από τη ναοδομία, μια υπηρεσία της Εκκλησίας.  Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες η οικοδομή, οι εργασίες στην οποία σταμάτησαν ύστερα από παρέμβαση της πολεοδομίας Αιγίου, δεν εμπίπτει στην κατηγορία των αδειών που δίνει η ναοδομία γιατί δεν πρόκειται για ναό αλλά για κανονική κατοικία.

Σύμφωνα και με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «Εθνικός Κύρηκας» η οικοδομή έχει σοβαρές πολεοδομικές παραβάσεις και υπερβάσεις, τόσο στον συντελεστή δόμησης όσο και ύψους. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας με την 1974/1994 απόφασή του έκρινε ότι οι άδειες που εκδίδονται από τη ναοδομία είναι μη νόμιμες ως εκδοθείσες από αναρμόδιο όργανο.

Στις φωτογραφίες που σας παρουσιάζει το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ on line» φαίνεται καθαρά ότι η οικοδομή βρίσκεται σε αρκετά προχωρημένο στάδιο καθώς έχουν χτιστεί και τα τούβλα. Επίσης, η Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας έχει φροντίσει να κρεμάσει ταμπέλα στην οποία αναγράφεται «Το Χάνι της Βοστίτσας-Οίκος Ευγηρίας Συνταξιούχων Αρχιερέων».

Για το αυθαίρετο του Μητροπολίτη κ. Αμβρόσιου πήραν θέση και ο Σύλλογος των Κληρικών της Ιεράς Μητρόπολης των Πατρών οι οποίοι καταδικάζουν την πράξη του, ενώ παράλληλα διευκρινίζουν πως αγνοούσαν παντελώς το περιστατικό καθώς δεν είναι στις αρμοδιότητές τους να «ανιχνεύουν» τις οικονομικές δραστηριότητες του κάθε Μητροπολίτη.

Ο βουλευτής του Σύριζα κ. Νίκος Τσούκαλης έστειλε επιστολή στον προϊστάμενο του τμήματος των πολεοδομικών εφαρμογών Αιγιαλείας και Καλαβρύτων στον οποίο αναφέρει ότι: «Ύστερα από πληροφορίες που έφθασαν στο γραφείο μου σε διαμπερές οικόπεδο επί των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Αγίου Ανδρέα 68, εντός του σχεδίου πόλης Αιγίου, ιδιοκτησίας Ιεράς Μητρόπολης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων ανεγείρεται οικοδομή με χρήση «Οίκου Ευγηρίας Συνταξιούχων Αρχιερέων. Για το λόγο αυτό θα ήθελα να μας ενημερώσετε εάν η υπηρεσία σας έχει εκδώσει σχετική οικοδομική άδεια, αν τηρούνται οι πολεοδομικές διατάξεις κατά την ανέγερση του κτίσματος και αν υπάρχουν οι απαιτούμενες ιδιαίτερες αδειοδοτήσεις». Μιλώντας στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ on line» ο κ. Τσούκαλης τόνισε πως «εδώ και δέκα ημέρες που έχω στείλει την επιστολή απάντηση δεν έχω πάρει ακόμη».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης