ΚΕΕΛΠΝΟ: Επιβεβλημένη η επαναφορά της υγειονομικής διάταξης Λοβέρδου

ΚΕΕΛΠΝΟ: Επιβεβλημένη η επαναφορά της υγειονομικής διάταξης Λοβέρδου

«Η Υγειονομική Διάταξη 39Α έχει σκοπό τη θωράκιση της χώρας από απειλές δημόσιας υγείας» σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Κέντρο Ελέγχου

ΚΕΕΛΠΝΟ: Επιβεβλημένη η επαναφορά της υγειονομικής διάταξης Λοβέρδου
Επιβεβλημένη χαρακτηρίζει το ΚΕΕΛΠΝΟ την απόφαση του νέου υπουργού Υγείας να επαναφέρει την Υγειονομική Διάταξη Λοβέρδου για την προστασία της δημόσιας υγείας, την οποία είχε καταργήσει η τέως υφυπουργός Υγείας, Φωτεινή Σκοπούλη.

Μάλιστα κλιμάκια του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα ελέγχους σχετικά με το Aids και άλλα λοιμώδη νοσήματα, σε στέκια των ομάδων υψηλού κινδύνου.

Σε ανακοίνωσή του το ΚΕΕΛΠΝΟ σημειώνει:

Η Υγειονομική Διάταξη 39Α έχει σκοπό τη θωράκιση της χώρας από απειλές δημόσιας υγείας.

Η διάταξη αυτή δίνει τη δυνατότητα να διενεργούνται παρεμβάσεις που αφορούν από τη μια πλευρά την εμφάνιση των αναδυομένων νοσημάτων σε παγκόσμια κλίμακα, και από την άλλη, παρεμβάσεων σε συμβάντα που οφείλονται σε τοπικά αίτια.

Επίσης, καλύπτει το σύνολο των μεταδοτικών νοσημάτων που αποτελούν ιατρικό επείγον όπως αυτά προσδιορίζονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO), το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) και το Αμερικανικό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (CDC).

Υπό αυτή την έννοια η απόφαση της πολιτικής ηγεσίας να καλύψει τη χώρα για το μεσοδιάστημα μέχρι την έκδοση νέας τροποποιημένης διατάξεως θεωρείται επιβεβλημένη»

Μάλιστα τη Δευτέρα συνεδριάζει, με εντολή του κ. Γεωργιάδη, ομάδα εργασίας για την άμεση έκδοση νέας Υγειονομικής Διάταξης, η οποία θα καλύπτει τυχόν κενά που διαπιστώθηκαν στο πεδίο κατά τη διάρκεια της εφαρμογής της προηγούμενης υγειονομικής διάταξης.

Πάντως, η επαναφορά της εν λόγω διάταξης προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ. Σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση, αναφέρει ότι ο νέος υπουργός Υγείας «κλείνει το μάτι» στην Χρυσή Αυγή, «με το πρόσχημα του περιορισμού της μετάδοσης λοιμωδών νοσημάτων και της διασφάλισης της δημόσιας υγείας και ανάγει την αστυνομία και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς σε πρωταγωνιστές, αντιμετωπίζοντας την ασθένεια ως έγκλημα».

Κλείσιμο
«Η αποθέωση της υποκρισίας και η ανάδυση όλων των φοβικών αντανακλαστικών της κοινωνίας, αποτελούν όπλο για την αδρανοποίηση των πολιτών και την ανεμπόδιστη επιβολή των καταστροφικών επιλογών του μνημονίου» ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ. Διαβάστε περισσότερα εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης