Παρέμβαση εισαγγελέα για τα φαινόμενα βίας στο ΑΠΘ

Παρέμβαση εισαγγελέα για τα φαινόμενα βίας στο ΑΠΘ

Δύο ξεχωριστές προκαταρκτικές έρευνες, 'για να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετούνται ποινικά αδικήματα

Παρέμβαση εισαγγελέα για τα φαινόμενα βίας στο ΑΠΘ

Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευ. Μαδεμλή, προκάλεσε η πρόσφατη επίθεση σε βάρος καθηγητή και φοιτητών της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθώς και οι καταγγελίες φοιτητών της Νομικής Σχολής για ανεξέλεγκτη βία στους χώρους του ΑΠΘ από ομάδες κουκουλοφόρων.

Συγκεκριμένα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας παρήγγειλε στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης τη διενέργεια δύο ξεχωριστών προκαταρκτικών ερευνών, για να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετούνται ποινικά αδικήματα.

Τα αδικήματα που θα διερευνηθούν αφορούν, κατά περίπτωση, τις πράξεις της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της διακεκριμένης φθοράς, της παράνομης βίας, της παράνομης κατακράτησης και της απόπειρας κλοπής. Οι έρευνες ανατέθηκαν σε πταισματοδίκη.

Σε επιστολή τους, την οποία κοινοποιούν στα αρμόδια όργανα του Ιδρύματος, οι φοιτητές της Νομικής του ΑΠΘ καταγγέλλουν συγκεκριμένα περιστατικά βίας που σημειώθηκαν στους χώρους της Σχολής, αλλά και συνεχές κλίμα τρομοκράτησης και απειλών κατά προσώπων και θεσμών του πανεπιστημίου που σχετίζονται τόσο με εθελοντικές πρωτοβουλίες απομάκρυνσης των σκουπιδιών, όσο και με δράσεις κατά των καταλήψεων.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης