«Μελανή κηλίδα» κατά τις πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ τα επεισόδια

«Μελανή κηλίδα» κατά τις πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ τα επεισόδια

Επισημαίνουν ότι «φέτος, για πρώτη φορά στα χρονικά, οι Πρυτανικές Αρχές και η Σύγκλητος του ιδρύματος εμποδίστηκαν να ασκήσουν τα νόμιμα καθήκοντά τους και να αποτρέψουν, όπως κάθε χρόνο, τις ακρότητες, τα επεισόδια και την εισβολή της αστυνομίας».

«Μελανή κηλίδα» κατά τις πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ τα επεισόδια
Ως «μελανή κηλίδα για την ιστορία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης» χαρακτηρίζει τη χθεσινή μέρα, ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Με αφορμή τα επεισόδια που ξεκίνησαν μετά τις πορείες για την επέτειο του Πολυτεχνείου, οι πρυτανικές αρχές επισημαίνουν ότι «φέτος, για πρώτη φορά στα χρονικά, οι Πρυτανικές Αρχές και η Σύγκλητος του ιδρύματος εμποδίστηκαν να ασκήσουν τα νόμιμα καθήκοντά τους και να αποτρέψουν, όπως κάθε χρόνο, τις ακρότητες, τα επεισόδια και την εισβολή της αστυνομίας».

«Η για 8η συνεχή βδομάδα παράνομη κατάληψη του κτιρίου της διοίκησης από ένα σωματείο εργαζομένων που διεκδικεί από το πανεπιστήμιο αιτήματα που αυτό δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να ικανοποιήσει, έχει παραλύσει τη λειτουργία του κι έχει καταλύσει το ακαδημαϊκό του άσυλο. Το διαχρονικό και φέτος επίκαιρο όσο ποτέ αίτημα των 70.000 φοιτητών μας για "Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία", απαιτεί την άμεση απομάκρυνση όσων καταχρηστικά και σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος παρεμποδίζουν τη λειτουργία του ΑΠΘ και επιβάλλει την επαναφορά του σε τροχιά ομαλότητας και δημιουργίας» υπογραμμίζουν οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης