Ποινική δίωξη για την παράσταση «Corpus Christi» άσκησε η Εισαγγελία

Ποινική δίωξη για την παράσταση «Corpus Christi» άσκησε η Εισαγγελία

Aφορά σε κατηγορίες για τα αδικήματα της καθύβρισης θρησκεύματος και κακόβουλης βλασφημίας από κοινού και κατ' εξακολούθηση...

Ποινική δίωξη για την παράσταση «Corpus Christi» άσκησε η Εισαγγελία
Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος συντελεστών και ηθοποιών της παράστασης «Corpus Christi» άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών, έπειτα από έρευνα που διενήργησε.

Η δίωξη αφορά σε κατηγορίες για τα αδικήματα της καθύβρισης θρησκεύματος και κακόβουλης βλασφημίας από κοινού και κατ' εξακολούθηση. Η υπόθεση έφθασε στην Εισαγγελία, έπειτα από μήνυση του μητροπολίτη Πειραιώς, Σεραφείμ, ο οποίος υποστήριζε ότι καθυβρίζεται το θρήσκευμα.

Με αφορμή τη μήνυση, διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση από τον εισαγγελέα Χ. Λακαφώση, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, έλαβε καταθέσεις από πολίτες που δήλωσαν θιγόμενοι από την παράσταση και τον τρόπο που εμφάνιζε τον Χριστό. Ο εισαγγελέας διάβασε, επίσης, το σενάριο και είδε μαγνητοσκοπημένη την παράσταση.
Κλείσιμο

Μετά την άσκηση δίωξης, ο εισαγγελέας έδωσε εντολή στη ΓΑΔΑ να διενεργήσει προανάκριση για την υπόθεση. 

Να σημειωθεί, τέλος, ότι η παράσταση, έπειτα από τις αντιδράσεις και τα επεισόδια από βουλευτές της Χρυσής Αυγής και μέλη θρησκευτικών οργανώσεων, κατέβηκε από το θέατρο «Χυτήριο».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης