Μήνυση του Μητροπολίτη Πειραιώς κατά των συντελεστών του «Corpus Christi»

Μήνυση του Μητροπολίτη Πειραιώς κατά των συντελεστών του «Corpus Christi»

Ο κκ Σεραφείμ ευθυγραμμίζεται με τις απόψεις της Χρυσής Αυγής - Υπέβαλε μήνυση συνοδευόμενος από 4 βουλευτές

Μήνυση του Μητροπολίτη Πειραιώς κατά των συντελεστών του «Corpus Christi»
Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ συνοδευόμενος από τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής κατέθεσαν μήνυση την προηγούμενη Παρασκευή κατά των συντελεστών του «βλάσφημου» θεατρικού έργου «Corpus Christi».
 
Μετά τα επεισόδια το βράδυ της περασμένης Πέμπτης από μερίδα πιστών και μέλη της Χρυσής Αυγής μπροστά από το θέατρο την ημέρα της επίσημης πρεμιέρας του έργου, την επομένη ο Μητροπολίτης Πειραιώς κατέθεσε στο αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως μήνυση κατά των συντελεστών του έργου για κακόβουλη βλασφημία, έχοντας στο πλευρό του τους κυρίους Π. Ηλιόπουλο, Π.Ζησιμόπουλο, Ε. Μπούκουρα και Χ. Παππά, όλοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
 
Η κίνηση του Μητροπολίτη πυροδότησε αντιδράσεις στους κύκλους της Ιεράς Συνόδου, η οποία καταδίκασε μεν το έργο όταν πρωτοπαρουσιάστηκε τον Ιούνιο, ωστόσο ζήτησε να τηρηθούν χαμηλοί τόνοι.
 
Δυσαρέσκεια υπήρξε και για τη σύμπλευση του κ. Σεραφείμ με ένα κόμμα, καθώς η Εκκλησία τονίζει συχνά τον υπερκομματικό της χαρακτήρα.
 
Υπενθυμίζεται ότι το θέατρο Χυτήριο, στο οποίο ανεβαίνει η παράσταση Corpus Christi, πολιορκήθηκε τις τελευταίες ημέρες από μέλη της Χρυσής Αυγής, μεταξύ αυτών και βουλευτές, και μέλη παραθρησκευτικών οργανώσεων. Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ από το protothema.gr εδώ.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης