Χιλιάδες διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας

Χιλιάδες διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας

Σύμφωνα με τα συνδικάτα συγκεντρώθηκαν 80.000 πολίτες - Αστυνομικοί ήταν παρατεταγμένοι σε όλα τα κεντρικά σημεία– Δείτε βίντεο με προσαγωγές από την αστυνομία

Χιλιάδες διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας
Ολοκληρώθηκαν τα συλλαλητήρια ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα και του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, ενώ η κ. Μέρκελ έφτασε στην Αθήνα και συνάντησε τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε και στις δύο πλατείες κρατώντας σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα ενώ υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση από 7.000 αστυνομικούς. Κάνοντας βήμα, μερικές δεκάδες έφεδροι αξιωματικοί φωνάζοντας «ψηλά, ψηλά τα πράσινα μπερέ», συμμετείχαν στην πορεία και περίπου στη μία και μισή το μεσημέρι έφτασαν στο Ζάππειο, ενώ κηρύχθηκε παναττική στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες. 

Στη στάση συμμετείχαν νοσοκομειακοί γιατροί, δάσκαλοι, καθηγητές και φαρμακοποιοί, ενώ από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα έπαυαν να κινούνται μπλε λεωφορεία και τρόλεϊ.

Κλείσιμο
Το «παρών» στο συλλαλητήριο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ έδωσε και ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ενώ στην Ομόνοια βρέθηκε η Αλέκα Παπαρήγα.

Από τις 11.30 έκλεισαν όλοι οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας, ενώ σε πλήρη ισχύ είναι τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ.






Δύο συλλήψεις, 30 προσαγωγές στο κέντρο

Σε δύο συλλήψεις και τουλάχιστον 30 προσαγωγές προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. στο κέντρο της Αθήνας, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη οι δύο συγκεντρώσεις σε Σύνταγμα και Ομόνοια, με αφορμή την επίσκεψη της καγκελαρίου Μέρκελ.

Μεταξύ των προσαχθέντων είναι και ανήλικοι.

Κοντά στο κτήριο της γερμανικής πρεσβείας προσήχθη άνδρας ο οποίος κρατούσε πλακάτ με την εικόνα της καγκελαρίου και του αγάλματος της Αφροδίτης της Μήλου, όπως αυτό εμφανιζόταν στο γνωστό πρωτοσέλιδο του περιοδικού Focus.

Προσαγωγές έγιναν επίσης στο Μοναστηράκι και άλλες περιοχές του κέντρου της πρωτεύουσας.

Στην οδό Ξενοφώντος σημειώθηκε φραστική αντιπαράθεση μεταξύ βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ και ανδρών των ΜΑΤ, όταν τους ζήτησε το λόγο για τις προσαγωγές που γίνονταν στο σημείο.

Video Platform Video Management Video Solutions Video Player

Video Platform Video Management Video Solutions Video Player


Πέρα από τις δύο κεντρικές συγκεντρώσεις με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, χθες, Δευτέρα, απαγορεύθηκαν οι πορείες στα εξής σημεία: Βασ. Σοφίας (από τη συμβολή της με την Ακαδημίας) – Ακαδημίας – δεξιά Κανάρη – συνέχεια Πατριάρχου Ιωακείμ – αριστερά Μαρασλή – δεξιά Δεινοκράτους – αριστερά Αριστοδήμου – δεξιά Αθηναίων Εφήβων – συνέχεια Κόνιαρη – δεξιά Τσόχα – αριστερά Σούτσου Δ. – συνέχεια Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – αριστερά Καπετάν Χρονά – δεξιά Βλαχάκη – δεξιά Μεσογείων – αριστερά Μιχαλακοπούλου – αριστερά Διονυσίου Αιγηνίτου – δεξιά Ποταμιανού Ηλία – συνέχεια Ίωνος Δραγούμη – αριστερά Β. Αλεξάνδρου – δεξιά Ευφρονίου – αριστερά Σπ. Μερκούρη – δεξιά Ευτυχίδου – Πλατεία Πλαστήρα – δεξιά Αρχιμήδους – δεξιά Μ. Μουσούρου – δεξιά Αρδηττού – αριστερά Β. Όλγας (μέχρι τη συμβολή της με τη Β. Αμαλίας).



Προβολή 9 Οκτώβρη χάρτης απαγόρευσης Συγκεντρώσεων σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης