Η Μέρκελ έρχεται, το κέντρο κλείνει

Η Μέρκελ έρχεται, το κέντρο κλείνει

Κανονικά οι συγκεντρώσεις σε Σύνταγμα και Ομόνοια – Αναλυτικά η απεργιακή «ατζέντα» της ημέρας και το πρόγραμμα της καγκελαρίου– Όλες οι αλλαγές στα δρομολόγια των μέσων μεταφοράς - Ποιοι έξι σταθμοί του Μετρό κλείνουν από τις 10 το πρωί

Αντί για το σόου, βρέθηκε στο μαιευτήριο
Η Μέρκελ έρχεται, το κέντρο κλείνει
Η Άνγκελα Μέρκελ θα μείνει μόλις επτά ώρες στην χώρα μας, η επίσκεψή της όμως θα σημάνει μία τεράστια κινητοποίηση για την ελληνική πρωτεύουσα.

Το αεροσκάφος που θα μεταφέρει την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ θα προσγειωθεί στις 13.30 στην Αθήνα. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα υποδεχθεί την καγκελάριο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου θα πραγματοποιηθεί και η επίσημη τελετή υποδοχής. Στη συνέχεια, ο κ. Σαμαράς και η κ. Μέρκελ θα μεταβούν στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη συνάντηση. Στις 16:45 η Γερμανίδα καγκελάριος θα γίνει δεκτή στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ενώ στη συνέχεια, συνοδευόμενη από τον Αντώνη Σαμαρά, θα μεταβεί στο Ξενοδοχείο Χίλτον, όπου θα παραστεί σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου. Η καγκελάριος Μέρκελ θα αναχωρήσει αμέσως μετά για το αεροδρόμιο.

Μόλις το αεροσκάφος στο οποίο θα επιβαίνει η κυρία Μέρκελ προσγειωθεί στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. θα σημάνει συναγερμός.

Κλείσιμο
Στα μέτρα της ΕΛΑΣ περιλαμβάνονται  περισσότεροι από 7.000 αστυνομικοί (από ΕΚΑΜίτες και ΜΑΤ μέχρι ελεύθεροι σκοπευτές), τριακόσιοι λιμενικοί (ανάμεσά τους δεκάδες «βατράχια»), ταχύπλοα όλων των κατηγοριών και ένα ελικόπτερο.

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν στη μία μετά το μεσημέρι τα συλλαλητήρια ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα και του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. Παναττική στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι κηρύχθηκε σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες. Στη στάση συμμετέχουν νοσοκομειακοί γιατροί, δάσκαλοι, καθηγητές και φαρμακοποιοί, ενώ από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα δε θα κινηθούν μπλε λεωφορεία και τρόλεϊ. Το παρόν στο συλλαλητήριο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ θα δώσει και ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Προσυγκέντρωση στους Στύλους του Ολυμπίου Διός, στις 5 το απόγευμα, θα πραγματοποιήσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και στη συνέχεια θα επιδώσουν ψήφισμα στη γερμανική πρεσβεία.

Στο πλαίσιο των μέτρων, κλειστοί θα είναι από τις 10:00 οι σταθμοί του Μετρό: ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ, ΚΑΤΕΧΑΚΗ, ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ.

Πέρα από τις δύο κεντρικές συγκεντρώσεις απαγορεύονται οι πορείες στα εξής σημεία: Βασ. Σοφίας (από τη συμβολή της με την Ακαδημίας) – Ακαδημίας – δεξιά Κανάρη – συνέχεια Πατριάρχου Ιωακείμ – αριστερά Μαρασλή – δεξιά Δεινοκράτους – αριστερά Αριστοδήμου – δεξιά Αθηναίων Εφήβων – συνέχεια Κόνιαρη – δεξιά Τσόχα – αριστερά Σούτσου Δ. – συνέχεια Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – αριστερά Καπετάν Χρονά – δεξιά Βλαχάκη – δεξιά Μεσογείων – αριστερά Μιχαλακοπούλου – αριστερά Διονυσίου Αιγηνίτου – δεξιά Ποταμιανού Ηλία – συνέχεια Ίωνος Δραγούμη – αριστερά Β. Αλεξάνδρου – δεξιά Ευφρονίου – αριστερά Σπ. Μερκούρη – δεξιά Ευτυχίδου – Πλατεία Πλαστήρα – δεξιά Αρχιμήδους – δεξιά Μ. Μουσούρου – δεξιά Αρδηττού – αριστερά Β. Όλγας (μέχρι τη συμβολή της με τη Β. Αμαλίας).




Προβολή 9 Οκτώβρη χάρτης απαγόρευσης Συγκεντρώσεων σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους


Επίσης, η απαγόρευση αφορά και τα τμήματα των ανωτέρω δρόμων που αποτελούν τα όρια της ευρύτερης περιοχής, στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με την Κατεχάκη, στο τμήμα της Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας εκατό μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος.

Στα δύο συντονιστικά κέντρα, σε ΓΑΔΑ και στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, θα βρίσκεται ο ίδιος ο αρχηγός αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, ο οποίος θα έχει την υψηλή εποπτεία του επιχειρησιακού σχεδιασμού.

Σύμφωνα με το επιχειρησιακό πλάνο της ΕΛ.ΑΣ., ισχυρή αστυνομική δύναμη θα φρουρεί και τη γερμανική πρεσβεία. Τόσο στην Καραολή - Δημητρίου, όσο και στην οδό Υψηλάντου θα βρίσκονται διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ από το βράδυ της Δευτέρας απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση στους γύρω δρόμους.

Τι περιλαμβάνει η απεργιακή «ατζέντα»
Στη μία (1) το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα. Επίσης, θα γίνει παναττική στάση εργασίας από τις 12:00 ως τις 15:00 σε όλες οι δημόσιες υπηρεσίες.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά «των νέων βάρβαρων μέτρων και των εκβιασμών ΕΕ, κυβέρνησης και κεφαλαίου» θα πραγματοποιήσει και το ΠΑΜΕ στη μία το μεσημέρι στην Ομόνοια.

Tη συμμετοχή της στην παναττική στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τέλος του ωραρίου, και το συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος, ανακοίνωσε και η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Η προσυγκέντρωση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα γίνει στις 12.30 το μεσημέρι στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Καρόλου 24-Πλατεία Καραϊσκάκη-Αθήνα).

Κλειστά θα μείνουν σήμερα, από τις 12.00 έως τις 14.00, τα φαρμακεία της Αττικής, λόγω στάσης εργασίας στο πλαίσιο της συμμετοχής των φαρμακοποιών στο συλλαλητήριο της πλατείας Συντάγματος.

Τη συμμετοχή της στις δράσεις της ΓΣΕΕ ανακοίνωσε η ΟΜΕ-ΟΤΕ, καλώντας όλους τους εργαζόμενους του Ομίλου ΟΤΕ  να συμμετάσχουν δυναμικά στα δύο συλλαλητήρια, με προσυγκέντρωση στη Σταδίου και Καραγιώργη Σερβίας, μπροστά στην Εθνική Τράπεζα .

Σε μαζική συμμετοχή στην σημερινή συγκέντρωση καλεί τους εργαζομένους στα ΜΜΕ το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ. Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει από το διοικητικό συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ και από τις Ενώσεις Συντακτών να απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ «να συμμετέχουν, μαζικά και δυναμικά, στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιούνται στο κέντρο της Αθήνας».

Στάση εργασίας, κήρυξε για σήμερα και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας προκειμένου να διευκολυνθούν οι εκπαιδευτικοί να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Συγκεκριμένα, οι δάσκαλοι θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη της πρωινής βάρδιας και τις δύο πρώτες ώρες για τα ολοήμερα σχολεία.

Συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν όμως σήμερα και σε πολλές άλλες πόλεις της χώρας. Δείτε εδώ τον χάρτη των διαδηλώσεων σε Θεσσαλονίκη και υπόλοιπη Ελλάδα.

Αλλαγές στα δρομολόγια των μέσων μεταφοράς


Αλλαγές στα δρομολόγια των μέσων μεταφοράς στην Αθήνα θα γίνουν σήμερα λόγω των μέτρων ασφαλείας για την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου.

Συγκεκριμένα, στο Μετρό κλειστοί θα είναι από τις 10 το πρωί οι σταθμοί Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής, Αμπελόκηποι και Κατεχάκη.

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11:00 στις 16:00, ενώ ο προαστιακός δε θα κινηθεί από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 3 μετά το απόγευμα.

Σημειώνεται ότι τα δρομολόγια των τρένων θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης