Στο πλευρό των Γιατρών του Κόσμου τα Ελληνικά Πετρέλαια

Στο πλευρό των Γιατρών του Κόσμου τα Ελληνικά Πετρέλαια

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδος, με την υποστήριξη των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ, ξεκινούν πρόγραμμα παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε κοινωνικά αποκλεισμένους, άπορους, ανασφάλιστους και άνεργους κατοίκους των ευρύτερων περιοχών της Θεσσαλονίκης και του Θριασίου Πεδίου Αττικής....

Στο πλευρό των Γιατρών του Κόσμου τα Ελληνικά Πετρέλαια
Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδος, με την υποστήριξη των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ, ξεκινούν πρόγραμμα παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε κοινωνικά αποκλεισμένους, άπορους, ανασφάλιστους και άνεργους κατοίκους των ευρύτερων περιοχών της Θεσσαλονίκης και του Θριασίου Πεδίου Αττικής.

Οι Γιατροί του Κόσμου, με τη λειτουργία Κινητής Ιατρικής Μονάδας, θα παρέχουν υπηρεσίες ανίχνευσης, διάγνωσης και συμβουλευτικής, όσον αφορά την πρωτοβάθμια περίθαλψη καθώς και παιδιατρικές, καρδιολογικές και γυναικολογικές εξετάσεις. Η Κινητή Μονάδα των Γιατρών του Κόσμου είναι κατάλληλα διαμορφωμένη και ιατρικά εξοπλισμένη με ένα γενικό, παιδιατρικό και γυναικολογικό ιατρείο ενώ διαθέτει και φορητό καρδιογράφο.

Το πρόγραμμα των επισκέψεων της Κινητής Μονάδας έχει συνολική διάρκεια ενός έτους και θα ξεκινήσει από το δήμο Κορδελιού – Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη. Θα ακολουθήσουν επισκέψεις και σε άλλες περιοχές της Θεσσαλονίκης και, στη συνέχεια, ένα εκτεταμένο πρόγραμμα επισκέψεων στην περιοχή του Θριασίου.
Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, που αναλαμβάνει συστηματικά πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης και τη στήριξη ευπαθών κοινωνικά ομάδων, οι οποίες πλήττονται εντονότερα από την κρίση.
Κλείσιμο
 
Σχετικά με τους Γιατρούς του Κόσμου Ελλάδας
 
Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας δημιουργήθηκαν το 1990 και αποτελούν μέρος του Διεθνούς Δικτύου των ΓτΚ, το οποίο αποτελείται από 14 συνολικά τμήματα (Γερμανία, Βέλγιο, Ισπανία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Σουηδία, Ελβετία, Καναδάς, Ιαπωνία και Αργεντινή). Ταυτόχρονα ωστόσο παραμένουν μία γνήσια ελληνική οργάνωση που ακολουθεί το δικό της μονοπάτι, βασιζόμενη στις ιδιαιτερότητες της Ελλάδας, διατηρώντας την οικονομική και διοικητική της ανεξαρτησία.

Συμπληρώνοντας 22 χρόνια συνεχούς δράσης το 2012, οι Γιατροί του Κόσμου έχουν αναγνωριστεί στη συνείδηση των πολιτών ως μια αξιόπιστη και αποτελεσματική οργάνωση η οποία προωθεί τα αισθήματα αλληλεγγύης της ελληνικής κοινωνίας.

Με δεκάδες αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα και σε αναπτυσσόμενες χώρες, Έλληνες γιατροί, υγειονομικό προσωπικό, διοικητικοί και τεχνικοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά.

Περισσότεροι από 600 εθελοντές έχουν βρεθεί σε πάνω από 50 χώρες του πλανήτη προσφέροντας ιατρική και ανθρωπιστική βοήθεια. Στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, έχουν πραγματοποιηθεί αποστολές ιατρικής και ανθρωπιστικής βοήθειας στο Ιράκ, το Λίβανο, το Αφγανιστάν, τη Σρι Λάνκα, την Ινδονησία, τη Σερβία, το Σουδάν, την Παλαιστίνη, την Αϊτή, τη Γάζα, την Ουγκάντα, την Τανζανία, την Αλγερία κ.α.

Στο πεδίο των αποστολών, οι ΓτΚ συνεργάζονται με άλλες διεθνείς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις με στόχο την αποτελεσματικότερη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληθυσμούς που την έχουν ανάγκη.
Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας, διατηρώντας την αυτονομία τους, τόσο επιχειρησιακή όσο και οικονομική, διοργανώνουν, στελεχώνουν και χρηματοδοτούν αποστολές μέσω του ελληνικού τμήματος.    
 
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στα παρακάτω τηλέφωνα:
 
Γιατροί του Κόσμου               
Αθήνα: Ευγενία Θάνου, τηλ: 210-3213150                     Θεσσαλονίκη: Σοφία Γκαρανέ, τηλ: 2310 566641
 
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε
Αθήνα: Ευτυχία Βαρθαλίτη, τηλ.: 210 6302648              Θεσσαλονίκη: Ξανθή Καρέζη, τηλ: 2310 750256

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης