Άρση του απαγορευτικού στα κεντρικά λιμάνια - «Χειρόφρενο» στον ΟΣΕ

Άρση του απαγορευτικού στα κεντρικά λιμάνια - «Χειρόφρενο» στον ΟΣΕ

Αναχωρούν για τους προορισμούς τους τα πλοία από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου

Άρση του απαγορευτικού στα κεντρικά λιμάνια - «Χειρόφρενο» στον ΟΣΕ
Ακραία καιρικά φαινόμενα έρχονται στη χώρα από σήμερα Πέμπτη 22-11-2011 μέχρι και ανήμερα τα Χριστούγεννα! Η σφοδρή κακοκαιρία έχει κάνει ήδη την εμφάνισή της σε πολλές περιοχές της χώρας με καταιγίδες και χιονοπτώσεις, ενώ ο υδράργυρος έχει ήδη πέσει αισθητά.

Στην Αττική ήδη βρέχει από τα ξημερώματα καταρρακτωδώς, ενώ προβλέπονται μέχρι και χιόνια στην Πάρνηθα.

Δεμένα ήταν μέχρι το μεσημέρι τα καράβια στα λιμάνια εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που κατά τόπους φτάνουν και τα 9 μποφόρ.

Το απαγορευτικό απόπλου ήρθη λίγο μετά τις 14:00 για τα περισσότερα ακτοπλοϊκά δρομολόγια της χώρας. Αναχωρούν για τους προορισμούς τους τα πλοία από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Δεμένα παραμένουν όσα εξυπηρετούν τις πορθμειακές γραμμές Αλεξανδρούπολη -Σαμοθράκη και Πρίνος - Καβάλα. Επίσης, τα δελφίνια δεν εκτελούν δρομολόγια από και προς Αργοσαρωνικό. Στη γραμμή Πέραμα - Παλούκια - Πειραιάς εκτελούν δρομολόγια μόνο τα φέρυ μποτ
Κλείσιμο

Ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα προβλέπονται και στη δυτική Ελλάδα, τη Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Αργά το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο, την ήπειρο και τη δυτική στερεά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Εκείνοι που επιθυμούν να ταξιδέψουν με πλοία καλό θα είναι να επικοινωνούν με τις λιμενικές αρχές. 

Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι :

 1. Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

 2. Οι έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας.

 3. Οι ενισχυμένοι άνεμοι στα πελάγη και κυρίως στο Αιγαίο που είτε σαν νοτιάδες σήμερα είτε σαν βοριάδες την Παρασκευή 23-12-11 θα φτάνουν τα 8 με 9 μποφόρ.

 4. Οι χαμηλές θερμοκρασίες από την Παρασκευή 23-12-11 σε όλη τη χώρα που θα διατηρηθούν έως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας και ο παγετός στα ηπειρωτικά. Την Παρασκευή με εξαίρεση το βόρειο Ιόνιο και την Ηπειρο όπου ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στην υπόλοιπη χώρα αλλά βαθμιαία θα παρουσιάσει ύφεση σε όλη τη δυτική Ελλάδα και από το απόγευμα στη βόρεια χώρα.

Το Σάββατο 24-12-11 αναμένεται σταδιακή ύφεση της κακοκαιρίας και στην υπόλοιπη χώρα.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ.

«Χειρόφρενο» τραβούν σήμερα τα τρένα


Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός, σήμερα Πέμπτη από τις 12 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα, λόγω στάσης εργασίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.

Δεν θα εκτελεστεί κανένα δρομολόγιο στο τμήμα του ΜΕΤΡΟ από Δουκίσσης Πλακεντίας έως το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο της κατάργησης -για δεύτερη φορά- της συλλογικής τους σύμβασης εργασίας που συνεπάγεται με επιπλέον μείωση των αποδοχών τους, της τάξεως έως και 50%.

Οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι ζηήτησαν συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών προκειμένου να μην εφαρμοστεί η νέα απόφαση, ενώ τόνισαν πως θα υπάρξουν κα νέες κινητοποιήσεις μετά το πέρας των γιορτών προκειμένου να εξυπηρετηθούν κανονικά οι ταξιδιώτες και το επιβατικό κοινό της ημέρες αυτές.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης