Δολοφονία Καρολάιν

Συλλαλητήριο ατόμων με αναπηρία την Τρίτη

Συλλαλητήριο ατόμων με αναπηρία την Τρίτη

Κραυγή αγωνίας υψώνουν χιλιάδες γονείς παιδιών με νοητική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο DOWN, εγκεφαλική παράλυση.....

Κραυγή αγωνίας υψώνουν χιλιάδες γονείς παιδιών με νοητική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο DOWN, εγκεφαλική παράλυση, βαριές και πολλαπλές αναπηρίες, φωνάζοντας «Όχι  στον κοινωνικό αποκλεισμό, τη φτώχια και την ανεργία που χτυπά την πόρτα της Αναπηρικής Οικογένειας» και διεκδικώντας την αξιοπρεπή διαβίωση των παιδιών τους.

Υπό την ομπρέλα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΠΟΣΓΚΑμΕΑ) οι ανάπηροι πραγματοποιούν συλλαλητήριο, σήμερα (Τρίτη), διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές και τις βαρύτατες επιπτώσεις τους στην καθημερινότητά τους.

Βασικό αίτημά τους είναι η κατάργηση του νέου Κανονισμού Αναπηρίας με τον οποίο επήλθαν δραστικές περικοπές σε μια σειρά επιδομάτων και παροχών. «Ο Κανονισμός σχεδιάστηκε χωρίς επιστημονικό τρόπο μόνο και μόνο για να μειώσει προνοιακές παροχές» τονίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Γιάννης Λυμβαίος.   

Είναι ενδεικτική η μεταχείριση που επιφυλάχθηκε στους 50.000 ασθενείς με αυτισμό. Σύμφωνα με τον νέο Κανονισμό, το ποσοστό αναπηρίας αρχίζει από το 35% και φτάνει στο 67%. Ωστόσο, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, το προνοιακό επίδομα, το δικαίωμα πρόωρης συνταξιοδότησης των γονέων παιδιών με αυτισμό αλλά και το δικαίωμα του ασθενούς να λαμβάνει τη σύνταξη των γονέων το δικαιούνται μόνον όσοι αναγνωριστούν με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.

Επίσης, αίτημα της ΠΟΣΓΚΑμεΑ είναι να ενταχθούν στον νέο Κανονισμό και τα παιδιά με σύνδρομο Down, τα οποία εξαιρέθηκαν κατά λάθος από τη λίστα του υπουργείου Εργασίας.Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης