Μεγάλη άνοδο της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο - ακολουθούμενη από μία εξίσου σημαντική πτώση κατά 16-18 βαθμούς Κελσίου από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας - προβλέπει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.
Συγκεκριμένα, αν και το σενάριο αυτό «φαντάζει σχεδόν αδύνατο», τα προγνωστικά στοιχεία δίνουν μεγάλη πιθανότητα σε μία τεράστια μεταβολή του καιρικού τοπίου, από υψηλές θερμοκρασίες σε χειμωνιάτικο σκηνικό, σε διάστημα 72-96 ωρών.
Δείτε αναλυτικά τη δημοσίευση του μετεωρολόγου:
«ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΑΝΙΑ...ΣΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ;
Φαντάζει σχεδόν αδύνατο αλλά ίσως αποδειχθεί δυνατό! Σας ενημερώνω ότι τα προγνωστικά στοιχεία δίνουν μεγάλη πιθανότητα στο εξής σενάριο :
Μετά τη μεγάλη άνοδο της θερμοκρασίας η οποία θα κορυφωθεί αυτό το Σαββατοκύριακο (σε συνδυασμό με σκόνη από την Αφρική και νοτιάδες) και με το υδράργυρο να φτάνει στους 24-26°C στα Βόρεια, στους 28-30°C στα Κεντρικά και στους 32°C (!) στη Βόρεια Κρήτη (στην Αττική στους 26-27°C), έπεται τεράστια πτώση του υδραργύρου σε όλη τη χώρα και χειμωνιάτικο σκηνικό από την Τρίτη και έπειτα.
Φαίνεται, ότι από το Σάββατο έως την Τρίτη-Τετάρτη, σε διάστημα δηλαδή 72-96 ωρών, η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 16-18°C (!). Και έτσι, από τη ζέστη, τη σκόνη και πιθανώς τα μπάνια του Σαββατοκύριακου, θα πάμε σε πιθανές βροχές, κρύο και χιόνια από την Τρίτη και έπειτα.
Μένει να δούμε κατά πόσο θα επαληθευτεί αυτό το πραγματικά αλλόκοτο σενάριο. Θα σας κρατώ ενήμερους διότι ο καιρός έχει πάντα τον τελευταίο λόγο!»
Ο Chef θα παρουσιάσει μέσα από τα ψηφιακά του κανάλια (Instagram, Facebook και YouTube) δύο νέες σειρές επεισοδίων, βασισμένες σε ένα φρέσκο concept, ειδικά σχεδιασμένο για την AEG
Ο Όμιλος Active πρωταγωνιστεί στη νέα τεχνολογική εποχή, διευκολύνοντας την ψηφιακή μετάβαση και οδηγώντας τις εξελίξεις σε μια σειρά από κρίσιμους τομείς για το μέλλον της χώρας, όπως για παράδειγμα της Εκπαίδευσης.
Για την Coca-Cola, τα Χριστούγεννα δεν είναι απλώς μια γιορτή. Είναι η στιγμή που η μαγεία της προσφοράς συναντά την ανάγκη για αλληλεγγύη. Η εποχή που μας θυμίζει πόσο σημαντικό είναι να στεκόμαστε δίπλα σε όσους μας χρειάζονται.