Ραντεβού στους δρόμους έδωσαν σήμερα μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί, σε όλη τη χώρα, καθώς πραγματοποιήθηκαν σήμερα μαζικά συλλαλητήρια με βασικό αίτημα να αποδοθεί δικαιοσύνη για την τραγωδία των Τεμπών, και σύνθημα «Δεν έχω άλλο οξυγόνο».
Το συλλαλητήριο στην Αθήνα ολοκληρώθηκε νωρίς το μεσημέρι ενώ η αστυνομία προχώρησε σε 27 προσαγωγές και μια σύλληψη.
Ολοκληρώθηκε το μαθητικό - φοιτητικό συλλαλητήριο στην Αθήνα
Το αίτημα για απονομή δικαιοσύνης για την τραγωδία στα Τέμπη ακούστηκε σε όλη τη χώρα, ενώ μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί βροντοφώναξαν «Δεν έχω οξυγόνο».
Οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα - Πανεπιστήμιο έχουν ανοίξει, ενώ σταδιακά θα δοθούν στην κυκλοφορία και οι δρόμοι γύρω από το κέντρο της Αθήνας.
Επόμενο ραντεβού των διαδηλωτών στις 28 Φεβρουαρίου, στη «μαύρη επέτειο» για τα δύο χρόνια από τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.
Οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συμμετέχουν με τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας από 11πμ έως 2μμ.
Όπως αναφέρει η ΟΛΜΕ σε ανακοίνωσή της: «Δύο χρόνια μετά το έγκλημα στα Τέμπη απαιτούμε να αποδοθεί δικαιοσύνη! Να τιμωρηθούν όλοι οι ένοχοι. Να φτάσει μέχρι τέλους η αποκάλυψη, να διερευνηθούν τα αίτια της έκρηξης και όσοι ευθύνονται για την απαράδεκτη αλλοίωση του τόπου του εγκλήματος, πριν τη συλλογή των απαραίτητων στοιχείων.
Ενάντια στην πολιτική του κέρδους, που θεωρεί κόστος την ασφάλεια, που θυσιάζει ανθρώπινες ζωές! Ενάντια στην πολιτική που προετοιμάζει τα «νέα Τέμπη» παντού: σε νοσοκομεία, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία που πέφτουν ταβάνια, πόρτες και παράθυρα ή γίνονται ωνάσεια δώρο στους εφοπλιστές».
Αν μπορούσαμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο και να κοιτάξουμε τον κόσμο εκεί γύρω στο 2050, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα βλέπαμε έναν πλανήτη αγνώριστο, αλλά έναν κόσμο που θα έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί.
Πώς μπορεί μια επίσκεψη σε ένα μουσείο, ένα πείραμα ή μια πρώτη γνωριμία με την φύση να αλλάξει τον τρόπο που ένα παιδί βλέπει τον κόσμο; Περισσότερα από εννέα χρόνια, το πρόγραμμα «Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν» της Stoiximan δίνει σε παιδιά από όλη την Ελλάδα την ευκαιρία να διευρύνουν βιωματικά τους ορίζοντες τους.
Δουλειά, οικογένεια, υποχρεώσεις, μάς κάνουν συχνά να μεταθέτουμε τη φροντίδα του εαυτού μας. Η νέα καμπάνια της Εθνικής Ασφαλιστικής μάς θυμίζει γιατί αξίζει να εστιάσουμε ξανά σε εμάς και την υγεία μας