Αυτή την Κυριακή με το Θέμα, η μυθιστορηματική βιογραφία της διάσημης σχεδιάστριας Coco Chanel

Αυτή την Κυριακή με το Θέμα, η μυθιστορηματική βιογραφία της διάσημης σχεδιάστριας Coco Chanel

«Η δεσποινίς Coco και το άρωμα του έρωτα» από την Μισέλ Μαρλί

MAKETA
Πίσω από την βασίλισσα της υψηλής ραπτικής, υπήρχε μια αντιφατική, βασανισμένη ψυχή. Πίσω από κάθε δημιουργία που άφηνε τον κόσμο άφωνο και άλλαζε τη μόδα, υπήρχε έμπνευση, τόλμη αλλά και πόνος. Η ιστορία μιας γυναίκας-θρύλου όπως δεν έχει ειπωθεί ποτέ ως σήμερα.

Η ζωή της Coco Chanel, μιας γυναίκας που επηρέασε την ποπ κουλτούρα του 20ου αιώνα (και όχι μόνο) όσο κανείς άλλος, δεν θα μπορούσε παρά να αποτυπωθεί σαν ένα μυθιστόρημα. Διότι η «δεσποινίς Coco» δημιουργήθηκε μέσα από τις πιο παράξενες, ασυνήθιστες -αλλά και συχνά επώδυνες εμπειρίες. Κατέληξε να γίνει η απόλυτη αυτοκράτειρα της haute-couture, να ορίζει τον προσανατολισμό της μόδας για κάθε γυναίκα στον δυτικό κόσμο, μολονότι γεννήθηκε και μεγάλωσε μέσα στη μιζέρια. Ίσως όμως το ότι από πολύ νωρίς κατάλαβε ότι δεν είχε τίποτα να χάσει, η δεσποινίς Coco τόλμησε να βουτήξει στη λάσπη, στα κατακάθια της παρισινής κοινωνίας, στα κακόφημα καμπαρέ των αρχών του 20ου αιώνα, έχοντας όμως πάντα το βλέμμα της καρφωμένο στα αστέρια. Αυτό το αδάμαστο πνεύμα, το θάρρος -και το θράσος ενίοτε, τη θέληση να ανατρέψει ό,τι ήξερε η υφήλιος έως τότε για το τι είναι σικ και τι όχι, τι σημαίνει γυναικεία κομψότητα και στυλ, αποδίδει με απαράμιλλη παραστατικότητα και ευαισθησια στο βιβλίο της η συγγραφέας Μισέλ Μαρλί.

21042024-VIVLIO-GRID_MOBILE


Έχοντας εξειδικευτεί στο είδος της μυθιστορηματικής βιογραφίας, η Μαρλί έχει δώσει σπουδαία δείγματα της δεξιοτεχνίας της στην αφήγηση, με βιβλία αφιερωμένα σε εμβληματικές γυναικείες προσωπικότητες, όπως τη Μαρία Κάλλας, την Εντίθ Πιάφ, τη Ρόμι Σνάιντερ κ.α. Παρεμπιπτόντως, το «Μισέλ Μαρλί» είναι το γαλλοπρεπές ψευδώνυμο της Γερμανίδας συγγραφέως Μικαέλα Γιάρι, η οποία από μικρή λάτρεψε την κλασική ρομαντική λογοτεχνία και τον γαλλικό τρόπο σκέψης.

Στο βιβλίο «Η δεσποινίς Coco και το άρωμα του έρωτα» η Μαρλί συναντά την Coco Chanel στο Παρίσι το 1919, στον ήδη επιτυχημένο οίκο μόδας που φέρει το όνομά της. Ωστόσο, ο μεγάλος της έρωτας, ο Μπόι Καπέλ, έχει μόλις σκοτωθεί σε ένα φριχτό αυτοκινητικό δυστύχημα. Η τραγωδία ισοπεδώνει την Coco, η οποία προσπαθεί απεγνωσμένα να μην καταρρεύσει, γεμίζοντας το χρόνο της με τη σχεδίαση υπέροχων ενδυμάτων, ενώ παράλληλα δημιουργεί το δικό της άρωμα, το περίφημο Chanel No.5. Και, βήμα-βήμα, η δεσποινίς Coco υφαίνει τον δικό της μύθο, χρησιμοποιώντας, στο φόντο του μαύρου μεν που αναβαπτίζει σε επιτομή του στυλ, αλλά με τα χρώματα του έρωτα.

Αυτή την Κυριακή το συγκινητικό βιβλίο της Μισέλ Μαρλί «Η δεσποινίς Coco και το άρωμα του έρωτα» είναι στο ΘΕΜΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης