Βίντεο από τη δράση της συμμορίας που εισέβαλε σε καταστήματα με IX - Άρπαζαν ταμειακές και εμπορεύματα σε δευτερόλεπτα

Βίντεο από τη δράση της συμμορίας που εισέβαλε σε καταστήματα με IX - Άρπαζαν ταμειακές και εμπορεύματα σε δευτερόλεπτα

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρία μέλη της ομάδας, μεταξύ αυτών και ένας ανήλικος, ενώ από την έρευνα προέκυψε ότι εμπλέκονται σε 14 κλοπές καταστημάτων και έξι κλοπές οχημάτων

Βίντεο από τη δράση της συμμορίας που εισέβαλε σε καταστήματα με IX
symmoria-neo-irakleio-arthro
Βίντεο ντοκουμέντα από τη δράση της συμμορίας που εισέβαλε σε καταστήματα με αυτοκίνητα και άρπαζε εμπορεύματα και ταμειακές μηχανές εξασφάλισε και παρουσιάζει το protothema.gr.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν το πρωί της Πέμπτης (28/3) από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής τρία μέλη της ομάδας, μεταξύ αυτών και ένας ανήλικος, ενώ από την έρευνα προέκυψε ότι εμπλέκονται σε 14 κλοπές καταστημάτων και έξι κλοπές οχημάτων από τις περιοχές της Ραφήνας, του Μαραθώνα, των Σπάτων, της Παιανίας, της Παλλήνης, των Γλυκών Νερών και του Κορωπίου.

Στις εικόνες που φέρνει στο φως το protothema,gr φαίνονται τα μέλη της οργάνωσης να εισβάλουν σε καταστήματα και με γρήγορες κινήσεις να κάνουν πλιάτσικο, ενώ σε ένα από τα βίντεο αποτυπώνεται και η στιγμή που χρησιμοποιούν ένα από τα κλεμμένα οχήματα ως «πολιορκητικό κριό».

Δείτε τα βίντεο:




Κλείσιμο
Ειδικότερα στο ένα από τα βίντεο διακρίνονται οι κατηγορούμενοι να εισβάλουν σε ένα κατάστημα και να τρέχουν προς πάσα κατεύθυνση αρπάζοντας όσα περισσότερα πράγματα μπορούν.

Σε έτερο βίντεο φαίνεται ένα από τα μέλη της ομάδας να «μπαίνει» σε μία καφετέρια και να αποσπά την ταμειακή μηχανή σε λιγότερο από 15 δευτερόλεπτα, ενώ, στη διάθεση των Αρχών βρίσκεται και οπτικοακουστικό υλικό στο οποίο έχει καταγραφεί ένα από τα οχήματα των δραστών τη στιγμή που το χρησιμοποιούν προκειμένου να διαλύσουν την γυάλινη πρόσοψη ενός καταστήματος.

Το modus operandi

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, οι κατηγορούμενοι επέλεγαν να κινούνται κυρίως βραδινές ώρες, προβαίνοντας αρχικά στην αφαίρεση αυτοκινήτων παλαιού τύπου, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους.

Στη συνέχεια, αφού επέλεγαν το κατάστημα- στόχο τους, με κριτήριο την ευκολία απόκτησης πρόσβασης στο εσωτερικό και δυνατότητα άμεσης διαφυγής τους (γυάλινη πρόσοψη), προσέκρουαν, με τα αφαιρεθέντα αυτοκίνητα, σε αυτά προκαλώντας σημαντικές φθορές και αφαιρώντας ταμειακές μηχανές και εμπορεύματα.

Ορισμένες φορές που δεν μπορούσαν να εισέλθουν στα καταστήματα με το όχημα, έθραυαν τις γυάλινες προσόψεις με ρίψεις αντικειμένων, ενώ σημειώνεται ότι προέβαιναν σε διαδοχικές κλοπές καταστημάτων κατά τη διάρκεια μίας νύχτας.

Όπως προέκυψε, οι δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα.



Δείτε βίντεο: Βίντεο από τη δράση της συμμορίας που εισέβαλε σε καταστήματα με IX
Βίντεο από τη δράση της συμμορίας που εισέβαλε σε καταστήματα με IX


Ειδήσεις σήμερα:

Ισόβια στην Πισπιρίγκου για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

Στα άδυτα της Προεδρικής Φρουράς: Το σχολείο των 6 εβδομάδων, η ευζωνική ακινησία και τα ζευγάρια

Ένοχος ο Μίχος για όλες τις κατηγορίες και για τον βιασμό της 12χρονης - Αθώα η μητέρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης