Οπαδική βία: Στη φυλακή ο «Κοντός», νούμερο 1 της εγκληματικής οργάνωσης των χούλιγκαν

Οπαδική βία: Στη φυλακή ο «Κοντός», νούμερο 1 της εγκληματικής οργάνωσης των χούλιγκαν

Σύμφωνα με τη δικογραφία είναι αυτός που δίνει το σήμα να ξεκινήσει η επίθεση κατά των αστυνομικών από την οποία δολοφονήθηκε ο Γιώργος Λυγγερίδης

syllipseis-rentis-1
Το δρόμο για τη φυλακή πήρε ο «νούμερο 1» της εγκληματικής οργάνωσης στην υπόθεση των επεισοδίων στου Ρέντη τον περασμένο Δεκέμβριο κατά τη διάρκεια των οποίων δολοφονήθηκε ο 31χρονος αστυνομικός Γιώργος Λυγγερίδης.

Πρόκειται για τον αποκαλούμενο «Κοντό», ο οποίος σύμφωνα με τη δικογραφία μαζί με ένα ακόμη πρόσωπο -τον μάνατζερ του γνωστού τράπερ- δίνει το σύνθημα για να ξεκινήσουν τα αιματηρά επεισόδια έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη».

Για τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο η δικογραφία αναφέρει αναφέρει: «Με την άφιξη του στο γήπεδο "Μελίνα Μερκούρη", τροποποίησε το σχέδιο επίθεσης, το οποίο αν και αρχικά ήταν να πραγματοποιηθεί μετά το πέρας του αγώνα, τελικά με απόφαση του, έλαβε χώρα μετά το πέρας του πρώτου σετ. Φορώντας καπέλο, ευρισκόμενος στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, συνομίλησε με τον Χ. Μ. - Δ. (σ.σ τον μανατζερ του γνωστού τράπερ που κρίθηκε επίσης προφυλακιστέος), ο οποίος οποίος βρισκόταν στη κερκίδα των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού, πλησίον της πλαϊνής πόρτας, φορώντας μαύρο αμάνικο μπουφάν και μπλούζα σκουρόχρωμη. Στη συνέχεια, αμφότεροι εξήλθαν του γηπέδου, ανέμεναν εξωτερικά του γηπέδου, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και όταν αυτοί εξήλθαν τους μοίρασαν τα πολεμοφόδια και τους έδωσαν εντολή να τους ακολουθήσουν και όταν αυτοί εκτοξεύσουν τα αντικείμενα που κρατούσαν (ο "Κοντός" τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό και ο Χ. Μ- Δ τη ναυτική φωτοβολίδα), να ρίψουν με τη σειρά τους τα αντικείμενα που είχε στην κατοχή του ο καθένας προς τις Αστυνομικές Δυνάμεις».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο «Κοντός», κατά την απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί και οι οποίες μεταξύ άλλων τον θέλουν εκ των ηθικών αυτουργών στη δολοφονία του αστυνομικού και διευθυντικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης.

Οι απολογίες των κατηγορουμένων για τη μεγάλη αυτή δικογραφία συνεχίζονται και σήμερα. Συνολικά στα δικαστήρια έχουν οδηγηθεί σήμερα 32 κατηγορούμενοι και μέχρι αυτή την ώρα έχουν απολογηθεί πέντε, ενώ κάποιοι από αυτούς έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς ορους.

Τι είπε στην απολογία ο μάνατζερ τράπερ που προφυλακίστηκε

Εν τω μεταξύ, κάθε συμμετοχή του στα επεισόδια στου Ρέντη και τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη τον περασμένο Δεκέμβριο στο γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη», αρνήθηκε χθες κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο κατηγορούμενος μάνατζερ γνωστού τράπερ, ο οποίος κρίθηκε προσωρινά κατούμενος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος φέρεται να αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται (διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ηθική αυτουργία στη δολοφονία του αστυνομικού και άλλα 26 αδικήματα) λέγοντας ότι την ώρα των επεισοδίων, δεν βρισκόταν στο γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη», αλλά σε ταχυφαγείο και πως τότε κατά την προσαγωγή του, είχε ζητησει το σχετικό βιντεοληπτικό υλικό, που αποδείκνυε την βασιμότητα των ισχυρισμών του.

Ακόμη κατά τη διάρκεια της χθεσινής απολογίας του ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστήριξε ότι του προτάθηκε να μπει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, αλλά εκείνος αρνήθηκε. Για το λόγο αυτό, επειδή δηλαδη δεν θέλησε να καταθέσει επθβαρυντικά στοιχεία, όπως φέρεται να είπε, στοχοποιήθηκε. Μάλιστα κατά τη χθεσινή απολογία του ο κατηγορούμενος φέρεται να είπε στον ανακριτή ότι έχει στοχοποιηθεί και από οπαδούς της ίδιας ομάδας (του Ολυμπιακού), καθώς υπάρχουν άτομα τα οποία -όπως είπε- συναγωνίζονται για το ποιος θα έχει τη μεγαλύτερη επιρροή.


Ειδήσεις σήμερα:

Politicο: Ο Πούτιν πήρε τον έλεγχο της Wagner μετά τον θάνατο του Πριγκόζιν - Χιλιάδες στρατιώτες λογοδοτούν στο Κρεμλίνο

Γκάλοπ Marc για το ΘΕΜΑ: Περνάει τον πήχη του 33% η ΝΔ, στο Κέντρο η μάχη για τους αναποφάσιστους

Μαρούσι: Βίντεο ντοκουμέντο από τη συμπλοκή έξω από κλαμπ όπου δολοφονήθηκε ο 23χρονος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης