ΕΛΑΣ: Συμμορία είχε ρημάξει οχήματα και καταστήματα στα Μεσόγεια, τρεις συλλήψεις - Βίντεο από την αστυνομική επιχείρηση

ΕΛΑΣ: Συμμορία είχε ρημάξει οχήματα και καταστήματα στα Μεσόγεια, τρεις συλλήψεις - Βίντεο από την αστυνομική επιχείρηση

Εξιχνιάστηκαν 20 περιπτώσεις κλοπών - Ανάμεσα στους συλληφθέντες και ένας ανήλικος

elas_2
Συνελήφθησαν τρία μέλη συμμορίας, μεταξύ των οποίων και ένας ανήλικος, που προέβαιναν σε κλοπές οχημάτων και διαρρήξεις-κλοπές από καταστήματα σε περιοχές των Μεσογείων Αττικής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, εξιχνιάστηκαν 20 περιπτώσεις κλοπών.

Σύλληψη  3  μελών συμμορίας


Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Ραφήνας, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε. και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, συνελήφθησαν με εντάλματα πρωινές ώρες της 28-3-2024 στα Σπάτα -3- ημεδαποί, ηλικίας, 17, 23 και 24 ετών ως μέλη συμμορίας, για κλοπές από κοινού, κατ’ εξακολούθηση, σε απόπειρα και κατ’ επάγγελμα.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, οι κατηγορούμενοι επέλεγαν να κινούνται κυρίως βραδινές ώρες, προβαίνοντας αρχικά στην αφαίρεση αυτοκινήτων παλαιού τύπου, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους.

Στη συνέχεια, αφού επέλεγαν το κατάστημα- στόχο τους, με κριτήριο την ευκολία απόκτησης πρόσβασης στο εσωτερικό και δυνατότητα άμεσης διαφυγής τους (γυάλινη πρόσοψη), προσέκρουαν, με τα αφαιρεθέντα αυτοκίνητα, σε αυτά προκαλώντας σημαντικές φθορές και αφαιρώντας ταμειακές μηχανές και εμπορεύματα.

Ορισμένες φορές που δεν μπορούσαν να εισέλθουν στα καταστήματα με το όχημα, έθραυαν τις γυάλινες προσόψεις με ρίψεις αντικειμένων, ενώ σημειώνεται ότι προέβαιναν σε διαδοχικές κλοπές καταστημάτων κατά τη διάρκεια μίας νύχτας.

Από την προανακριτική έρευνα της ανωτέρω υπηρεσίας προέκυψε ότι η δράση τους χρονολογείται τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτος, ενώ έχουν εξιχνιαστεί -14- κλοπές καταστημάτων και -6- κλοπές οχημάτων από τις περιοχές της Ραφήνας, του Μαραθώνα, των Σπάτων, της Παιανίας, της Παλλήνης, των Γλυκών Νερών και του Κορωπίου.

Όπως προέκυψε, οι δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Ειδήσεις σήμερα:

Υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος

Επίθεση στη Μόσχα: Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social - «Σας αγαπώ, αντίο»

ΗΠΑ: Το Χάρβαρντ ζητά συγγνώμη και αφαιρεί το δέσιμο βιβλίου - Ήταν φτιαγμένο από... ανθρώπινο δέρμα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης