Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε αλλοδαπός που μπούκαρε σε διαμέρισμα και πετούσε μαχαίρια για να γλιτώσει τη σύλληψη

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε αλλοδαπός που μπούκαρε σε διαμέρισμα και πετούσε μαχαίρια για να γλιτώσει τη σύλληψη

Ο δράστης δικάστηκε ερήμην, ενώ αναζητείται για να συλληφθεί - Το περιστατικό κατά των αστυνομικών είχε σημειωθεί τον περσινό Αύγουστο

astynomia
Στη φυλακή στέλνει απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης έναν άντρα που, τον περασμένο Αύγουστο, εισήλθε σε κατάσταση αμόκ σε πολυκατοικία, επιτέθηκε στους αστυνομικούς, «μπούκαρε» σε ξένο διαμέρισμα και ταμπουρώθηκε στην κουζίνα, ενώ πετούσε από μαχαίρια μέχρι και ποτήρια για να γλιτώσει την σύλληψη!

Ο αλλοδαπός κατηγορούμενος καταδικάστηκε για βία κατά υπαλλήλων, παράνομη οπλοφορία μαχαιριού, φθορά ξένης περιουσίας κατά εξακολούθηση και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή. Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης τριών ετών και επτά μηνών και αποφάσισε να μη δώσει αναστολή στην ποινή, ούτε σε περίπτωση που ο κατηγορούμενος ασκήσει έφεση και διέταξε τη σύλληψη του άντρα που δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο αστυνομικός που επιλήφθηκε του συμβάντος, μαζί με τους συναδέλφους του, όλα έγιναν στις 27 Αυγούστου του 2023 όταν το κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχθηκε κλήση για έναν άντρα σε έξαρση που βρισκόταν στον εσωτερικό χώρο πολυκατοικίας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Μόλις οι αστυνομικοί έφτασαν στην πολυκατοικία, εντόπισαν τον αλλοδαπό στον τρίτο όροφο και στα χέρια του κρατούσε τζάμια και άλλα αντικείμενα. Άμεσα ζήτησαν ενισχύσεις. καθώς ο κατηγορούμενος κινήθηκε απειλητικά εναντίον των δύο αστυνομικών.

Αφού έφτασαν οι ενισχύσεις, οι αστυνομικοί μπήκαν στην πολυκατοικία από μια εσωτερική σκάλα για να πλησιάσουν τον κατηγορούμενο, όμως εκείνος τους αντιλήφθηκε και τους πέταξε μια μεγάλη πέτρα. Στη συνέχεια ο δράστης κατάφερε κυριολεκτικά να γκρεμίσει την ξύλινη πόρτα ενός διαμερίσματος στον πέμπτο όροφο και να εισέλθει στον εσωτερικό χώρο. Οι αστυνομικοί τον ακολούθησαν και εκείνος μπήκε στην κουζίνα και έκλεισε την πόρτα.

Σύμφωνα με τη κατάθεση του αστυνομικού, ο άντρας ξεκίνησε να πετάει προς την κλειστή πόρτα διαφορά αντικείμενα που βρήκε στην κουζίνα του διαμερίσματος, μεταξύ άλλων μαχαίρια και ποτήρια. Ελάχιστα λεπτά αργότερα οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να του περάσουν χειροπέδες, ωστόσο στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος και τώρα καταζητείται.

Όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, λίγη ώρα πριν ο άντρας βρει καταφύγιο στην πολυκατοικία, είχε προκαλέσει φθορές σε δύο οχήματα που βρίσκονταν πλησίον του δικαστικού Μεγάρου, πετώντας μεγάλες πέτρες.

Εκτός από την ποινή φυλάκισης, την οποία θα πρέπει να εκτίσει, στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε και χρηματική ποινή 600 ευρώ.



Ειδήσεις σήμερα:

Ξυλοκόπησε την 29χρονη σύζυγό του στη Θεσσαλονίκη επειδή έριξε το φαγητό στο πάτωμα

Υπογράφηκε η ΚΥΑ για τα απογευματινά χειρουργεία - Οι έξι κατηγορίες επεμβάσεων και το κόστος τους αναλυτικά


Νέα παράταση για τις 8 Ιουνίου πήρε η πρώτη εμφάνιση της Κέιτ Μίντλετον μετά την επέμβαση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης