Δεκατρία χρόνια από τη δολοφονία των Ειδικών Φρουρών στου Ρέντη - Έδωσαν το όνομα του Σκυλογιάννη σε δρόμο στα Τρίκαλα

Δεκατρία χρόνια από τη δολοφονία των Ειδικών Φρουρών στου Ρέντη - Έδωσαν το όνομα του Σκυλογιάννη σε δρόμο στα Τρίκαλα

Η εν ψυχρώ δολοφονία των δυο αστυνομικών - των Ειδικών Φρουρών Γιάννη Ευαγγελινέλη, 23 ετών, και Γιώργου Σκυλογιάννη, 22 ετών - είχε λάβει χώρα, τον Μάρτιο του 2011, στο ύψος της λαχαναγοράς του Ρέντη

REDIS-ELAS
Η δολοφονία των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ τον Μάρτιο του 2011 στου Ρέντη -  των Ειδικών Φρουρών Γιάννη Ευαγγελινέλη, 23 ετών, και Γιώργου Σκυλογιάννη, 22 ετών - είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Οι αστυνομικοί δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ όταν τρεις άντρες τους πυροβόλησαν με καλάσνικοφ κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη λεωφόρο Κηφισού στο ύψος της Λαχαναγοράς του Ρέντη.

Το πρωί του Σαββάτου 2 Μαρτίου του 2024, με πρωτοβουλία της Ένωσης Αστυνομικών που έγινε αποδεκτή από το δήμο Τρικκαίων, δόθηκε σε οδό της πόλης το όνομα του Ειδικού Φρουρού «Γεωργίου Σκυλογιάννη». 

Στη συνοικία Ριζαριό πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια των οδών «Γεωργίου Σκυλογιάννη», «Θεόδωρου Κουτσοδήμου»  και του «Δημητρίου Στραπάτσα» που έπεσαν στο καθήκον σε διαφορετικά περιστατικά. Συγκινητικοί στους λόγους τους οι γονείς του Γιώργου Σκυλογιάννη, αλλά και ο γιος του Θεόδωρου Κουτσοδήμου, Παναγιώτης.

Δείτε φωτογραφίες - βίντεο που δημοσίευσε σήμερα το trikalavoice.gr 

Αποκαλυπτήρια οδού Γιώργου Σκυλογιάννη


astynomikoi_odoi_arthro
astynomikoi_odoi__5_
astynomikoi_odoi__2_
astynomikoi_odoi__8_
astynomikoi_odoi__9_
astynomikoi_odoi__6_
astynomikoi_odoi__7_
astynomikoi_odoi__11_


Πώς έγινε το μακελειό στου Ρέντη


Η στυγερή δολοφονία των δυο αστυνομικών Γ. Ευαγγελινέλη και Γ. Σκυλογιάννη έλαβε χώρα την 1η Μαρτίου του 2011 στου Ρέντη. Όλα ξεκίνησαν όταν ο ιδιοκτήτης ενός περιπτέρου στο Μενίδι τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση για να αναφέρει ληστεία, δίνοντας στους αστυνομικούς τη μάρκα και τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου των δραστών.

Κλείσιμο
Λίγη ώρα αργότερα, τέσσερις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, που επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες, εντόπισαν το αυτοκίνητο στη Λεωφόρο Κηφισού στο Περιστέρι και το ακολούθησαν. Παράλληλα ενημέρωσαν το κέντρο της Άμεσης Δράσης, με αποτέλεσμα να σταλούν ενισχύσεις. Στον παράδρομο της Κηφισού, όμως, στο ύψος της λαχαναγοράς του Ρέντη, ο οδηγός του κλεμμένου αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν οι ληστές σταμάτησε απότομα και οι τρεις άγνωστοι που ήταν μέσα άρχισαν να πυροβολούν με καλάσνικοφ και πιστόλι κατά των αστυνομικών.


Οι τέσσερις αστυνομικοί δέχτηκαν καταιγισμό πυρών πάνω στις μοτοσικλέτες, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι δύο στο κεφάλι, ένας στο στομάχι και ο τέταρτος στο γόνατο. Οι δύο υπέκυψαν σχεδόν αμέσως στα τραύματά τους. Λίγη ώρα μετά το μακελειό εντοπίστηκε στο Μοσχάτο το αυτοκίνητο των δραστών.


Ειδήσεις σήμερα:

Στην Novartis και στις τηλεοπτικές άδειες η διαχείρισή μας ήταν ατυχής, λέει ο Τσίπρας στην πρώτη δημόσια τοποθέτηση μετά την παραίτησή του

Τρεις νέοι εμπρησμοί σταθμευμένων αυτοκινήτων κόντα στο κέντρο της Αθήνας - Φωτογραφίες


Αλεξέι Ναβάλνι: Πως έσβησε στην Φυλακή του Πολικού Λύκου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης