Οι καινοτόμες ιδέες κέρδισαν τις εντυπώσεις στο φετινό Mastercard Fintech Forum της Αθήνας

Οι καινοτόμες ιδέες κέρδισαν τις εντυπώσεις στο φετινό Mastercard Fintech Forum της Αθήνας

Οι δύο fintech εταιρείες που ξεχώρισαν στη φετινή διοργάνωση θα ταξιδέψουν στο Βερολίνο για να διεκδικήσουν μια θέση στο Start Path της Mastercard

2NB
Sponsored Content

Οι προσδοκίες για την φετινή διοργάνωση του Mastercard Fintech Forum που έγινε την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, ήταν ιδιαίτερα αυξημένες, μετά την επιτυχία της προηγούμενης χρονιάς. Και δεν διαψεύστηκαν στο παραμικρό αφού η επιτυχημένη εκδήλωση στην Αθήνα επιβεβαιώνει τη δυναμική παρουσία της Ελλάδας στον χάρτη του fintech οικοσυστήματος, ενώ παράλληλα ανοίγει το δρόμο για νέες συνεργασίες στον χρηματοοικονομικό κλάδο και μελλοντικές επιτυχίες.

1300x1300_Eye_Step_LinkedIn-square_LOGO_MC_GR

Ο λόγος βέβαια για τη σημαντική πρωτοβουλία της Mastercard που έχει ως στόχο να φέρει σε επαφή fintechs της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και το Ισραήλ, να βρεθούν στο επίκεντρο της προσοχής και να διεκδικήσουν μία θέση στο Start Path, το παγκόσμιο πρόγραμμα της Mastercard για νεοφυείς επιχειρήσεις στον χρηματοοικονομικό κλάδο. Στην εκδήλωση στην Αθήνα, που αποτελεί μία από τις τέσσερις εκδηλώσεις της πρωτοβουλίας, παρευρέθηκαν διακεκριμένα και ανερχόμενα στελέχη του χρηματοοικονομικού τομέα, επενδυτές, venture capitals και φυσικά οι 6 υποψήφιες fintechs.

Οι 6 φιναλίστ του διαγωνισμού παρουσίασαν λύσεις με ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών, όπως ασφαλείς ψηφιακές πληρωμές, blockchain, regtech και εφαρμογές με χρήση τεχνητής νοημοσύνης.

Μέσα από την ψηφοφορία  καλεσμένων και κριτών, οι Coriunder από την Κύπρο και Moveo.ai από την Ελλάδα, ξεχώρισαν και προκρίθηκαν στην κύρια εκδήλωση του προγράμματος, που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο του 2024 στο Βερολίνο και θα συγκεντρώσει μέλη του fintech οικοσυστήματος από όλη την Ευρώπη. Οι υπόλοιπες εταιρείες που συμμετείχαν στην εκδήλωση της Αθήνας προέρχονται από τη Σερβία και το Ισραήλ και είναι οι Blink.ing, Fugu, Hoox και Kima.

Generic

Οι νικήτριες startups
Η Coriunder (Κύπρος), που εξυπηρετεί 60 πελάτες παγκοσμίως και κατ’ επέκταση πάνω από 4500 εμπόρους, προσφέρει στους πελάτες της μια σειρά από εργαλεία διαχείρισης των εσοδών, πληρωμών και υπηρεσιών τους, ενσωματωμένα μέσα σε ενιαία πλατφόρμα. Τα εργαλεία αυτά ποικίλλουν από επεξεργασία πληρωμών, παρακολούθηση απατών και κάρτες pre-paid μεταξύ άλλων. Η Moveo.ai (Ελλάδα), που λειτουργεί σε 85 χώρες, υποστηρίζοντας πάνω από 2 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, προσφέρει μια πλατφόρμα μέσω της οποίας οι επιχειρήσεις μπορούν να αυτοματοποιήσουν οποιαδήποτε επιχειρηματική τους διαδικασία όπως οι διαδικτυακές πωλήσεις, οι δραστηριότες μάρκετινγκ και η υποστήριξη του ανθρώπινου δυναμικού μεταξύ άλλων, ελαχιστοποιώντας παράλληλα το κόστος εγκατάστασης.

Mastercard_Fintech_Forum_2024_2_

Επιχειρηματικότητα και καινοτομία
Εκτός από το διαγωνιστικό σκέλος, το φετινό Mastercard Fintech Forum περιλάμβανε σειρά από ομιλίες από παγκόσμιους ηγέτες στον χρηματοοικονομικό τομέα και τομέα των νεοφυών επιχειρήσεων καθώς και συζητήσεις αφιερωμένες στην επιχειρηματικότητα και την καινοτομία. Διεθνώς αναγνωρισμένα στελέχη επιχειρήσεων, εκπρόσωποι από τον τραπεζικό κλάδο, θεσμικοί εκπρόσωποι και επενδυτές από τη Νοτιοανατολική Ευρώπη μοιράστηκαν με το κοινό την πολύτιμη γνώση και εμπειρία τους για τις ευκαιρίες ανάπτυξης στον χρηματοοικονομικό κλάδο,  για τις πληρωμές Web3, τις στρατηγικές άντλησης κεφαλαίων και την χρήση της Παραγωγικής Τεχνητής Νοημοσύνης (GenΑΙ) στον κλάδο του fintech. Επιπλέον, fintech experts και απόφοιτοι του Start Path παρουσίασαν τις δικές τους ιστορίες επιτυχίας μέσα από τη συνεργασία τους με την Mastercard.
Σημαντική ήταν η παρουσία του συγγραφέα best seller Brett King, ο οποίος ως ειδικός στις τάσεις του μέλλοντος, βρέθηκε στη διοργάνωση αναλύοντας τις πρωτοποριακές ιδέες του για το αναδυόμενο τοπίο των τραπεζικών συναλλαγών και πληρωμών και πώς αυτές θα βρουν τη θέση τους στον καινούργιο κόσμο που διαμορφώνουν οι τεχνολογικές εξελίξεις. Επιπλέον ο Ελευθέριος Κουσάκης, Regional Vice President, Central and Eastern Europe της Dynamic Yield από την Mastercard, μίλησε για τις δυνατότητες εξατομίκευσης σε πραγματικό χρόνο που προσφέρει η πρωτοποριακή αυτή πλατφόρμα. Ακούστηκαν πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις σχετικά με στρατηγικές προσεγγίσεις τραπεζών προκειμένου να ευδοκιμήσουν στην ψηφιακή εποχή αλλά και ποια είναι τα εναλλακτικά μοντέλα συνεργασίας ανάμεσα στις εταιρείες Fintech και τις τράπεζες.

Mastercard_Fintech_Forum_2024_5_
Κλείσιμο

Η συζήτηση με επενδυτές διαφόρων σταδίων, εστίασε στο τοπίο της χρηματοδότησης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, σε αναλύσεις για τις τάσεις, τις προοπτικές, τις διαφαινόμενες επενδυτικές ευκαιρίες, καθώς και σε συμβουλές για νέους επιχειρηματίες. Αναφέρθηκαν ακόμη οι στρατηγικές και πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην προώθηση της ψηφιακής συμμετοχικότητας στις ευρωπαϊκές μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η εκδήλωση έκλεισε με την απονομή των βραβείων στις νικήτριες εταιρείες, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Παναγιώτης Πολύδωρος, Country Manager της Mastercard για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα, δήλωσε: «Ο κλάδος του Fintech στην Νοτιοανατολική Ευρώπη ανθίζει. Η ραγδαία ανάπτυξη και το ολοένα αυξανόμενο επενδυτικό ενδιαφέρον μαρτυρούν την αισιόδοξη προοπτική του. Στο πλαίσιο του Mastercard Fintech Forum στην Αθήνα, είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε καινοτόμες ιδέες που φέρνουν επανάσταση στον χρηματοοικονομικό κλάδο. Στη Mastercard, στηρίζουμε έμπρακτα τις νεοφυείς επιχειρήσεις που μοιράζονται το όραμά μας για μια ψηφιακή οικονομία χωρίς αποκλεισμούς. Στόχος μας είναι να ενδυναμώσουμε τους πρωτοπόρους που διαμορφώνουν το μέλλον του Fintech και να φέρουμε περισσότερους ανθρώπους στον κόσμο των ψηφιακών συναλλαγών. Συγχαίρουμε τις δύο εταιρείες που προκρίθηκαν στον δεύτερο γύρο του διαγωνισμού στο Βερολίνο, καθώς και όλες τις επιχειρήσεις που συμμετείχαν. Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους και ανυπομονούμε να δούμε τα μελλοντικά τους επιτεύγματα». 

Mastercard_Fintech_Forum_2024_6_
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης