Επιτέθηκαν σε αστυνομικούς ο δράστης 15 διαρρήξεων και συγγενείς του

Επιτέθηκαν σε αστυνομικούς ο δράστης 15 διαρρήξεων και συγγενείς του

Ο νεαρός «ποντικός» εντοπίστηκε σε ένα από τα χωριά της Καλαμάτς και συνελήφθη, παρ' όλο που αντιστάθηκε σθεναρά

peripoliko_mera_art
Με οργανωμένη επιχείρηση των αστυνομικών της Ασφάλειας έπεσε, το απόγευμα της Τετάρτης, η αυλαία στην δράση ενός 27χρονου Έλληνα που είχε ρημάξει τα σπίτια, τις επιχειρήσεις και ένα ιατρείο στην Καλαμάτα και σε τοπικές κοινότητες, έχοντας διαπράξει 15 διαρρήξεις και απόπειρες από τις 17 Δεκεμβρίου του 2023 ως και την Τρίτη.

Ο νεαρός «ποντικός» εντοπίστηκε σε ένα από τα χωριά της περιοχής και συνελήφθη, παρ' όλο που αντιστάθηκε σθεναρά και επιτέθηκε στους αστυνομικούς προσπαθώντας να διαφύγει, ενώ τους έβριζε και τους απειλούσε όταν εκείνοι τον ακινητοποίησαν. Μάλιστα, συνελήφθησαν και η 50χρονη μητέρα και η 23χρονη αδελφή του 27χρονου, που επιτέθηκαν στους αστυνομικούς και προσπάθησαν να αποτρέψουν τη σύλληψή του.

Είχε προηγηθεί η αξιοποίηση στοιχείων που είχαν βρεθεί στους τόπους των 15 διαρρήξεων και η ταυτοποίηση του δράστη, ο οποίος είχε αρπάξει χρήματα, καταγραφικά μηχανήματα κλειστού κυκλώματος και εργαλεία. Όμως, κατά την έρευνα που έγινε στο σπίτι του 27χρονου, βρέθηκε μόνο ένα κλεμμένο αλυσοπρίονο το οποίο κατασχέθηκε και η προανάκριση συνεχίζεται για τον εντοπισμό των υπόλοιπων κλοπιμαίων και την εξιχνίαση τυχόν άλλων διαρρήξεων.

Σε βάρος του 27χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, σωματική βλάβη, απειλή και εξύβριση και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, μαζί με τις δυο γυναίκες που κατηγορούνται για σωματική βλάβη, απειλή, εξύβριση και απόπειρα ελευθέρωσης κρατουμένου.




Ειδήσεις σήμερα:

Η Γεροβασίλη θα μπορούσε να είναι υποψήφια απέναντι στον Κασσελάκη, λέει ο Ζαχαριάδης - Έχουμε πρόβλημα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ


Πότε ξεκινούν οι εμβολιασμοί Covid στα φαρμακεία – Τι πρέπει να γνωρίζετε


Γιατί προχώρησε ο Τσίπρας σε παρέμβαση στο παρα πέντε του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ: Η ακτινογραφία των μηνυμάτων του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης