Στο πένθος έχει βυθιστεί η Κρήτη, για τους δύο άνδρες που έχασαν τη ζωή τους όταν πήγαν για ψάρεμα και παρασύρθηκαν στα ανοιχτά των Σφακιών με το κανό τους. Ο Κώστας Μ. και ο Τάσος Θ. εντοπίστηκαν νεκροί. Αρχικά εντοπίστηκε το κανό του 50χρονου και στη συνέχεια η σορός του άνδρα, ο οποίος είχε πνιγεί.
Οπως αναφέρουν πληροφορίες του cretapost.gr, ο 44χρονος Τάσος, ο ένας εκ των δύο ψαράδων, είχε δημιουργήσει προσωπικό λογαριασμό στο youtube όπου ανέβαζε βίντεο από τις ψαριές του και περιέγραφε τις περιπέτειες του.
Έδινε πληροφορίες σε νέους και παλιούς για τεχνικές ψαρέματος, τα δολώματα που πρέπει να χρησιμοποιήσουν, τα καλάμια, αλλά και την εποχή που θα συναντήσουν συγκεκριμένα ψάρια.
Ο 44χρονος πραγματοποίησε τον περασμένο Μάιο, την τελευταία του ανάρτηση στην πλατφόρμα.
Κλείσιμο
Το χρονικό της τραγωδίας
Όλα συνέβησαν το μεσημέρι της Κυριακής όταν οι δύο άνδρες είχαν φύγει από το Ρέθυμνο και είχαν πάει στα Σφακιά προκειμένου να ψαρέψουν με κανό.
Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, κατά τη διάρκεια του ψαρέματός τους, ενισχύθηκαν οι άνεμοι στην περιοχή με αποτέλεσμα να παρασυρθούν από τα ρεύματα.
Οι ίδιοι επικοινώνησαν με τις Αρχές και έναν φίλο τους και ανέφεραν την κατάστασή τους και άμεσα ξεκίνησαν ενέργειες για τον εντοπισμό τους.
Η ιστορία ενός εκπαιδευτικού θεσμού που συνδέει ευρηματικά τα παιδιά με την τεχνολογία και την καινοτομία και αποτελεί μια οργανωμένη πλατφόρμα δημιουργικής σκέψης που εξάγει την ελληνική ρομποτική στον κόσμο.
Σήμερα, οι επιχειρήσεις δεν αναζητούν απλώς θεωρητικές γνώσεις, αλλά ανθρώπους που μπορούν να ενταχθούν άμεσα στην παραγωγή, να χειριστούν σύγχρονες τεχνολογίες και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός περιβάλλοντος που αλλάζει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς