Ξυλόκαστρο: Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες πέντε διαρρήξεων

Ξυλόκαστρο: Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες πέντε διαρρήξεων

Άρπαξαν χρήματα και χρυσαφικά που η αξία τους ξεπερνά τα 18.000 ευρώ

diarrixi
Η αξιοποίηση στοιχείων από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, βοήθησε τους αστυνομικούς του τμήματος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης να εξιχνιάσουν πέντε διαρρήξεις που είχαν γίνει από μια εγκληματική οργάνωση στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, από τις 19 Ιανουαρίου του 2023 ως και τις 22 Ιανουαρίου φέτος.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι δυο Έλληνες ηλικίας 23 και 28 χρόνων, μαζί με άγνωστους συνεργούς τους, είχαν διαρρήξει τέσσερα σπίτια από τα οποία άρπαξαν χρήματα και χρυσαφικά που η αξία τους ξεπερνά τα 18.000 ευρώ, ενώ είχαν αποπειραθεί να παραβιάσουν και μια επιχείρηση. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους και σε βάρος των συνεργών τους για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απόπειρα υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται για την εξιχνίαση τυχόν άλλων παρόμοιων διαρρήξεων.

«Χτύπησε» τρεις επιχειρήσεις

Ένας Έλληνας ταυτοποιήθηκε από τους αστυνομικούς της Ασφαλείας ως ο δράστης τριών διαρρήξεων που είχαν γίνει στις 27 Ιανουαρίου σε επιχειρήσεις της Καβάλας. Ο δράστης είχε αρπάξει χρηματικό ποσό και μία ηλεκτρονική συσκευή από το εσωτερικό των δύο επιχειρήσεων, ενώ αποπειράθηκε να διαρρήξει ακόμη μία, χωρίς να τα καταφέρει. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές τετελεσμένες και σε απόπειρα, που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.

Στον ίδιο εισαγγελέα οδηγήθηκε από τους αστυνομικούς του τμήματος Νέστου ένας Έλληνας που συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου, επειδή την Τρίτη είχε κλέψει ένα ένα τσαντάκι που περιείχε χρήματα από το εσωτερικό ενός Ι.Χ. φορτηγού σε οικισμό της Καβάλας. Μέρος του χρηματικού ποσού βρέθηκε στην κατοχή του και αποδόθηκε στον δικαιούχο.

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Από τη βόρεια Ιταλία η κακοκαιρία με κοκτέιλ βροχής και αφρικανικής σκόνης - Οι περιοχές που κινδυνεύουν από πλημμύρες και κατολισθήσεις

Χίος: Βίντεο από την επιχείρηση του Λιμενικού στο τάνκερ όπου εκτυλίχθηκε η περίεργη υπόθεση με Έλληνα όμηρο

Κιμ Γιονγκ Ουν: Ξόδεψε 122.000 λίρες σε γυναικεία εσώρουχα μέσα σε ένα έτος, γράφουν τα βρετανικά μέσα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης