Στην Κωνσταντινούπολη για τα 50 χρόνια αρχιεροσύνης του Πατριάρχη Βαρθολομαίου ο Σάκης Κεχαγιόγλου

Στην Κωνσταντινούπολη για τα 50 χρόνια αρχιεροσύνης του Πατριάρχη Βαρθολομαίου ο Σάκης Κεχαγιόγλου

Ο δικηγόρος και Άρχων Δικαιοφύλαξ της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας παρέστη στην παρουσίαση του βιβλίου του σεβασμιότατου Μητροπολίτου Αυστραλίας Μακαρίου

patriarchis-arthrou
Στην Κωνσταντινούπολη μετέβη ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου, Άρχων Δικαιοφύλαξ της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, για την συμπλήρωση 50 ετών αρχιεροσύνης του
Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Ο κ. Βαρθολομαίος είχε χειροτονηθεί Μητροπολίτης Φιλαδελφείας στις 18 Φεβρουαρίου 1973.

Το πρωί της Δευτέρας (18/12) ο Πατριάρχης χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία στο Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, μετά το τέλος της οποίας έγιναν αγιοκατατάξεις τριών νέων αγίων.

patriarchis_50_1
patriarchis_50_2
patriarchis_50_3
patriarchis_50_4


Στη συνέχεια ο κ. Βαρθολομαίος δέχθηκε στο γραφείο του τον κ. Κεχαγιόγλου, ο οποίος με αφορμή την επέτειο, του δώρισε μια γκραβούρα της Κωνσταντινούπολης των αρχών του 19ου αιώνα.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας παρευρέθηκε στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στην παρουσίαση του βιβλίου του σεβασμιότατου Μητροπολίτου Αυστραλίας Μακαρίου, με τίτλο «Το Οικουμενικόν Πατριαρχείον – Εκκλησία Άρχουσα και Πάσχουσα».

Το βιβλίο παρουσίασαν ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, καθηγητής Ευάγγελος Βενιζέλος, ο βουλευτής της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος και ο καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ Θεόδωρος Γιάγκου. Τη συζήτηση συντόνισε ο σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος.

Την επομένη ημέρα, (Τρίτη 19/12), ο κ. Κεχαγιόγλου παρακάθισε σε δείπνο, το οποίο παρέθεσε προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη και των Συνοδικων Μητροπολιτών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος Εμμανουήλ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Κωνσταντινούπολης.


Ειδήσεις σήμερα:

Υπουργείο Παιδείας: Όλες οι αλλαγές για τα πανεπιστήμια - Οι προϋποθέσεις για τα μη κρατικά - Πόσο αυξάνονται οι δαπάνες

Θεσσαλονίκη: Ο 60χρονος «stalker» της 22χρονης της ζήτησε να πάνε σπίτι του αμέσως μετά την καταδίκη του!

Χρήστος Λέντζος: Πέθανε στα 93 του χρόνια ο δημιουργός του πιο διάσημου φραπέ στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης