Κακοκαιρία: Αναποδογύρισαν αυτοκίνητα στην Ξάνθη - Ανεμοστρόβιλος στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής

Κακοκαιρία: Αναποδογύρισαν αυτοκίνητα στην Ξάνθη - Ανεμοστρόβιλος στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής

Δεκάδες πτώσεις δέντρων αλλά και μεγάλων κλαδιών - Αποκλείστηκαν χωριά στην Καλαμπάκα, εκκενώθηκαν στην Αχαΐα,  υποχώρησε δρόμος στο Πισοδέρι Φλώρινας

kakokairia_katastrofes_arthro
Απίστευτες στιγμές έζησαν οι κάτοικοι της Ξάνθης όταν από ανεμοστρόβιλο ο οποίος προκλήθηκε από τους θυελλώδεις ανέμους που έπνεαν στην περιοχή λόγω της κακοκαιρίας, είδαν αυτοκίνητα να αναποδογυρίζουν στη μέση του δρόμου!

Η κακοκαιρία, που από το πρωί επηρεάζει μεγάλο μέρος της χώρας, εκδηλώθηκε στην Ξάνθη με έντονη καταιγίδα, χαλαζόπτωση και ισχυρούς ανεμους, προκάλεσε μεγάλες καταστροφές. 

Εικόνες καταστροφής στην Ξάνθη από την κακοκαιρία


Κοντά στην ανατολική είσοδο της πόλης, βίντεο του xanthinea.gr καταγράφει αναποδογυρισμένα ΙΧ αυτοκίνητα, ου βρίσκονταν σταθμευμένα. Οι κάτοικοι μιλούν για ανεμοστρόβιλο, που κράτησε μόλις 10 δευτερόλεπτα, τα οποία ήταν ικανά να προκαλέσουν καταστροφές. Παράλληλα, από τον ανεμοστρόβιλο ξηλώθηκαν κεραμίδια από οροφές σπιτιών.

Δεκάδες ήταν και οι πτώσεις δέντρων μέσα στην πόλη, ενώ μεγάλα κλαδιά έπεσαν στην οδό Γ. Κονδύλη, λίγο πριν το Αμοιρίδειο, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί ένα λεωφορείο και να χρειαστεί η επέμβαση της αστυνομίας και της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό του. 

Εικόνες καταστροφής στην Ξάνθη από την κακοκαιρία

Εικόνες καταστροφής στην Ξάνθη από την κακοκαιρία
Κλείσιμο



Δείτε φωτογραφίες:

xanthi-1
xanthi-2
xanthi-3


Ανεμοστρόβιλος στην Ολυμπιάδα

Ζημιές από ανεμοστρόβιλο προκλήθηκαν και στην Ολυμπιάδα του δήμου Αριστοτέλη στη Χαλκιδική, παρότι ο άστατος καιρός κράτησε μόνον λίγες ώρες. 

Μετά τον ανεμοστρόβιλο, στην περιοχή υπήρχαν κομμένες κολώνες, σπασμένα δέντρα και ξηλωμένες σκεπές. Στην περιοχή έσπευσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για να συνδράμει στην αποκατάσταση των ζημιών.

«Ήταν ένα έκτακτο καιρικό φαινόμενο για την περιοχή... Θα χρειαστούμε όμως την υπομονή του κόσμου μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών. Έχουμε ήδη ενημέρωσει και τον ΔΕΔΔΗΕ για τις βλάβες στο δίκτυο» ανέφερε στο halkidikinews.gr o πρόεδρος της Ολυμπιάδας, Γιάννης Πετράκης.


anemostrovilos
anemostrovilos1
anemostrovilos2
anemostrovilos3
anemostrovilos4
anemostrovilos5




Βάρκες αναποδογύρισαν στη Φθιώτιδα

Η κακοκαιρία επισκέφθηκε και τη Φθιώτιδα, προκαλώντας ζημιές από τις έντονες βροχοπτώσεις.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, στις Ράχες Στυλίδας, βάρκες αναποδογύρισαν, άλλες βγήκαν στη στεριά. Ταυτόχρονα, ισχυροί άνεμοι σε συνδυασμό με την καταιγίδα δημιούργησαν προβλήματα στα καταστήματα στην παραλία. 
LamiaReport.gr: Μπουρίνι σάρωσε την παραλία Ραχών Στυλίδας

Μάλιστα, ο άνεμος έβγαλε τη θάλασσα μέχρι και το δρόμο γεμίζοντας με φερτές ύλες.

Δείτε φωτογραφίες
lamiareport
lamiapres
lamiareport7_2
lamiareport6_3
lamiareport5_2
lamiareport4_2
lamiareport3_2
lamiareport2_2

Αποκλείστηκαν χωριά στα Μετέωρα

Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται η Ελλάδα, με χωριά του Δήμου Μετεώρων να έχουν αποκλειστεί μετά τις έντονες βροχοπτώσεις που άρχισαν να εκδηλώνονται από τη νύχτα της Παρασκευής.

Σύμφωνα με το trikalavoice.gr, Καλογριανή, Αηδόνα, Γλυκομηλιά και Χρυσομηλιά έχουν αποκοπεί από την Καλαμπάκα, ενώ στην Κρανιά ο Ασπροπόταμος σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του.

aspropotamos__1_


Σύμφωνα με το trikalanews.gr, η Κρανιά βρίσκεται στο επίκεντρο των καταστροφών. Βίντεο από την γνωστή ταβέρνα La Korno, κόβει πραγματικά την ανάσα με το κατάστημα να κατακλύζεται από το ορμητικό ποτάμι.

Έχει καταντήσει αστείο...

Posted by Ταβέρνα ψησταριά " λα Κόρνο - la korno" on Friday, November 3, 2023



aspropotamos__2_
aspropotamos__3_
aspropotamos__4_


Προβλήματα σε Κόνιτσα και Πωγώνι

Την ίδια ώρα, η κακοκαιρία πλήττει και τον νομό Ιωαννίνων. Σύμφωνα με το epiruspost.gr, Κόνιτσα και Πωγώνι αποτελούν τις περιοχές, όπου καταγράφονται τα περισσότερα μέχρι στιγμής προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας. Προβλήματα επίσης έχουν σημειωθεί στο Ζαγόρι και τα Τζουμέρκα.

Έντονες βροχοπτώσεις εκδηλώνονται και στον ορεινό όγκο της Άρτας με τα Θεοδώριανα να έχουν δεχθεί ως τις 9 το πρωί του Σαββάτου 108 χιλιοστά βροχής.

Από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου έχουν κινηθεί ήδη 14 μηχανήματα για να αντιμετωπιστούν κατολισθήσεις και καταπτώσεις και να απομακρυνθούν φερτά υλικά που έχουν δημιουργήσει προβλήματα στο οδικό δίκτυο, κυρίως στα ορεινά.

Όσοι κινούνται στα ορεινά θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί ενώ ισχύει η ισχυρή σύσταση των αρμόδιων υπηρεσιών για αποφυγή μετακινήσεων αν δεν συντρέχουν σοβαροί λόγοι.

Στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί ιδιαίτερα προβλήματα από τις βροχοπτώσεις που κατά διαστήματα είναι έντονες.

Ζημιές και στο Πάπιγκο από πτώση δέντρου


Νωρίς το πρωί, ένα μεγάλο δέντρο έπεσε κοντά στο πάρκινγκ στο Πάπιγκο, με αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στο σημείο. 

Το χωριό έπληξαν ισχυροί άνεμοι, με αποτέλεσμα το δέντρο να ξεριζωθεί. 

Συνεργεία του Δήμου Ζαγορίου και της Πολιτικής Προστασίας προχώρησαν στην κοπή του δέντρου όπως και στην αντιμετώπιση προβλημάτων από καταπτώσεις που έχουν καταγραφεί σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου.

papigko



Ζημιές από πτώσεις δέντρων στο Μέτσοβο

Τα προβλήματα στην Ήπειρο ξεκίνησαν από το Μέτσοβο, όπου μεγάλα κλαδιά και δέντρα κατέρρευσαν από τους ισχυρούς ανέμους με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Συνεργεία του Δήμου, της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής ξεκίνησαν από νωρίτερα την κοπή και την απομάκρυνσή τους.

Σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου σημειώνονται καταπτώσεις και όσοι κινούνται με οχήματα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

metsovo1
metsovo2


Υποχώρησε οδόστρωμα στο Πισοδέρι Φλώρινας

Η κακοκαιρία προκάλεσε τεράστια ζημιά και στο οδόστρωμα στο Πισοδέρι Φλώρινας, με το πρώτο φως της ημέρας να είναι αποκαλυπτικό για τους κινδύνους περαιτέρω υποχώρησης.

Η καθίζηση έγινε χθες, κατά τη διάρκεια ισχυρής βροχόπτωσης, ενώ άμεση ήταν η παρέμβαση της Αστυνομίας που τοποθέτησε κώνους, κρατώντας το σημείο κλειστό για να αποφευχθεί τυχόν ατύχημα.

Υποχώρηση οδοστρώματος στο Πισοδέρι

Διακοπή κυκλοφορίας όλων των οχημάτων μεικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων τέθηκε σε ισχύ σε τμήμα της εθνικής οδού Φλώρινας-Συνοριακού σταθμού Κρυσταλλοπηγής.

Σύμφωνα με την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, η απαγόρευση αφορά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το 19ο χιλιόμετρο έως το 28ο χιλιόμετρο λόγω της κατολίσθησης που σημειώθηκε στο 22ο χιλιόμετρο της οδού, στο ύψος του Πισοδερίου.

Εξαιρούνται τα οχήματα των εκχιονιστικών μηχανημάτων, οδικής βοήθειας και εκτάκτου ανάγκης.


pisoderi
pisoderi1
pisoderi2
pisoderi3

Εκκενώθηκαν τα Βιλιβινιώτικα Αιγίου

Στην προληπτική εκκένωση του οικισμού Βιλιβινιώτικα, του δήμου Αιγιαλείας, προχωρούν οι αρχές, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος για τους κατοίκους από ενδεχόμενες κατολισθήσεις, εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι 17 κάτοικοι του οικισμού πρόκειται να μεταφερθούν σε ξενοδοχείο στην περιοχή του Ελαιώνα.

Ποιες περιοχές βρίσκονται στο στόχαστρο της κακοκαιρίας 

Η κακοκαιρία Π είναι σε εξέλιξη από χθες με τον κρατικό μηχανισμό να βρίσκεται σε εγρήγορση προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα από τις χαλαζοπτώσεις, τις ισχυρές καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους, όπως είναι τα χαρακτηριστικά αυτής της κακοκαιρίας η οποία αναμένεται να μπει σε ύφεση μετά από 24ωρες.

Ήδη, η κακοκαιρία ξεκίνησε από την Κέρκυρα όπου σημειώθηκαν μικροπροβλήματα. Μια μεγάλη πέτρα έπεσε στη μέση του δρόμου προς Στινύλα από Σγουράδες. 

Βροχές και ισχυροί άνεμοι εκδηλώθηκαν σε δυτική Ελλάδα και βορειοδυτική Πελοπόννησο. Κλειστή είναι η πορθμειακή γραμμή Ρίου - Αντιρρίου. 

Πάτρα κακοκαιρία 4/11/2023





Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία: Αποκλείστηκαν χωριά στην Καλαμπάκα, εκκενώθηκαν στην Αχαΐα - Πού υπάρχουν προβλήματα (βίντεο & φωτογραφίες)

Κυβερνήσεις ζητούν από την ελληνική ακτοπλοΐα να μεταφέρει πολίτες από Βηρυτό, Χάιφα - Από €30.000 έως €140.000 ο ναύλος

Μάθιου Πέρι: Για τελευταία φορά όλα τα «Φιλαράκια» μαζί - Το «αντίο» στον Τσάντλερ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης