Κακοκαιρία Daniel: Το μεγάλο ύψος βροχής προκαλεί πλημμύρα μέσα σε 45 λεπτά στη Θεσσαλία - Δείτε βίντεο

Κακοκαιρία Daniel: Το μεγάλο ύψος βροχής προκαλεί πλημμύρα μέσα σε 45 λεπτά στη Θεσσαλία - Δείτε βίντεο

Ο Γάλλος μετεωρολόγος, Nάχελ Μπελγκέρζε, ανέβασε βίντεο στο οποίο αποτυπώνεται το μέγεθος της κακοκαιρίας - Οι δραματικές προβλέψεις 

thesalia
Τις συνθήκες ακραίων καιρικών φαινομένων στη Θεσσαλία καταγράφει ο Γάλλος μετεωρολόγος, Nάχελ Μπελγκέρζε, ο οποίος από χθες με σειρά αναρτήσεων είχε παρουσιάσει προβλέψεις, βασισμένες σε ελβετικά μοντέλα, σύμφωνα με τις οποίες η βροχόπτωση στην περιοχή αναμένεται πρωτόγνωρη για τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Σε βίντεο που ανέβασε στο Twitter ο μετεωρολόγος διακρίνεται η ραγδαία αλλαγή που παρουσιάζουν οι δρόμοι στη Θεσσαλία σε διάστημα 45 λεπτών ύστερα από μεγάλο ύψος βροχής που καλύπτει ευρεία έκταση και προκαλεί σοβαρή πλημμύρα.


Κλείσιμο
«Ολα τα μάτια στρέφονται σε αυτό που δείχνει να μετατρέπεται σε μεγάλη πλημμύρα στη Θεσσαλία, στην κεντρική Ελλάδα. Ολα τα μοντέλα κάνουν πρόβλεψη για πολύ υψηλή ποσότητα νερού την Τρίτη. Σε κάποιες περιοχές μπορεί να φτάσει στα 500mm μέσα σε 48 ώρες» είχε γράψει τη Δευτέρα ο Γάλλος μετεωρολόγος, ο οποίος ειδικεύεται, όπως αναφέρει στην προσωπική του ιστοσελίδα, σε ακραία καιρικά φαινόμενα. Δήλωσε δε ιδιαίτερα ανήσυχος από την πρόβλεψη των επόμενων 48 ωρών για τη βροχή που αναμένεται στη Θεσσαλία από την κακοκαιρία Daniel.

 Ανέφερε πως αν επαληθευθούν οι προβλέψεις για την ποσότητα νερού που εκτιμούν οι Ελβετοί, θα πρόκειται για κάτι που δεν θυμάται «να έχει ξαναγίνει στην Ευρώπη».



Σε μία από τις αναρτήσεις του γράφει ειδικότερα τα εξής:

«Εντελώς εξωπραγματικό. Το τελευταίο ελβετικό μοντέλο προβλέπει βροχoπτώσεις σε όλη τη Θεσσαλία τις επόμενες 48 ώρες. Τα +2.000 mm σε 48 ώρες είναι πολύ απίθανο να πραγματοποιηθούν, αλλά φαίνεται το πόσο ακραία δυναμική βροχόπτωση πρέπει να περιμένουμε. Δεν θυμάμαι να έχω δει τόσο ακραίες προβλέψεις βροχόπτωσης στην Ευρώπη».



O Mπελγκέρτζε σημείωσε σε μία ακόμη ανάρτηση πως το μοντέλο προσομοίωσης δορυφόρου δείχνει πόσο τρομακτική είναι η πρόβλεψη που γίνεται από το ελβετικό μοντέλο, αν τελικά επιβεβαιωθεί.

Σημειώνεται ότι μήνυμα από το 112 ήχησε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι για τους κατοίκους περιοχών σε Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, απευθύνοντας έκκληση για περιορισμό των μετακινήσεων, καθώς η κακοκαιρία «Daniel» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, έχοντας δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα λόγω του μεγάλου όγκου νερού.

Απομακρύνουν πολίτες από παραθαλάσσιες περιοχές στη Λάρισα  - Ποτάμια οι δρόμοι 

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η επέλαση της  κακοκαιρίας Daniel με τις έντονες βροχοπτώσεις και τους ανέμους να πλήττουν και το νομό Λάρισας. Στην περιοχή η κατάσταση δυσκολεύει ώρα με την ώρα, με δρόμους να μετατρέπονται σε ποτάμια, πτώσεις δέντρων, ενώ - σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες - απομακρύνονται κάτοικοι και παραθεριστές από πλημμυρισμένα σπίτια από παραθαλάσσια χωριά της Λάρισας. 

Σε αρκετές περιοχές περιφερειακά της πόλης υπάρχει διακοπή της ηλεκτροδότησης, όπως και σε αρκετά χωριά του νομού, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του onlarissa.

Πλημμυρισμένος ο δρόμος από την Καρδίτσης στη Λάρισα προς το ΠΓΝΛ


larisaa-kairos


larisa-kakokairiadaniel

Παράλληλα σήμερα υπήρξε και ακινητοποίηση αυτοκινήτων λόγω των πλημμυρικών φαινομένων, στην οδό Καρδίτσης προς το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας με τα συνεργεία του δήμου να βρίσκονται καθ' οδόν στα σημεία, όπως και η πυροσβεστική, όπου χρειάζεται η συμβολή της.

plimmira-larisa


Αποκολλήθηκε τμήμα του δρόμου στα παράλια της Λάρισας




larisa-kakokairia

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο με εγκατάλειψη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης


Γεραπετρίτης στην Μilliyet: «Στέλνω μήνυμα φιλίας στον γειτονικό τουρκικό λαό»


Ανοίγουν Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια στις 11 Σεπτεμβρίου - Τι προβλέπεται για την πρώτη μέρα έναρξης και τις απουσίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης