Φωτιά σε βυτιοφόρο με 7 τόνους υγραέριο στην Κακιά Σκάλα - Κλειστή η Αθηνών-Κορίνθου

Φωτιά σε βυτιοφόρο με 7 τόνους υγραέριο στην Κακιά Σκάλα - Κλειστή η Αθηνών-Κορίνθου

Εντοπίστηκε διαρροή μετά τη φωτιά  - Εξετάζεται το ενδεχόμενο μετάγγισης του υγραερίου - Διακοπή κυκλοφορίας και στον προαστιακό - Ανησυχία για το φαινόμενο Bleve - Στο ρεύμα προς Κόρινθο το βυτιοφόρο που έπιασε φωτιά

arthrouVitioforo
Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης σε βυτιοφόρο  λίγο πριν το πρώτο τούνελ της Κακιάς Σκάλας στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο με την Τροχαία να έχει διακόψει την κυκλοφορία στα δύο ρεύματα στη νέα εθνική οδό.



Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά έχει περιοριστεί, ωστόσο έχει παρατηρηθεί διαρροή από το υγραέριο κίνησης που μετέφερε το βυτιοφόρο. Μετά απο εξέταση με θερμική κάμερα διαπιστώθηκε ότι η διαρροή υγαερίου προέρχεται από σωληνάκια πληρώσεως που καήκανε λόγω της πυρκαγιάς.

Οι πυροσβέστες που βρίσκονται στο σημείο προχώρησαν σε διαβροχή από απόσταση ασφαλείας ενώ η «γυμνή» φλόγα έχει περιοριστεί. Κατά τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά μεταδόθηκε από τον χώρο της καμπίνας.

Λίγο μετά τις 2:10 στην περιοχή έφτασε εκπρόσωπος της εταιρείας του βυτιοφόρου προκειμένου να εξεταστεί αν υπάρχει δυνατότητα μεταγγίσεως των περισσότερων από επτά τόνων του εύφλεκτου φορτίου.

Όπως εξηγούν άνθρωποι που έχουν διαχειριστί τέτοια περιστατικά ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι να παρουσιαστεί το φαινόμενο Bleve. Πρόκειται για το αρκτικόλεξο της φράσης Boiled Liquid Expanding Vapour Explosion που αφορά περιπτώσεις υγροποιημένου αερίου υπό έντονη πίεση. Πρακτικά προκειται για τον κίνδυνο υπερπίεσης του αερίου που μεταφέρεται σε υγροποιημένη μορφή, η οποία πίεση οδηγεί σε έκρηξη μεγάλης κλίμακας.


vytioforo-kakia-skala
Φωτογραφία από το φλεγόμενο βυτιοφόρο - Πηγή: Πυρκαγιά Ενημέρωση
vitioforo-kakia-skala-2


Κλείσιμο
Λόγω της φωτιάς η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της νέα εθνικής οδού ενώ λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι και για περίπου μισή ώρα διεκόπη η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της παλαιάς εθνικής οδού.


Περιπου 1,5 ώρα μετά την εκδήλωση της φω τιάς (λίγο πριν τις 14:40) η τροχαία ανακοίνωσε ότι η κυκλοφορία στην νέα εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου έχει διακοπεί από το 39ο χλμ. στο ρεύμα προς Κόρινθο και από το 57ο χλμ. στο ρεύμα προς Αθήνα 

Σημειώνεται ότι από τις 14:24 έχει αποκατασταθεί η κίνηση στην παλαιά εθνική οδό και στα δύο ρεύματα από τον κόμβο Μεγάρων έως τον κόμβο Κινέττας.

Ο οδηγός του βυτιοφόρου που μετέφερε 7,2 τόνους υγραερίου είναι καλά στην υγεία του καθώς κατάφερε να απομακρυνθεί έγκαιρα από το όχημα.

Λόγω των μέτρων της τροχαίας δημιοιυργήθηκαν μεγάλες ουρές στα διόδια της Ελευσίνας προς Κόρινθο

Φωτιά σε βυτιοφόρο στην Κακιά Σκάλα: Κλειστή η Αθηνών-Κορίνθου (1)

Φωτιά σε βυτιοφόρο στην Κακιά Σκάλα: Κλειστή η Αθηνών-Κορίνθου (2)


Η Ολυμπία Οδός με ανακοίνωσή της «παρακαλεί τους οδηγούς που βρίσκονται στο δρόμο να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις της Τροχαίας και να επιδείξουν προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή και εκείνους που δεν έχουν ξεκινήσει το ταξίδι τους ακόμα να το αναβάλλουν προσωρινά μέχρι νεοτέρας».

Η ανακοίνωση της Hellenic Train για διακοπή στον προαστιακό



Η ανακοίνωση της πυροσβεστικής

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής η φωτιά στο βυτιοφόρο εκδηλώθηκε στο 45,7 χιλιόμετρο της Νέας Εθνικής οδού Αθηνών- Κορίνθου, στο ρεύμα προς Κόρινθο.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα.



Ειδήσεις σήμερα:

Έρχονται νέες παροχές μετά τον αναπάντεχο «κουμπαρά» λόγω τουρισμού - Τι εξετάζεται

«Δεν κατάλαβα τίποτα», λέει ο οδηγός του φορτηγού από το φρικτό δυστύχημα στην Θεσσαλονίκη

Ποιος είναι ο μικρός Λέανδρος που συνόδευσε χθες τον Χάαλαντ - Ο τυφλός φίλος του ΠΑΟΚ που συγκίνησε την UEFA
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης