Plastic Free Greece: Ζάκυνθος
cover

Plastic Free Greece: Ζάκυνθος

Η δεύτερη δράση του φετινού προγράμματος πραγματοποιήθηκε μεταξύ 24 και 26 Μαΐου στη Ζάκυνθο, συγκεντρώνοντας από τρεις πολύ δημοφιλείς ακτές του νησιού περί τα 57 κιλά απορριμμάτων, που χάλαγαν την εικόνα και επιβάρυναν το περιβάλλον.

Η φετινή εκστρατεία «Plastic Free Greece» συνεχίστηκε στο διαμάντι του Ιονίου, στη Ζάκυνθο και συγκεκριμένα σε τρεις παραλίες που συγκεντρώνουν κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες ταξιδιώτες από όλον τον κόσμο. Ο λόγος για τις παραλίες Λαγανάς (στον ομώνυμο κόλπο, που είναι γνωστός από τη χελώνα Caretta - Caretta), εκείνη του Άγιου Σώστη που βρίσκεται επίσης στον κόλπο του Λαγανά σε μια εξωτική βραχονησίδα που συνδέεται με τη στεριά μέσω μιας γραφικής γέφυρας, και στην πολυσύχναστη παραλία Αλυκές, στα βορειοανατολικά του νησιού, 15 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα.

Ο συνολικός όγκος απορριμμάτων που μαζεύτηκε από τους εθελοντές στους τρεις παράκτιους καθαρισμούς ανήλθε σε 56,9 κιλά, όπου το κυρίαρχο είδος απορρίμματος ήταν τα διάφορα μικρά πλαστικά κομμάτια (32%, 620 τεμάχια).

Από εκεί και πέρα είχαμε αρκετά αποτσίγαρα (12%, 244), καπάκια μπουκαλιών και δακτύλιους (10%, 196), καλαμάκια (6%, 119) και κομμάτια φελιζόλ άνω των 2,5 εκ. (5%, 103 τεμάχια). Αλλά, μέσα στο σύνολο των απορριμμάτων βρέθηκαν και 60 αλουμινένια κουτάκια αναψυκτικών / μπύρας και 56 πλαστικές σακούλες.

Οι εθελοντές συνέλεξαν τον μεγαλύτερο όγκο σκουπιδιών από την παραλία Άγιος Σώστης (46,8 κιλά), 6,1 κιλά από τις Αλυκές και 4 κιλά από τον Λαγανά. Πρόκειται για σκουπίδια που μόλυναν τις υπέροχες αυτές ακτές και υποβάθμιζαν ένα νησί που αποτελεί διαχρονικό must visit προορισμό.

Δείτε εδώ το σύντομο αλλά και περιεκτικό βίντεο της δράσης.

Plastic Free Greece - Ζάκυνθος | @lidlhellas

 

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης