Plastic Free Greece: Άγιος Νικόλαος
cover

Plastic Free Greece: Άγιος Νικόλαος

Η πρώτη δράση του φετινού προγράμματος πραγματοποιήθηκε μεταξύ 9 και 11 Μαΐου στην Κρήτη, συγκεντρώνοντας από ακτές και φέρνοντας στην επιφάνεια από το βυθό, συνολικά 94 κιλά απορριμμάτων.     

Σε έναν από τους πιο εμβληματικούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας ξεκίνησε η φετινή εκστρατεία «Plastic Free Greece». Ο λόγος για την πρωτεύουσα του Νομού Λασιθίου, έναν τόπο ευλογημένο και διάσημο για τις φυσικές ομορφιές του, μεταξύ αυτών και για τις σμαραγδένιες παραλίες του.

Ο πρώτος φετινός καθαρισμός πραγματοποιήθηκε σε δύο από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες της περιοχής, στον Άγιο Παντελεήμονα και στο Καραβοστάσι. Ξακουστές και οι δύο συγκεντρώνουν κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες κόσμου που απολαμβάνουν το μπάνιο τους και με το μεγάλο μήκος και πλάτος τους προσφέρουν εκείνο το χαρακτηριστικό αίσθημα της χαλάρωσης και της θερινής ραστώνης.


Και από τις δύο παραλίες, οι εθελοντές συνέλεξαν περί τα 19,5 κιλά απορριμμάτων. Δεν έμειναν, όμως, μόνον εκεί. Στο πλαίσιο της δράσης ακολούθησαν και δύο υποβρύχιοι καθαρισμοί, ένας στο Λιμάνι του Αγίου Νικολάου και ένας ακόμη στον Όρμο, από που μαζεύτηκαν ακριβώς 74,5 κιλά σκουπιδιών.


Συνολικά και ανά κατηγορία απορριμμάτων, τόσο από τους υποθαλάσσιους όσο και από τους παράκτιους καθαρισμούς συγκεντρώθηκαν 7198 αποτσίγαρα (γόπες), 9559 μικρά κομμάτια πλαστικού (π.χ. πλαστικά μπουκάλια, καλαμάκια, μάσκες θαλάσσης) και 2252 καπάκια μπουκαλιών και δακτύλιοι.Συγκεντρώθηκαν, όμως, και μεγάλα απορρίμματα που προξενούν έκπληξη, από πεταμένα ελαστικά και ζάντες, μέχρι κινητά τηλέφωνα, βαρέλια, ντενεκέδες και συσκευασίες κάθε είδους. Πρόκειται για σκουπίδια που μόλυναν τις υπέροχες αυτές ακτές και υποβάθμιζαν το βυθό της περιοχής, επιδρώντας αρνητικά στη θαλάσσια ζωή.

Δείτε εδώ το βίντεο της ενέργειας

Plastic Free Greece - Αγ. Νικόλαος Κρήτης | @lidlhellas

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης