Αράχωβα: O εκκεντρικός bon vivant είχε «αρπάξει» οικόπεδο- φιλέτο στη Μύκονο από έμπορο αυτοκινήτων

Αράχωβα: O εκκεντρικός bon vivant είχε «αρπάξει» οικόπεδο- φιλέτο στη Μύκονο από έμπορο αυτοκινήτων

Ο 62χρονος φέρεται να εμπλέκεται σε 38 υποθέσεις απάτης - Έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης έξι ετών

bon_vivant_xr
Νέα στοιχεία για την δράση του εκκεντρικού bon vivant με τα χρυσά Rolex, τα διαμάντια, τις Ferrari και τις SLR που παρουσιαζόταν στις κοσμικές ταβέρνες της Αράχωβας ως Κροίσος, φερνει στη δημοσιότητα το protothema.gr.

Ο 62χρονος bon vivant και fashion victim καθώς κυκλοφορούσε με οτιδήποτε νέο και πανάκριβο λάνσαραν επώνυμες φίρμες ένδυσης, συνελήφθη την Κυριακή από αστυνομικούς του Α.Τ Αράχωβας οι οποίοι νωρίτερα είχαν γίνει αποδέκτες καταγγελιών από κατοίκους του χωριού για τον οδηγό ενός θηριώδους τζιπ, μάρκας Mercedes AMG ο οποίος φέρεται να χτύπησε έναν αδέσποτο σκύλο και να τον εγκατέλειψε.

Οι αστυνομικοί που τον συνέλαβαν έμειναν άφωνοι όταν διαπίστωσαν κατά τον έλεγχο ότι εις βάρος του συγκεκριμένου άνδρα, εκκρεμούσαν: Απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης έξι ετών για «υπεξαίρεση αντικειμένων μεγάλης αξίας», για «πλαστογραφία μετά χρήσεως κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση» και για «απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση». Επιπλέον, για «νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα».

Ο 62χρονος φέρεται να εμπλέκεται σε 38 υποθέσεις απάτης. Μια απ’ αυτές αφορά και ένα οικόπεδο- φιλέτο στη Μύκονο, συγκεκριμένα στη θέση «Φράγκου Μαράθι», έκτασης 5 στρεμμάτων, το οποίο ανήκει σε γνωστό έμπορο αυτοκινήτων.

Ο εν λόγω επιχειρηματίας, όπως αναφέρoυν στο protothema.gr οι νομικοί του εκπρόσωποι Νίκος και Τέλλος Αγαπηνός, έχασε το οικόπεδο του από ένα απατηλό συμβόλαιο με προσαρτημένη πλαστή φορολογική ενημερότητα κατόπιν μεθοδεύσεων του θύτη, ο οποίος «εξαφάνισε» και το τίμημα σε δεκάδες τραπεζικές επιταγές τις οποίες και εισέπραξε μέσω των συνεργών του. Τελικά ο έμπορος αυτοκινήτων και ιδιοκτήτης του οικοπέδου, κατάφερε με την βοήθεια των δικηγόρων του να πετύχει την ακύρωση του συμβολαίου μεταβίβασης του ακινήτου που είχε ως αποτέλεσμα την άσκηση κακουργηματικής δίωξης κατά του εκκεντρικού bon vivant και των συνεργών του.

Στη μήνυση του ο έμπορος αυτοκινήτων, αναφέρει τα εξής: «Απ’ όλα τα ανωτέρω αποδεικνύεται αδιάσειστα ότι εγώ ουδεμία σχέση είχα με την κατάρτιση και χρησιμοποίηση της πλαστής φορολογικής ενημερότητας. Τουναντίον εγώ είμαι το θύμα της όλης υπόθεσης , καθώς πωλήθηκε ένα ακίνητο ιδιοκτησίας μου, πραγματικά εν αγνοία μου με χρησιμοποίηση πλαστής φορολογικής ενημερότητας μου και μέσω ενός ενορχηστρωμένου και μεθοδευμένου στοιχείου των δυο επιτήδειων (αναφέρει τα ονόματα τους) οι οποίοι έχουν τελέσει εις βάρος μου αλλά και σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου τα αδικήματα της κακουργηματικής απάτης, κακουργηματικής πλαστογραφίας και χρήσης πλαστού εγγράφου, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες καθώς και της εγκληματικής οργάνωσης για τέλεση κακουργημάτων».


Ειδήσεις σήμερα:

Από τι πεθαίνουν οι Έλληνες - Τι δείχνει μελέτη για την τελευταία επταετία

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ο 15χρονος - Είχε υποστεί ξανά bullying στο Αρσάκειο

Survivor All Star: Χαμός στο συμβούλιο με τους δυο νέους υποψήφιους προς αποχώρηση - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης