Συνέλαβαν τον εκκεντρικό bon vivant της Αράχωβας - Υποσχόταν μεγάλα δάνεια έναντι προμήθειας

Συνέλαβαν τον εκκεντρικό bon vivant της Αράχωβας - Υποσχόταν μεγάλα δάνεια έναντι προμήθειας

Τον εντόπισαν τυχαία έπειτα από καταγγελία ότι χτύπησε και εγκατέλειψε σκύλο με το θηριώδες 4x4 όχημα του

rolex
Ο εκκεντρικός bon vivant συνελήφθη την Κυριακή και ώρα 21.05 από αστυνομικούς του Α.Τ Αράχωβας καθώς σε αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν: Απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης έξι ετών για «υπεξαίρεση αντικειμένων μεγάλης αξίας», για «πλαστογραφία μετά χρήσεως κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και για «απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση». Επιπλέον, για «νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί τον σταμάτησαν για έλεγχο επειδή εναντίον του είχε γίνει καταγγελία από κατοίκους του χωριού ότι την ίδια μέρα είχε χτυπήσει έναν σκύλο με το τζιπ του μέσα στην Αράχωβα και τον άφησε αβοήθητο.

Ο εκκεντρικός bon vivant φέρεται να διέμενε σε πολυτελές σαλέ στην περιοχή Λιβάδι τα τρία τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με τις κατηγορίες που του προσάπτονται, είχε εξαπατήσει δανειολήπτες προσφέροντας δάνεια με ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής. Υποσχόταν ότι με τις διασυνδέσεις του θα τους εκδώσει μεγάλα δάνεια έναντι προμήθειας που θα έπαιρνε ο ίδιος. Θύματά του, επιφανείς Αθηναίοι που διατηρούν εξοχικά στην Αράχωβα και τον είχαν γνωρίσει σε κοσμικά μαγαζιά και συγκεντρώσεις καθώς έδινε την εντύπωση ότι διαθέτει μεγάλη οικονομική επιφάνεια και ισχυρές επαφές σε όλα τα επίπεδα. Κόμπαζε για τις γνωριμίες του με γνωστά πολιτικά πρόσωπα και στελέχη τραπεζών.

Όταν έπαιρναν έγκριση από τις τράπεζες τα δάνεια για τα οποία ο ίδιος είχε μεσολαβήσει, αφαιρούσε τμηματικά το χρηματικό ποσό του δανείου με την υπόσχεση ότι θα μεσολαβούσε εκ νέου για νέο υψηλότερο δάνειο με αποτέλεσμα να βρίσκεται εκτεθειμένος ο δανειολήπτης. Κάποια από τα θύματά του αναγκάζονταν να μεταβιβάσουν την ακίνητη περιουσία τους στο όνομά του ή σε συγγενικά του πρόσωπα.

Γνωστοί επιχειρηματίες φέρονται να βρίσκονται ανάμεσα σε εκείνους που τον εμπιστεύτηκαν. Φημολογείται ότι ο bon vivant της Αράχωβας είχε συναλλαγές με τον έμπορο πολυτελών αυτοκινήτων, Κώστα Απέργη ο οποίος άφησε μεγάλο φέσι στην αγορά και έκτοτε αγνοείται. Ανάμεσα στα θύματά του ένας γνωστός κατασκευαστής κι ένας πρώην αστυνομικός διευθυντής ο οποίος φέρεται να τον πυροβόλησε όταν κατάλαβε ότι τον είχε εξαπατήσει.

Ειδήσεις σήμερα:

Δημοσκόπηση RASS: Στις 5,1 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου

«Εφιάλτης» ο επαναπατρισμός της σορού της Αλεξάνδρας Λούτση - Πέθανε σε ταξίδι στην Καππαδοκία

Κόμμα Κασιδιάρη: Ποιος είναι ο πρώην δικαστικός που φιλοδοξεί να γίνει αρχηγός - Η διαδικασία στον Άρειο Πάγο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης