Χαλκιδική: Συνελήφθη η 26χρονη που απέδρασε από το ΑΤ Σιθωνίας - Κατηγορείται για κλοπή-μαμούθ από κοσμηματοπωλείο

Χαλκιδική: Συνελήφθη η 26χρονη που απέδρασε από το ΑΤ Σιθωνίας - Κατηγορείται για κλοπή-μαμούθ από κοσμηματοπωλείο

Οι αστυνομικοί την εντόπισαν σε λεωφορείο των ΚΤΕΛ για Θεσσαλονίκη

astinomikoi-xeiropedes
Εντοπίσθηκε και συνελήφθη η 26χρονη που κατηγορείται για κλοπή-«μαμούθ» από κοσμηματοπωλείο στον Πολύγυρο Χαλκιδικής και απέδρασε το βράδυ της Κυριακής από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Σιθωνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr η νεαρή γυναίκα εντοπίσθηκε από τους αστυνομικούς λίγο μετά τις 10 το πρωί σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ που εκτελούσε το δρομολόγιο από Χαλκιδική για Θεσσαλονίκη. Σε λίγη ώρα αναμένεται να οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα και πλέον αντιμετωπίζει και την κατηγορία της απόδρασης.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος της νεαρής γυναίκας είχε σχηματιστεί δικογραφία για τα αδικήματα της διακεκριμένης κλοπής, της κλοπής και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Την περασμένη Παρασκευή κρίθηκε προφυλακιστέα, μετά την απολογία της στον ανακριτή, και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Σιθωνίας μέχρι τη μεταγωγή της στις Φυλακές Κορυδαλλού.

Η 26χρονη κατάφερε να «ξεγλιστρήσει» από τους αστυνομικούς και να γίνει «καπνός» λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Κυριακής. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ζήτησε να την οδηγήσουν στην τουαλέτα του ισόγειου Αστυνομικού Τμήματος και τότε ήταν που κατάφερε να το σκάσει από το παράθυρο.

Ποια είναι η 26χρονη

Η 26χρονη που κατάφερε να δραπετεύσει, κατηγορείται ότι το μεσημέρι της 1ης Νοεμβρίου του 2022, παραβίασε κοσμηματοπωλείο σε περιοχή της Χαλκιδικής και αφαίρεσε κοσμήματα αξίας περίπου 600.000 ευρώ και χρηματικό ποσό 350 ευρώ

Την ίδια ημέρα, προσπάθησε να εισέλθει παράνομα στην οικία της Ελληνίδας ιδιοκτήτριας του κοσμηματοπωλείου, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

Όπως εξακριβώθηκε, την 17η Νοεμβρίου, παραβίασε την οικία, από όπου αφαίρεσε κοσμήματα και χρήματα, συνολικής αξίας 1.100 ευρώ.

Ύστερα από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών η 26χρονη εντοπίστηκε σε περιοχή της Θεσσαλονίκης ενώ στην κατοχή της βρέθηκε αντικλείδι της οικίας του θύματος της ληστείας.

Κλείσιμο
Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι της 26χρονης είχαν βρεθεί και κατασχεθεί κλειδιά, μεταξύ των οποίων αντικλείδι του κοσμηματοπωλείου, καθώς και τηλεχειριστήριο για τον μεταλλικό ρολό ασφαλείας του καταστήματος.

Από την περαιτέρω έρευνα των αστυνομικών, προέκυψε ότι με σκοπό τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, η 26χρονη κατέβαλε το χρηματικό ποσό των 11.000 ευρώ για την αγορά οχήματος, το οποίο εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε.

Σημειώνεται ότι η 26χρονη είχε δηλώσει τον Ιανουάριο στο Mega, ότι την κατηγορούν άδικα για την κλοπή-μαμούθ των 600.000 ευρώ και ότι είναι αθώα. «Δεν μπορώ να κοιμηθώ. Aναστατώθηκα, στεναχωρήθηκα. Είμαι έγκυος και αγχώνομαι και γι’ αυτό. Με κατηγορούν άδικα» είχε πει χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις σήμερα:

Εκλογές 21 Μαΐου ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης - «Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ποιον ψηφίζουν πρωθυπουργό»

Γιατί ο Μητσοτάκης επέλεξε να κάνει τις εκλογές 21 Μαΐου

Συναγερμός στη Νέα Σμύρνη: Γιος μαχαίρωσε τη μητέρα του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης